Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 31, 2010

carrymarkku yang sangat sedih

ya allah dugaan ini sungguh berat bagiku..aku sudah cuba sedaya upaya aku untuk berjaya..untuk mempelajari subjek ini..berikanlah aku kejayaan dan ilmu pada subjek ini ya allah..permurahkanlah markah pensyarahku ya allah..aku memohon padamu..yakinlah pada diriku ini yang aku boleh lakukan..doalah padaku semoga aku lulus subjek ini..carrymark ni sangat2 teruk..aku sangat takot.ya allah permurahkanlah markah pensyarahku, lembutkanlah hatinya untuk menolongku.

"Usah dirimu berputus asa dgn rahmatNya walaupun dirimu bersalut dgn dosa..Kerna ibarat badan bermandikan lumpur, andai terus dibasuh dan dicuci, pasti mudah sekali..Jangan dibiarkan ianya lama kerna pasti sukar untuk engkau membuangnya..Jadi, sentiasalah perbaharui taubat dan istighfar, moga dirimu sentiasa suci drp lumpur2 dosa yg menggelapkan hatimu drp sinar cahaya hidayahNya~"petikan kata-kata dari chen cheng

Friday, March 26, 2010

kata hati

alangkah bestnya aku dapat jadi sepertinya..
dapat jadi pintar sepertinya, baik budi perketi..
sentiasa menjaga batas-batas pergaulan..
dan yang penting menjaga aurat yang menjadi lambang diri wanita..
dapat memakai hijab yang tidak menampakkan bentuk badan wanita..
di dalam hati ini, menyimpan seribu perasaan untuk berubah kearah itu.
aku cuba menjadi anak yang taat dan solehah kepada ibubapaku..
aku cuba sebaik mungkin..berilah aku kekuatan ya Allah
bukalah pintu hidayahku untuk berubah ke arah itu..
alangkah bahgianya jika perhiasan diri
hanya dipertontonkan pada orang yang sepatutnya
berubahlah diri ini wahai dania amidala
aku ingin sekali menjadi sepertinya..
yang tidak pernah melupai asal usul diri
yang sentiasa merendah diri

dania amidala: ingin sekali menjadi muslimah sejati

Sunday, March 21, 2010

detik 21/3/2010

yeaaa...lepas azab fyp ku..tapi ada lagi..waiting for da result samaada boleh continue buat tesis or tak..huh sungguh menakotkan..sehingga aku amat2 sakit kepala memikirkan fyp ni..even dah lepas present fyp aku tetap lagi nightmare dgn fyp..huh berat sungguh penyeksaan ni..aku rasa masa diploma dulu tak da r seteruk ni aku alami..tapi yang pasti badan aku sangat2 tidak bermaya sebab sakit kepala, mata berair macam nak demam tapi tak demam..

ok, back presentation sistem ku semalam aku tak tau nak cakap camne..sepanjang aku present awal2 takdalah berdebar sgt macam first..sebab time tu dah redha je time tu..dan aku cuba cover nervous aku..takot jugak dr.s ulang lagi apa dia cakap kat aku "wan kenapa awak takot sangat dengan saya, jgn present garu2 kepala ke apa ke"..so aku mula present slide..so far present slide ada 2 panel tegur..1 about color..dia tak nampak..tapi kat laptop aku clear je..kalu tau mesti awal2 aku dah ubah..maybe sebab pencahayaan kot..yang kedua dia tnya objektif aku..kenapa tak letak membangunkan sistem terus menguji sistem..aku teranglah ada membangunkan sistem maybe silap taip..kihkihkih...

aku tak tau nak cakap camne present sistem...tak boleh menilai..aku harap berbaloi r dengan usaha aku..penat tau buat sistem..berapa kali menangis berapa kali down ,berapa hari je aku dapat balik rumah this sem..banyak pengorbanan yang aku lalukan..atleast aku puas jugaklah buat sistem ni..tp satu aku menyesal iaitu aku rasa cam tak tunjuk function dlete..aku tak igat dah camne..padahal buat je..

dania amidala: tak sihat

Wednesday, March 17, 2010

resepi puding roti

bahan:
5 keping roti potong
1 tin susu cair
1 biji telur
2 senduk tepung ( Letak sikit2 nnti takut adunan keras sgt...tp klu adunan terlalu cair, boleh tambah lagi tepung)
Garam (secukup rasa)
Gula (Secukup rasa)
essen vanila beberapa titik saja)

Step:
1. Campurkan susu + telur + tepung + garam + gula + essen vanila. Gaul kan hingga sebati
2. Potong atau siat2kan roti jadik kecik2
3. masukkan roti yang telah dipotong kedalam adunan (step no. 1)
4. Biarkan dlm 2, 3minit supaya roti tadi meresap dengan adunan
5. sediakan loyang pembakar dan sapu sedikit marjerin pd loyang
6. tuangkan adunan dan bakar pada suhu 180 c lebih kurang dlm 20-25minit..
7. dah siap..;p

before bakar

siap untuk di ngapp

ni adalah resepi puding roti kak sal selaku mem besar along...wink**puding ini sangat menyelerakan dan sedap sehingga meleleh air liur..mel post resepi and pict skali yea kak sal...thanks sharing resepi tau....hehehe...kepada cousin2 dan mak sedaraku yang nak belajar make puding roti..blh cuba...

