Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 30, 2006

Abang(**,)

Heheh..actually aku saje2 je ni...
hari jumaat ni abg aku tunang tp mcm
aku ja dr pihak perempuan...
dgn rumah hias kalah rumah pengatin ja..
maklum r, faham2 r famili aku sume nak
grand2 buat..bkn xkenal atok aku...
nak perfect ja...lgpun cucu kesayangan dia...
korg semua taukan...hehehe
rombongan abg aku sume pakai
gold semua...jenuhlah nak cari baju, tp nasib
ada org sponser...hehehe...jimat aku..
anyway tahniah abg...semoga jodoh berkekalan...aminn

Sunday, May 28, 2006

Kau istimewa

Photobucket - Video and Image Hosting
Tiada puisi atau lagu
Tiada potret tiada lagu
Yang dapat kuilham
Seindahmu nyata
Kau satu dalam berjuta

cara2 nak saving

Oleh kerana harga minyak naik sekaligus akanmenaikkan juga harga yang lain2, berikut adalah cara2 nak saving dengan mengubah cara hidup anda."Ubah cara hidup anda (lifestyle)

"Part A (Kenderaan)

1) Yg Macho naik keta CC besar boleh tukar ke keta cc kecil (kancil etc)
2) Yg naik kancil tu leh tukar ke naik moto
3) Yg naik moto tu boleh tukar ke naik beskal
4) Yg naik beskal tu boleh tukar ke jalan kaki
5) Yg jalan kaki tu boleh tukar ke tumpang orang(jiran - kawan)
6) Yg asyik tumpang orang tu kalau tak tahan malu boleh beli keta.Lagi besar CC lagik macho. Silarujuk nombor 1

Part B (Elektrik)

1) Jgn bayar bil anda.. biar diorang potong.. so tak payah la bayar lagi lepas tu. 2) Jual je semua barang elektrik anda (TV, radio,dvd player etc). Tak de peluang dan alasan utk anda nak pakai elektrik.
3) Pakai lilin atau unggun api untuk menerangi malam anda. Ini adalah bagus untuk menambah keromantisan suami isteri hehehe
4) Kalau perlukan lampu juga anda boleh gunakan lampu beskal anda.Apa lagi mau lampu kayuh dan on kan dynamo beskal tuh. Kalau anda bijak mungkin anda boleh suruh hamster anda berlari mengelilingi roda yg dilengkapi dynamo. Tidak pasti pula kalau hamster anda pandai mengayuh beskal.
5) Buat aktiviti malam (bukan yg sulit2) anda ditempat awam.Tempat ni lampu dia terang macam lampu stadium. Sebagai contoh anda nak lipat kain diwaktu malam. Bawak je bundut kain anda ke Dataran Masjid Putrajaya dan lipat di situ. (Utk orangputrajaya je la)
6) Handphone anda kehabisan bateri? Jgn risau..recharge je hp atau barang2 elektrik anda kat opis atau di tempat2 awam yg ada soket elektrik(hospital, balai raya, Pejabat YB) haha keraja*n akan tolong bayarkan bil elektrik untuk anda (Utk Anual nie).Hehe bijak bukan?
7) Nak tengok TV? tgk je kat rumah jiran atau restoran/warung yg berdekatan. Tapi order la air suam atau teh O utk cover macho anda.

Part C (Makanan)

1) Tanam tanaman yg boleh dimakan disekeliling rumah anda.
*Nota -tanam orang mati tidak akan membuahkan hasil maksima.
2) Gunakan dapur kayu api atau dapur minyak tanah untuk memasak. Makan mentah pon ok gak kalau lalu.
3) Kalau selalu makan beras siam tu cuba try ubikayu plak. Ni tanam sekeliling rumah la.
4) Schedule appointment meeting di pejabat anda.Includekan makan2 atau jamuan. Tak de jamuan jgn pergi.
5) Malam jumaat jgn lupa baca yasin kat msjid/surau. Kalau ada tahlil atau doa selamat mesti ada paling koman nasik lemak bungkus atau pisang.
6) Kalau VIP/ YB kawasan anda buat open house. Jgn lupa bawak tupperware atau mangkuk tingkat dan tapau sebanyak mungkin. Secara tidak langsung akan tersampailah mesej "rakyat berjimat cermat dan ubah cara hidup" kepada VIP/YB anda.
7) Makan je nasik lemak RM1 setiap hari. Kalau satu hari pagi , tghhari dgn malam baru RM3. Kalau setahun 365 X 3 baru RM1095 Wuiii save gileerr...

