Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, June 29, 2013

Set Berpantang

Setelah berfikir panjang lebar dan cuba tanya pendapat ramai. Perlu ke ambik produk especially macam jamu-jamulah untuk lepas bersalin nanti. Tanya orang terdekat seperti kak ipar, cousin-cousin dan kawan-kawan. Ada cakap perlu ada cakap tak gunalah. Membazir je beli mahal-mahal last-last tak guna sebab tak serasi dengan baby, Baby juandieslah apalah dan panaslah. So aku survey-survey beli set berpantang shakleelah sebab dia bukan jamu, dia adalah suppliment. Tanya kawan-kawan yang ambik sume cakap ok. Tak da effectlah nanti kat baby kalu nak menyusu. Luka cepat baik 3-4hari bersalin normal dah baik, itu yang penting pahtu boleh susukan baby dengan selamat, kulit baby cantik elok je. So aku memilih mengambil set berpantang shaklee ni. Kalu beli banyak-banyak memang mahalkan, agaklah terasa tambah dengan bukan ahli shaklee. So aku beli sikit-sikit set pantang ni. Lama-lama jadi bukit tak ker gitu..hehhe. 

Lagipun sebelum pregnant lagi aku dan suami makan suppliment ni, kadangnya bukan aku yang makan sangat si suami yang lebih-lebih makan.hehhehe..Tapi lepas je habis pantang ni, aku nak beli vitamin e dengan esp je kot, nak bagi kulit cantik barulah suami sayang. Tak gitu..hehhehe..

Pasal bengkung pulak, aku plan sapu je minyak panas kat perut pahtu pakai bengkung selain dari makan suppliment shaklee, makan berpantang dan berurut. hope dapat mengekalkan berat badan macam dulu.


Dania amidala : Sekarang dah 8bulan 2minggu, jumaat depan checkup kat pusat rawatan keluarga muip sdn bhd untuk booking bersalin.

0 conteng disini: