Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 28, 2009

simpton-simpton PITA

salam...entri kali ni saya nak mengadu jek..boleh tak???tak boleh pon takpe, nikan blog saya..
ini berkenaan dengan internet, tolonglah faham keadaan saya..saya ni akan buat pita sem ni, walaupun 2 jamkredit jek tapi memberi impak yang besar apabila saya nak kije nanti..mesti dorang tengok projek akhir awak boleh apa?awak buat sistem apa?guna apa?and bla bla bla...

masalahnya bila buat pita nak kena cari bahan kat internet tapi tak sampai 5 minit nak on facebooklah jap, tengok pet saya sihat tak, cukup makan tak, boring tak..ada anak nanti tak tahulah nak cakap apa, silap2 bawak skali pegi keje.pahtu korang sedar2 dah 2 jam saya layan facebook. aiysehhh mana boleh macam ni.

yang keduanya plak, bila buat pita kejap rasa laparlah.time tulah nak makannya, tapi bila dah kenyang mata pon berat je, mls berfikirnya..faham-fahamlah, so saya decide tidolah jap...ayoyoo bila terkejut dah overdos tidonya..membazir masa dah..mula marahkan diri sendiri tido banyak sangat, nak start buat pita pon rasa malas dan takda mood jek...tolonglah sedar..

yang ketiga bila buat pita, rasa nak tanya itu ini pada kawan takot tersesat dalam pita bila buat..tanyalah sepatah dua yang tak tau..sedar2 pong pang pong pang melalut kat lain. aisehhyyy apa yang aku sembang ke lain..pita pon tak jalan-jalan lagi..

yang keempat, call my mum..ma minggu ni tak dapat balik banyak keje nak buat..nak buat PITA sampai siap.so hari minggu aku pon tanamlah angan2 nak buat pita sampai siap..last2 hampeh..eh jom kita pegi jalan2, eh jom kita pegi makan kat kedai itu, ini..terjadi episod pita tak berjalan dengan jayanya..

yang kelima, buat jek pita rasa yang ini tak cukup yang ini kena tambah lagi..so bilanya aku nak habiskan bab2 literature review..dah 2minggu duk wak benda ni jek..aku nak muntah dah..aku buat dalam macam cara keadaan berdiri, mencangkung, bercakap sorang2, menjerit, makan sandwitch tapi gigit lada tak rasa pape. sampai satu tahap aku hempaskan jaket kat meja org tengah kusyuk sembang..trust me aku tak sedar pon aku hempas jaket..sedar2 aku tengok budak tu kusyuk duk sembang dia berhenti jap tengok kat aku..dengan muka cuak+toyanya aku mintak maaf coz dia tengok aku pelik..adakah ini salah satu simpton2 pembawa pita yang akan membawa kepada ke hospital tanjung rambutan..

so what should i do???do u have any idea??plzzz

Friday, July 17, 2009

Konvokesyen pertama UDM

ni antara gambar-gambar skema aku..nanti akan ku upload gambar sengal aku and the geng..

Tuesday, July 14, 2009

Softbol umt yang sengal2#@%$&~

hah ni, antara gambar sengal2 kitaorang time masum uum baru2 ni walaupun dah agak basi..hehehe..apa2 pon korang layan..








help me, aku mahu jatuh cinta...

hahaha, sebanarnya entry ni tak berkaitan pon dengan tajuk diatas...anda tertipu,aku kebuntuan sekarang ni..ada sape2 boleh bantu,ishh macam mana ni..aku buat pita sem ni, tapi masih blur. tolanglah dari awal sem ni sampai sekarang masih berdebar-debar, makan tak kenyang, tido tak lena, tido mimpi-mimpi pita..kalu dah jatuh cinta pada pita lain pulak,ni blurr yang amat sangat. kemana arah harus ku bawak diri ini untuk mulakan. Jumpa dr.suzuri pon takot, sebab tak tahu nak tanya apa walaupun banyak yang nak tanya and nak tahu.tajuk dah purpose dari sem lepas lagi, tapi blur..tajuk pita aku ni intelligent monitoring of undersea via web based approach tapi aisshhhhh. aku perlu keberanian jugak, nanti jumpa dr.suzuri tanya, bagi pendapat..kalu aku diam macam ni sampai sudah takkan siap, tak tahu nak mula macam mana.ibarat orang kata, malu bertanya sesat jalan..

Tuesday, July 07, 2009

azam new sem

tanggal 7hb july 2009
aku telah berangkat ke umt dalam keadaan rushing.
ok back to the topic, azam aku untuk sem 5 ni adalah:-

1)harus tanam semangat juang yang tinggi untuk berjaya
2)fokus study,study and study
3)buat final year projek dengan bersungguh2
4)belajar jugak JSP
6)tingkatkan pointer supaya target cgpa dapat dicapai
7)skor semua subjek
8)kurangkan tido, bangun awal
9)amalkan baca quran dengan solat sunat dan duhha
10)jadikan library sebagai kawan baik
11)kurangkan bermain

aku mampu dapat yang terbaik macam orang lain.aku boleh buat, lawan semua sifat negatif.apa yang penting fokus kehadapan.jangan lalai dania, kuatkan study tu.tanpa usaha kejayaan tidak akan datang bergolek...ingat tu..tak boleh bulan gapailah bintang yang ada disekitar bulan.