Saturday, May 27, 2006

KAU YANG SATU



TANPAMU AKU
LAH YANG RINDU
TANPAMU
HILANGLAH MANJAKU
KASIHMU TATA
NALURIKU
CINTAMU HANYA
DIHATIKU
IZINKAN AKU
SELAMI HATIMU
IZINKAN AKU
BISIKKAN CINTAKU
JANJIKU PADA
KAU YANG SATU
DIRIKU
HANYALAH UNTUKMU
ENGKAULAH YANG
SATU
PUJAAN
HATIKU
SUCINYA
CINTAKU
PADAMU
SAYANGKU
HANYA KAU YANG
SATU
KASIH DAN
RINDUKU MILIKMU

Monday, May 15, 2006

Luahan

huh semalam aku rasa nak makan org ja...
ada time aku balik ada r mamat duk depan aku,
dia duk seat tu kalu bleh nak jadi katil terus..
aku geram gila r..rasa nak terajang ja seat dia...
sabo2..dahlah tgk org mcm nak telan...
geramnya aku..last bila nak cakap dgn aku,apa lg
aku pun menyinga r kat budak tu trs tarik muka...
padam muka ko...tulah buat kat aku apasal...
mamat yang belakang pulak...dah tau duk belakang,
duk lah elok2..ni siap ketuk2 seat aku...kalu kejap xpa..
tensionnya aku...
last2 dia nak cakap dengan aku,aku wak bodoh ja..
geramnya..dahlah aku cukup rimas naik bas...
bla sampai dungun start kepala aku pening dgn tahan gastrik lg...
rasa nak telan ja semua org dalam bas tu...nyampahnya..
tgklah aku balas gak kat budak2 tu...

Wednesday, May 10, 2006

Jika Kau Kekasih

Tidak kau terasa beban yang aku pikul
Menyeksa jiwaku kekasih
Kenapa kau tak pernah merasakan
Dan jika kau kekasih yang menyayangi aku
Harus kau mengerti hatiku

Itu hanya apa yang ku impikan
Bilakah kau akan mengerti

Chorus:Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu tapi ku tak terdaya
Mengapa kasih, harusku alami?
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggupku harungi hidup bersama dirimu
Meninggalkan semua yang aku cintai

Jika kau kekasih senangkanlah hidupku
Jangan biar aku begini
Hidupku dalam kerunsingan kasih
Jika kau kekasih yang menyayangi aku
Harus kau mengerti hatiku

Itu hanya apa yang ku impikan
Bilakah kau akan mengerti

Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu tapi ku tak terdaya
Mengapa kasih, harusku alami?
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggupku harungi hidup bersama dirimu
Meninggalkan semua yang aku cintai

Bilakah kau akan mengerti
Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu tapi ku tak terdaya
Mengapa kasih, harusku alami?
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggupku harungi hidup bersama dirimu
Meninggalkan semua yang aku cintaiKasih...

Tuesday, May 09, 2006

My Answers

what were you doing 10 years ago....
dah kawen kot...dah keje,mkn minum kena urus sendiri dah...

what was i doing 1 year ago...
malas nak ingat, xtau maybe x ingat dah kot...

five snacks i enjoy...
1. super ring
2. twisties
3. tart
4. meggie
5. cheese cake

five songs to which the lyrics i know right off the top of my head...
1. Because of you - Kelly Clarson
2. gone - Kelly Clarson
3. My All - Mariah Carey
4. Could i this kiss forever - Whitney Housten
5. Your my everything - Santa Elsmarada

five things i would do if i were a millionaire..
1. pegi haji dengan 1 family
2. beli rumah banglo kat setia negara...senang aku nak bercuti
3. buka semua cawangan barangan berjenama
4. derma ke org2 susah, buat badan kebajikan, bantu orang sakit
5. nak buka airport nama aku sendiri, pastu leh gi bulan

five bad habits...
1. kuat protes
2. mandi malam2
3. suka goyang kaki mase duduk
4. suke cakap "menda gok..."
5. jeles tahap dewa

five things i like doing...
1. suka race
2. suka baca novel
3. suka masak
4. suka makan masakan barat dalam sebulan kena jugak 1x
5. suka kemas, bersih

five things i would never buy, wear or get new again....
1. takde satu pon!!!

five fav toys...
1. enpon
2. laptop
3. pooh
4. pink panther
5. Bear

Tips cinta Mariah Carey buat girl...

1. jangan peduli dengan ugutan2 dari teman lelaki. kalo dia kate 'kalo u sayang i, u mesti blablabla...' gi mampos ngan ugutan sebegitu kerana walaupon korang tak layan ugutan dia tu, dia tetap terhegeh2 kat korang gak hahaha...

2. jangan peduli pada syarat2 yg teman lelaki anda tetapkan. percayalah, kalo korang tak ikut syarat2 yg dia bagi pon, dia tetap nak kat korang gak. saje je dia mengada-ngada tu.

3. bila balak korang dah kantoi chatting ngan girl lain, takyah la korang nak mintak password email dia sebab seblom dia bagi password tu, dia dah delete dah segala bukti2 yg ade thahaha...bodo sgtlah balak korang kalu x delete awal2...

