Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 15, 2012

Untuk isteri tersayang


1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.
2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”
3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.
4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.
5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.
6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.
7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)
8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.
Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"...





Dania amidala : Terbaca dekat fb, mudahnya seorang isteri nak dapat pahala.insyallah..

Sunday, February 12, 2012

Hana Tajima

Hana tajima...ecehecehhh ni merupakan first time kot aku pakai tudung ala-ala hana tajima ni. Siyes first time pakai serabut dan rimas masya Allah. Berapa kali pakai cabut pakai cabut dan asyik bertukar pereka fesyenku iaitu adda, siti dan hana sebab rasa sangat-sangat rimas dan serabut. Aku kan suka yang simple dan mudah pakai, that why orang dah update tudung kam main, aku maintain tetap dengan pujaan hatiku tudung bawal. Tudung syria dah tak boleh nak pakai sangat sebab Mr.Sayang cakap macam ketat dan nampak bentuk tengkuk bila aku pin kat belakang. Ok Finee!!!

Ni tudung biru hana tajima aku pakai buat first time masa bertolak ke kuala terengganu untuk pergi rumah hajar. Nak cantik punya pasal redha je dengan kerimasan yang berbelit-belit.;P

Hah ni tudung hana tajima yang second time aku pakai dengan dibantu oleh hana sedikit kat bahagian belakang. Tapi syabas, setelah pusing-pusing tudung ni sorang diri jadi jugak ala-ala hana tajima. kehkehkeheh. Tunjuk gambar pakai tudung ni kat Mr.Sayang kam main puji lagi cantiknya, siap suruh pakai depan dia lagi. Tapi tak berkesempatan lagi nak pakai di depannya.

Tapi tudung ala-ala hana tajima ni aku tak boleh jadikan tudung febret yang boleh dipakai setiap hari tambah-tambah bila pergi jalan-jalan or pergi kerja yang kena pakai cabut pakai cabut sebab nak solatlah dan macam-macam. Pakai tudung macam ni dekat 1hour baru siap pakainya. Tak tahulah masa untuk orang lain macam mana bila pakai tudung hana tajima ni. Siyes menguji kesabaran jugaklah sebab mengambil masa yang lama untuk belit-belit lepas tu pin. Tapi kalu pergi wedding or function2 or time period maybe sesuai kot sebab tak yah risau-risau nak cabut lepas tu pakai balik. ;D

Dania amidala : Jerawat bilalah mau hilang..i dont like you...