Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 15, 2006

darah!!!

kat kusza sekarang ada kempen derma darah..
aku dengan semagat berkobar2,ari selasa lepas
kelas p r nak derma darah...tp makan dulu r byk2..
isi2 borang pastu timbang berat xckp pulak
tp maintain buat jgk 45kg..lps tu cek tekanan darah,
1st cek tekanan darah rendah,second baru ok...
nak jadi cite..aku pun tggu r turn nak derma...
pastu aku siap gaduh lg dengan ajar biar aku dulu...
sebab aku sedia maklum aku darah jenis lambat kuar..
dengan maintainnye aku pun baring r tunggu Dr buat...
huhu..sakit tu sakitlah jugak tp tahan..tp dah 10minit darah xsampai suku pun
dah r macam xmasuk ja dlm bag tu..aku cuak dah..
ajar pulak ckp kat Dr suh tgk..pastu Dr mula r pusing2 jarum kat lenggan..
nyilu xyah nak kata r..xjadi gak..Dr ckp dia nak buat tangan belh kiri,
aku dah risau dah..dia pun buatlah...tp xjadi gak,darah xkuar gak..
last2 buat lagi,cucuk pulak tempat lain..xleh gak...pastu Dr nak cucuk kat lain
pulak tp time cabut jarum tu tetiba darah aku xhenti2 kuar..bantal,lengan baju dah
mandi darah..dengan tangan bengkak,mcm tulang tangan aku belok ja..
aku cuak gila..memang nangis r..takut woi..dari nak derma kan jd
benda lain lak..memang tawakal habis2 r..dkt 15minit gak Dr nak hentikan darah aku..
tp sedih tau,sia2 aku derma darah tp kena reject sbb darah xpenuh..yea r,xsampai suku bag
pun..lps ni aku beringat r..skrg pun nak salin baju,nak buat apa xleh..sedih betull...huhuhu

oh,borang kawen

nak dijadikan cerita...aku cam biasa r
kalu xdekat dgn due date jgn harap nak siapkan
borang kawen ni...steady jaa...tgk2 cite,main game..
tgk cara en.nazari ajar cam faham jaa...xtau lak bila wak mak oi,
susah tahap gila2..bayangkan adalah 2,3,4 kali aku wak semula borang..
pastu camne pun thank r kat ina nak suh aku tgk database dia time xjd...
sekurang2 aku pun wak cpt dgn dapat faham lg...
start dari jumaat petang aku pun waklah dengan ina..
siap berkampung lagi ina kat bilik aku...dan 2hari laptop aku xoff..
tp give up xyah nak cakap r berapa kali..call hafriz camne,call en.nazarilah..
last2 aku nekad pg sabtu tu nak catting tanya balak ina camne pun
nak tanya pasal borang ni..tp ina ikut sekali r...
tetiba en.nazari call dia ada kat kusza..apa lagi aku p terus r kat bilik en..
suh betul2 skit jadilah..tp function hantar dgn view jelah..
dahlah petang kena siapkan tempat malam taaruf...rasa macam aku nak belah ja
aku bahagi kerja..nak tinggal borang kawen sayang,x p siap malam taaruf
apa pulak kata exco2..lah2 p lah..penat xyah nak kata r...
tp aku happy dalam sibuk2 aku jd gak semua function borang kawen tp
last minute r..kul 11pg nak hantar,siap 10.45pg...thank r ina sudi
study dgn aku...kalu x sure aku terkapai2..dan 1st time dlm hidup aku..
2mlm aku xtido,rasa macam xberpijak dibumi yg nyata ja...hehehe..sekurang2 buat
borang kawen ni rasa pengalaman manis ja...yelah jadi borang biar xtido,xmkn pun..
kla caawww dulu...

Saturday, August 05, 2006

I LOVE U SAYANG

Ooo Daging!!!

semagat gila aku nak blik time khamis lepas..
yelah dah 2week aku xdpt mkn nasi,
lg2 abg yang ambik lg semagat xyah naik bas...
ptg khamis tu sampai umah atok trus mandi..biar r penat xabis lg
n then aku pun p lah pasar malam cari makanan
kegemaran aku..pe lagi nasi kerabu r...rambang mata
p pasar malam,nak itu..nak ini...
tp memang byk pun beli sampai share makan dgn abg...
nasib abang nak makan...tambah2 lg ada orang belanja..hekhekhek
thank sucah...nak sedap lagi aku belilah daging panggang madu..
huh tambah bselera aku...xpk dah alergik...
lps aku makan mulalh episod bengkak tangan
tp mkn jgk,dh rr p pecah tanah kat UDM xbaik lg makan daging,
pastu pg tu mkn pulak mee sup kat astaka dgn sucah..
yang bestnya daging dia,mak ooii lembutnya...
pastu aku apa lagi terus bengkak gila2 dgn tangan,mulut aku..
memang xleh nak bukak mulut 1hari tu...huhuhu
dahlah ubat xingat nak wak blk khamis tu...
lps ni aku insaf r xnak makan dah daging...
sakit woo,nak bukak mulut sakit,dgn tangan
gatal gila2+bengkak...hari ni baru ok skit lepas letak ubat...huhuhu
baru leh nak mkn byk2..kalu x asyik minum barli jaa...
susah btl kalu makan berpantang ni...
tp sekurang2nya aku bersyukur xmcm abah...
semua kena berpantang...
eeii,nafsu makan kuat sungguh...(**,)

Tuesday, August 01, 2006

You're My Everything-Santa Esmeralda

Na na na na ...
You're my everything
The sun that shines above you makes the blue bird sing
The stars that twinkle way up in the sky

Tell me I'm in love, when I kiss your lips
I feel the rolling thunder to my finger tips
And all the while my head in a spin
Deep with in I'm in love

You're my everything and nothing
Really matters but the love you bring
You're my everything
To see you in the morning with those big brown eyes
You're my everything
Forever and the day
I need you close to me
You're my everything
You never have to worry never fear
For I am near when I hold you tight
there's nothing that can harm you in the lonely night
I'll come to you and keep you safe and warm
Yes, so strong my love

You're my everything
I live upon the land and see the sky above
I'll swim within oceans sweet and warm
There's no storm my love
(Repeat)