dania amidala:mood yang malas nak study..hehe

Tuesday, March 16, 2010

diary dania amidala

hari ini life aku sangat-sangat teruk..tak bermaya je, dan tersangat-sangat malas..
ini disebabkan semalam aku tak dapat tido..uwaaaa, asyik terfikir macam mana nak buat simulate data..duk bayang camne ek data sentiasa update ke database pH dia tanpa admin key in..naik gila..walau dah baring kat katil kul2.30pagi..tertekan gila, mata asyik berkedip-kedip je, minda asyik berfikir..pusing kanan tak boleh pusing kiri xkena..dengan keadaaan bilik yang agak panas membara macam sauna..sampailah aku terlelap pukul6 pagi camtu..tu pon kejap..dah kelas awal pagi buta...dugaan betul..pergi kelas pon macam berkhayal je..dah tak cukup tido..lepas je buat task lab yang agak tidak banyak aku buat..mujur task untuk team work..buat punya buat..habis je lab aku terus balik rumah..mau sambung tido walau agak sauna bilik ku dikala siang hari..tak kiralah sauna pon saunalah..aku dah tak betul dah..so tidolah aku dari kul11.30 sampai kul1.30..dari semangat nak ambik fotografi kat depan foyer library..terus tak jadi sebab terlampau2 mengantok..macam terlebih dos makan ubat batuk...

dan sekarang keadaanku agak tidak terurus, dengan keadaan bilik yang agak semak dengan limpahan buku2 yang berteraburan diatas katil dan di dalam almari..sampai ketika aku malas nak cari buku di dalam almari...masya allah berteraburan..rasa kalu ada tikus mati pon aku tak sedar kecuali bau busuk je..hehehhe..tolong aku memerlukan seorang bibik untuk kemaskan bilikku..kerana keadaan masa yang tidak mengizinkan..tak boleh buat bini betul...ish ish ish..hehehe..nanti aku berubahlah, dah life student memang macam ni kan...hehehe..oklah nak sambung study untuk formal method pulak..jumaat ni ada test2...

dania amidala: kekenyangan yang agak melampau

Sunday, March 14, 2010

aku pasrah

kenapakah aku harus melalui hidup ni...dengan selalu mengembirakan orang lain tetapi diri sendiri tidak gembira..aku teringin membuat sesuatu yang mengembira yang membahgiakan aku dengan keputusanku sendiri..bukan hasil dari keputusan orang lain..jiwaku terasa sangat kosong...aku bukan lagi mel yang dulu tetapi adalah dania amidala..yang sentiasa cuba mengembirakan orang lain walau hatinya sangat2 sakit..dipendamkan saje, kerana setiap kali diluahkan sentiasa ada yang membantahnya...kenapa setiap langkahku, setiap hidupku diatur oleh orang lain..bukan diri sendiri yang mencoraknya..ya allah andai kata pilihan ini jalan yang aku harus lalui kau redhakan aku..kau tetapkanlah hatiku supaya lebih kuat dan dibuat dengan hati yang ikhlas..dan jika pilihan yang aku pilih dengan hati sendiri adalah pilihan yang ditakdirkan untuk aku kau dekatkanlah dan jauhi dari sebarang masalah..kau permudahkan sepaya aku merasa nikmat ini...jika sebaliknya kau jauhkan sejauh yang mungkin dari aku..dan jangan sekali2 ketemukan aku..aku redha diatas segalanya..mungkin ada rahsia yang cuba ditunjukkan olehmu Ya Allah..

dania amidala: mood yang sangat2 sedih..kuatkanlah hati ini

salam sayang blogku

waaaaaaaa...tu je mampu ku berkata-kata setelah dapat membuka blogku...penatnya, dah berhabuk blog ku buat seketika waktu..sorry sayang..sayang terpaksa tinggalkan sayang buat seketika kerana perlu menyelesaikan misi sayang ni..so how about ur sayang..ok??ok2, jangan merajuk lagi..muaachh..

baru malam ni aku dapat bernafas lega sikit and dapat tido dengan lena walaupun hari2 bangun lewat around kul10 or 11pagi kot..hahahaha..bukan apa dah asyik tido lewat kul4-5pagi camne nak bangun awal..nanti kat rumah xleh dah nak buat aktiviti tu..kena marah..**apa ni anak dara bangun lewat2 apa nak jadi ni..bangun2 cepat tolong ma masak breakfastlah, tlg jemur kain lah, tlg kemas rumahlah...aduhlah...jadi di kesempatan inilah aku mengambil peluang..hehehe

ok about fyp, tinggal aku nak edit semula tesis..sebab ari tu hantar memang nampak raut wajah dr.suzuri cam tak berpuas hati..so esok igat nak gi jumpa dia tunjuk sistem, sain report n tanya tentang draf tesis..markah tu, bukan leh main2..

ok next time dania amidala berceloteh lagi yea..sebab sekarang kekeringan idea je..sorry yea..


dania amidala: sangat baik malam ni