4. jangan rase tercabar sangat bila balak anda sengaja memuji girl lain depan anda. tujuan dia memang saje nak kasi korang panas atau memang sengaja nak bagi korang berkata 'saya lepaskan awak!' thahahaha... so, tunaikan kehendak mereka. lepaskan dia!

5. jangan heran sangat takat balak korang ugut nak kawen ngan orang lain kalo korang xsedia lagi nak kawen mase terdekat thahaha...takut korang kena kebas... lantak la ngan ugutan yg tak seberapa tu. benonyer dia dah gedik2 nak kawen pastu saje nak soh korang cepat2. padehal bukan ade orang lain yg nak kat dia pon thahaha...

kesimpulannyer takyah la korang susah hati ngan karenah terdesak si dia kerana si dia tu pon benonyer terdesak gak thahaha...ikutlah tips ni, sangat munajab buat korang tau...hahahaha

Sunday, May 07, 2006

Pengorbanan

pengorbanan tu salah satu bukti cinta. kadang2 pengorbanan tu leh gak dianggap sebagai kebodohan. tapi dalam percintaan apa yg paling penting cuma pengorbanan. hanya pengorbanan je yg dapat menyelamatkan kepincangan :p

pengorbanan isteri terhadap suami
si isteri bekerja, sama2 cari duit, sama keluar pagi balik malam, sama2 penat dan keletihan. balik keje, suami pulak mintak air la, suh masak la, suh gosokkan baju untuk esok la, pastu siap suruh urut seluruh badan lagik! huh! kalo aku jadik bini, aku terajang je laki aku. tapi mane ade bini yg terajang laki bila laki mintak itu ini. walaupun tu memang tanggungjawab bini tapi si laki tu kene la pk. member tu pon penat gak!

pengorbanan bopren terhadap geprennyer
kadang pompuan ni ngade sket. suke menguji bopren semata-mata nak tengok bopren dia tu cinta kat dia ke tak. ade satu kes hari tu yg awek dia uji dia pura2 kene kidnap pastu nak tengok bopren dia sayang dia ke tak, adui la nyusahkan orang tol! ujian dalam percintaan bukan bopren sesama gepren yg sendiri buat exam. ujian tu Tuhan akan bagi gak nanti untuk menduga sejauh mana kekuatan cinta seseorang tu. jadik korang takyah la susah2 nak uji pasangan memasing. cam cibai je hehehe...


pengorbanan gepren terhadap boprennyer
yg ni biase berlaku. memang statistik dunia membuktikan pompuan lebih banyak berkorban berbanding lelaki. so, kalo dah gitu la kehendaknyer, berkorban la selagi terdaya, kalo dah tak larat, angkat kaki, jalan! settle! tapi jgn salah sangke, bayor bil, bayor kete, sewa umah bopren tu semua bukan pengorbanan tau. sile jangan jadik bodo! hiks...


pengorbanan suami terhadap isteri
aku tak pasti sejauh mana laki telah berkorban. tapi yg pasti, sebagai suami aku rasa laki tak banyak sangat yg berkorban kerana setiap keputusan terletak ditangan dia, bini lak ikut je. dan laki kebiasaannya jugak malas nak buat keputusan untuk bini dia, bior dia buat sendiri keputusan untuk diri sendiri asalkan baik untuk bersama. huh nak wak keputusan utk bini dia, dia pun nak jln tanggungjawab pun dah senget...tp gatal nombor 1..nak 4, sorang pun xlarat nak bg nafkah... jadi, pendapat peribadi aku mengatakan kenapa mesti ada pengorbanan dalam percintaan. kalo bersefahaman, tak perlu la ade pengorbanan dan takde sape yg harus berkorban. nilah perangai laki..tapi bila wife dia maju mulalah...

Saturday, May 06, 2006

4 Faiz



tanggal 6 Mei 2006
lahirlah seorang budak yg cute
n yang pasti dia merupakan frend PLKN aku..
happy besday faiz...
hope dpjg umur,gembira slalu...

Teman Tp Mesra Versi Klate

kawe punyo saing
saing sepermaine
Kemano ado dio sokmo ado kawe
Dio amak come
Jugo baik hati
Dio selalu ado waktu
Untuk bantu kawe

Namun kawe bengong
Ketiko dio ghoyak cinto
De dio jugok kecek
Tuk ingin jadi gewe kawe

Reff :
Bo deh sajo saing nge kawe
Jange mung mitok lebih
Kawe toksey cintai demo
Kito bersaing sajo
saing tapi mesro
kawe meme berkene ko demo
Namun kawe ado gewe doh
Lebih baik kito bersaing
Kito bersaing sajo saing tapi mesro..

Huahuahua...

Thursday, May 04, 2006

Petua Jawab Telefon

Soalan: haloo, may i speak to ina please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis

Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik, nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah,bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

Soalan: haloo ina, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)