Chesee cake

Korang ni aku nak share resepi cake ni..
best wooo...ada masa try rr buat..nak resepi apa cakap rr..
aku ni minat bt kuih, cake...
aku suka makan benda ni..tambah2 hubby mucuk
suka makan kek chlat ek...


Bahan-Bahan:
600g Soft Cheeses or Cream Cheese

1 cawan Yoghurt asli
1 cawan gula halus
2 sudu penuh tepung naik sendiri
4 biji telur
2 sudu jus limau



Cara:
Pukul keju hingga lembut dan sedikit kembang. Masukkan yoghurt, kemudian gula kemudian tepung dan jus limau. Pukul sehingga sebati. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Pukul sehingga sebati. Masak dalam microwave selama 28 minit pada 'medium' level,bukak hanya selepas 28 minit. Ambil garfu cucuk pada bahagian tepi dan tgh. Jika masih banyak cake yang melekat di garfu, tambah 2 minit lagi. Jika masih tidak masak, tambah lagi 2 minit. Selamat mencuba.


Cadangan Hidangan:
Fillings boleh diletakkan di atas cake setelah cake masak.Biarkan sejuk beberapa jam dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk.

p/s: cake ni best makan sejuk2..pastu jgn makan byk sangat,dia cepat muak tau...
tapi aku bantai jaa,dah suka...nak beli mahal,so buat jelah.

Comments

Popular Posts