Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 21, 2007

Renungan bersama kaum adam & hawa....

perempuan bukan djdkn dr kepala utk
lelaki menjulang atau mengagongkn,
bukan juga dijdkn dari kaki,
utk dipijak dan dipukul.
tetapi dijadikan dari rusuk kiri kaum lelaki,
yang dekat dijantung utk disimpan dhati
dan dcintai,dan juga rusuk kiri lelaki juga dekat
dgn tangan untuk dipelok dan dipegang.
jdi perempuan adalah untuk lelaki menhargai
bukan untuk dicaci dan dimarahi kerana wanita
adalah dari lelaki dan jika wanita dipanggil anjing atau babi.
maka lelaki juga adalah anjing dan babi kerana wanita ingin
dihargai,dan dimengerti....percaya lah bahawa setiap wanita itu
adalah anugerah bg setiap lelaki.dan wanita tidak dipandang
pd raut wajah ttp di nilai di hati kerana hati seorang
wanita bagaikn sutera putih yg lembut dan gemalai
dan seorang lelaki bergelar suami akn mencorakkan nya kelak


p/s: ni aku ambik dr friendster my frend

Wednesday, February 07, 2007

Rahsia Bulan Aku

*Sangat setia dan pemurah.
-erm btl tu,aku rasa aku ni pemurah, setia yea rr

* Bersifat patriotik.
-btl ka?rasa yea jugak..hehe

* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
-memang terlampau aktif..aku minat sukan tp skrg dah semput
lama dah tinggal..aku semua kawan

* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
-memang pun aku ni tergesa-gesa

* Bercita-cita tinggi.
-yea r,semua org mcm tu

* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
-xdalah

* Seronok bila didampingi.
-seronok rr ada hubby mucuk yg manja,family sayang

* Suka bercampur dengan orang.
-tgk mood

* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
-mesti rr nak diberi perhatian,dibelai..aku pun insan biasa jugak

* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
-yea

* Tidak pandai berpura-pura.
-memang xpandai berpura-pura,xleh nak berlakon langsung

* Cepat marah.
-aku ni susah nak marah,tp bila marah habis rr

* Perangai yang mudah berubah-ubah.
-yea mcm tau-tau ja

* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
-erm memang aku xego

* Benci pada kongkongan.
-memang benci,silap-silap aku protes tau

* Suka berlawak.
-ni memang no1 tau

* Pandai buat lawak dan berfikiran logik
-aku rasa pandai mengusik,menyakat org adalah

Chesee cake

Korang ni aku nak share resepi cake ni..
best wooo...ada masa try rr buat..nak resepi apa cakap rr..
aku ni minat bt kuih, cake...
aku suka makan benda ni..tambah2 hubby mucuk
suka makan kek chlat ek...


Bahan-Bahan:
600g Soft Cheeses or Cream Cheese

1 cawan Yoghurt asli
1 cawan gula halus
2 sudu penuh tepung naik sendiri
4 biji telur
2 sudu jus limau



Cara:
Pukul keju hingga lembut dan sedikit kembang. Masukkan yoghurt, kemudian gula kemudian tepung dan jus limau. Pukul sehingga sebati. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Pukul sehingga sebati. Masak dalam microwave selama 28 minit pada 'medium' level,bukak hanya selepas 28 minit. Ambil garfu cucuk pada bahagian tepi dan tgh. Jika masih banyak cake yang melekat di garfu, tambah 2 minit lagi. Jika masih tidak masak, tambah lagi 2 minit. Selamat mencuba.


Cadangan Hidangan:
Fillings boleh diletakkan di atas cake setelah cake masak.Biarkan sejuk beberapa jam dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk.

p/s: cake ni best makan sejuk2..pastu jgn makan byk sangat,dia cepat muak tau...
tapi aku bantai jaa,dah suka...nak beli mahal,so buat jelah.