Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, September 27, 2007

dania

dah dekat dah nak final exam...harap sgt xda pape yang kena repeat..
takut maa...nape tah result aku ni rendah ja...
yang buat aku terkejut hubungan etnik...tah pape ja...
aku ni main2 ka, tp aku baca ja, berKHATAM2 dah...
xtau mana silap...risau math lg java lg...
silap aku x p transfer java...kalu x, xdalah pk benda ni...rugi jugak,
btl apa hafriz ckap..tp dah terlewat nak transfer...xpalah harap2
ok apa yang aku buat...sekarang xnak pk dah tensen2, xbawak kemana jugak..
lagi pk lg tertekan...so skarag bt ja mana terdaya...ucah pun nasihat camtu...
final ni kena jwb btl2, xleh main2...hrp aku bleh bwak dari sem1 sampai sem6
dengan selamat, sampai habis...aminn...

UCAPAN

dengan ini beta selaku pemegang jajahan blog dania2712.blogspot
ingin mengumunkan selamat berpuasa dan selamat ari raya.
dengan ini juga beta ingin memohon maaf kepada hamba2 sekalian yang mengunjungi
blog ini, dan juga rakan2 beta, keluarga beta yang tercinta...

sekian, ek sekejap2 jangan lupa selamat beribadat, janganlah tinggalkan terawih
dan lakukan ibadat bersungguh2 di dalam bulan yang mulia ini...

Tuesday, September 18, 2007

My Family









A.I.E & B.A.B.Y













Its me...
















A.B.A.H & M.A.M.A

Enrique Iglesias - Could I Have This Kiss Forever - (with Whitney Houston)

Over and over I look in your eyes
You are all I desire
You have captured me
I want to hold you
I want to be close to you
I never want to let go
I wish that this night would never end
I need to know
Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever
Over and over I`ve dreamed of this night
Now you`re here by my side
You are next to me
I want to hold you and touch you and taste you
And make you want no one but me
I wish that this kiss could never end
Oh baby please
Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever
I don`t want any night to go by
Without you by my side
I just want all my days
Spent being next to you
Lived for just loving you
And baby, oh by the way
Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever

Pulau Bidong







Peninggalan penempatan org2 vietnam



















student iT tahun aku








Pemenang kayak bergroup(johan tu)
hidup ketam..







Monday, September 17, 2007

cemburu

Seorang isteri ingin menghubungi suaminya,
tetapi telefonnya tidak berkredit l
alu menyuruh anak lelakinya menyampaikan mesej
penting kepada si suami yang sedang bekerja di site.

Selepas si anak membuat panggilan,
si anak memberitahu ibunya
seorang perempuan lain yang
menjawab pesanan telefon.

Walaupun sudah berkali-kali si anak menelefon,
tetap perempuan itu juga yang menjawab.
Si isteri pun dengan marahnya
menunggu kepulangan suami dari
kerja di depan pintu rumah.

Sesampainya suami, si isteri
membelasah habis-habisan
si suami kerana perlakuan curangnya.
Habis berkumpul jiran tetangga
di depan rumah untuk melihat drama petang itu.

Si isteri menyuruh anaknya memberitahu
semua orang apa yang dikatakan
oleh perempuan di talian tadi.
Si anak pun cakap
"Harap maaf, nombor yang anda dail berada di luar kawasan liputan. Sila cuba sebentar lagi".

Saturday, September 15, 2007

1 - 10

satu...
dua miggu lps aku p pulau bidong...
walaupun dlm keadaan terpaksa,
tp boleh aku katakan besssstttt..
aku suka air...apa lagi main puas2 rr...

dua...
aku kayak,mancing,berenang,water cnfident,
snorkling...tp yang paling aku suka mancing...
fuyooo byk dpt ikan...letak ja trs dpt ikan...
jgn xpercaya aku xmabuk lsung...hehehe

tiga...
kayak,aku xbrape suka sgt...sbb lenguh tgn..
dah rr patner aku ni xpandai kayak...
akulah yang kontrol...pnat gla tgn...
pah2 kayak berkumpul tgh2 laut
pah2 dia suh jalan atas kayak...
macam cite buaya dgn sang kancil ja...
walau tkut tp bezz...benda yg aku xcuba sblm ni...

empat...
yang len dah biasa,kan dulu aku dah masuk pengakap
adalah basicnya...untung jgk masuk pengakap...

lima...
aku masih xdpt trima lg aku duk umt...
xbest,xkena dgn jiwa aku...
kdg2 pk dah bkn jd diri aku jaa...
mcm lbh pada prgai qb jaaa..
bwk diri sorg2...kwn2 tp xsebest kwn udm...

enam...
sini letc dah rr xcarring mcm udm...
aku btl2 rindu...tp nak bt camne
dah ni plihan aku...mungkin kat sini rezeki aku...
aku hrp aku dpt harungi...

tujuh...
aku rindu pada korang semua...
ina,yati,ajar,ana,cheng2,qb,naim,sha,
ratna,k.ida,mune,ramai lg rrr...
bestnya masa alam udm...

lapan...
sinikan xleh nak meniru lsung...
dah ada cctv,benganglah...
tp yang bezt test dkt dsm..sbb situ xda cctv...

sembilan...
aku dapat anak buah hehehe...
mesti korang pk abg aku jd ayahkan...
bukanlah, cousin aku...
2ramadhan lahirlah sorang puteri,
nama dia nurdini batrisya...
mak dia ckp nsib kulit xsama mcm husband dia..
jahat gila..tp xpa dorang happy...
abg aku bilalah...aku tingin nak anak sedara

sepuluh...
xtau dah nak ckp apa...
hah...nak tanya korang faham x, apa yg aku karang ni..
bt2 rr faham...aku ni bt ayat bkn pandai...
nama ja melayu tp ayat mcm tamil jaa..
tp xpa dgn adanya blog ni,boleh rr aku belajar
membuat ayat...

Monday, September 03, 2007

"Allah tidak akan menduga umatnya
jika tidak bersesuaian dengan
kesanggupannya...."

LeLaKi InI...

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu
Kemanapun langkahku pergiKu
masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemanapun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki
Chorus:
Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu?
Bridge:
Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu?

aku

setelah sekian lama aku xmengupdate blog ni..terasa rindu lak,
maklumlah sinilah tempat aku blaja karang ayat,tmpat meluah rasa...
aku dah berbaik dgn hubby tp rasa mcm ada sumthingb happen ja...
xtau rr kot aku rsa lain...tp pape pun aku akan try da best...
rini tah rr,nak kata badmud xjgk..tp mcm sakit ati ja..
secara jujur aku tertekan sgt stdy sni...mcm bkn kerelaan aku...
mcm terpaksa, tensen sgt...nak urus ptptn...mula2 ambik pah2 tolak..tah pape ja..
rini aku nak mengomel skit, aku sakit ati...kalu group bt rr cara group..
aku risau rini patot submit titas xbersubmit jaa...
alangkan bez wak sorang ja...sepjg pengalaman aku, aku rasa student UDM rajin lg dah bjak..
kat nampak mcm blur jaa.nnht rr aku sambung,asal nak buka ja blog ni ada ja hlagan..
aku nak g dgr cramah...pah cerah crmah..boring dah aku