Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, December 26, 2008

conclusion 2008 in mylife

1) pencapaian dlm akademik semakin memberangsangkan
2) menjadi anak, kakak yang baik
3) pengalaman bekerja part-time job
4) belajar resepi baru bt desert
5) mengenali siapa lawan dan siapa kawan
6) dapat laptop baru Hp Pavilion dv2000

Update blog

alllopp everybody...dah lama kan aku xupdate blog ni..
dah bersawang dah blog...
ffuuuuhhhhh berdebu btl..
actually bkn xnak update,x berkesempatan ja...
skrg dah mula alam baru iaitu stdy untuk sem 4 dah..
tadaaa dah 2thn aku stdy,pjam celik pjam celik tggal lg 1 tahun..
ok, back 2 result last sem...walaupun jatuh,aku happylah jgk..
cgpa aku naik tp aku x dapat dekan pun..aku dah berpuas hati..
ok,this sem aku akan stdy btl2 untuk memantapkan gpa dan cgpa aku ni..
hope xda trun cgpa..heehhe

Tuesday, November 25, 2008

Holiday

kali ni holiday xbest mana pun..bese kalu holiday parents aku ada ja
plan nak g memana...tp ni abah dgn mama g mekah..sedih ja..
aku plak duk rmh,tp xda terasa sgt,blh jgk aku spent time dgn dorg 1week
before dorg g..tidak lagi aku meraung2...huhuhuuhu..
hrp2 dorg pegi dgn selamat dan pulang dgn slamat..
dan mendapat haji yang mabrur...aminn..
hari2 duk call n msg tnya camne,risau jgk..
skrg aku duk dgn adik2 kat rmh..
1day kna tggal makanan msk pun sdih ja..1telur kongsi 4org..
heheheh..cepatlah pulang,rindu btl..xprnah berjauhan lama2 mcm ni...

Saturday, November 15, 2008

Damia ku Sayang


damia 1st day lahir
yg baru kuar dr perut ibunya
rambut pun msih basah lg

damia sekarang yg sangat cumel
mcm m.ngah dia kan2...
heheheh
geramnyalah saya

Friday, November 07, 2008

penny besday


This is penny...
penny is my friend
hari ni tanggal
7-11-2008
adalah besday dia
hepy besday to u
hepy besday to u
hepy besday to penny
heppy besday to u

pesanan pihak penaja:
all the best n i wish luck for u..
stdy btl2,n success in ur life..
jgn sedih2 maa

No One -Alicia Keys

I Just Want Chu Close
Where You Can Stay Forever
You Can Be Sure
That It Will Only Get Better

[Hook:]
You And Me Together Through The Days And Nights
I Dont Worry Cause
Everything's Gonna Be Alright
People Keep Talking
They Can Say What They Like
But All I Know Is That Everything's Gonna Be Alright

[Chorus:]
No One
No One
No One
Can Get In The Way Of What I'm Feelin'
No One
No One
No One
Can Get In The Way Of What I Feel For You
You You
Get In The Way Of What I Feel For You

When The Rain Is Pourin Down
And My Heart Is Hurting
You Will Always Be Around
This I Know For Certain

[Hook:]
You And Me Together Through The Days And Nights
I Don't Worry Cause
Everything's Gonna Be Alright
People Keep Talking
They Can Say What They Like
But All I Know Is Everything Is Gonna Be Alright

[Chorus:]
No One
No One
No One
Can Get In The Way Of What I'm Feelin'
No One
No One
No One
Can Get In The Way Of What I Feel For You
You You
Can Get In The Way Of What I Feel For U

I Know
Some People Search The World
To Find
Something Like What We Have
I Know
People Will Try, Try To Divide Something So Real
So Till The End Of Time
I'm Telling You That No One

No One
No One
Can Get In The Way Of What I'm Feelin'
No One
No One
No One
Can Get In The Way Of What I Feel For You

Oooh Ooh
Oh Oh
Oh

yipee merdeka

yahooo lps azab aku..lps ja exam bi rasa lps beban..
tinggal 1 lg paper elektif 17hb ni..
lambat lg,10 hari nak tggu paper tu...hahahah
harap2 result aku ok,yg plg rungsing math dgn data struct ja
sbb carrymark ckp2 makan ja..mcm atas pagar..
lps hbs paper bi, aku pun memulakan agenda aku..
sblm paper bi,cewah aku nak tido...almaklum r xckp tido..
tp hbs ja paper secara automatik xngantok..(kerek sih)
aku lyn cite hindustan tp sparuh ja sbb aku xmnat sgt cite hindustan.
then aku g rumah min, dia wak open house..
aku makan nasi dagang,laksa kuah putih,laksa kuah masak,kek,tapai,air sirap..
hahaha lps ja mkn xterkata apa aku..aku duk kat kerusi,org sembang aku diam jerk
xblh nak active dah sbb terlampau kenyang..
sebenarnya perut aku dah tepu nak terima makanan,
tapi nak mkn lagi ikot hati,kek 2 sgt sedap dgn nasi dagang
then aku blk hostel,terus tido..
bgn2 magrib..huahuahua..

Monday, November 03, 2008

bodoh..

aarrrrrrggggghhhhhhhh knapalah marah aku ni xlps lg...
tensen sungguh aku...bayangkan hajat kita nak sgt2
tp xkesampaian mcm gantung xbertali ja..
sakit btl hati aku...knapalah wujud mcm ni...
aku cukup sakit hati terlampau sgt dah ni..
mcm gunung berapi tp xkeluar2 lg...
andai kata blh belah,nak ja aku bt..
sakit sgt hati ni...

dahlah ada sorg laki ni,dia gatal2 kacau aku..
aku xlayan last2 mrh aku..
eh igat aku tkot sgt r kalu sek gagoh pun..
g blah r...skrg mmg aku dah xda perasaan bls kasihan,lmbut dah..
nak main dgn aku blh r..g blah r...
aaaaaaaaaarrrrrrggggggggghhhhhhhhh
mmg dok lama ja...kalu blh nak smbelih siap2..

Thursday, October 30, 2008

sakit hati+marah=tensen

arrrgggghhhhhhhhhhhhhhhh betapa tertekannya aku...
rasa nak marah kat semua org je...
aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhh
stressnya...knapa perlu baca asas and math...
asas pun satu hal...soalan past year ssh mcm nak mampos
pah2 dgn tulisan kecik mcm apa.... nak baca ssh soalan past year
pah2 buku teks yg potostap pun tulisan kecik..
naik juling mata aku...nak muntah pun ada...
math pun satu,tgh sibuk2 ni lect suh hantar tutorial 1-7..
kalu sikit xpa,ni mcm satu buku kna bt...
aaaaaaarrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhh
lambatnya hbs sem ni..aku nak lps segalanya...
aku nak makan,tido,tgk tv, g jln, g shopping, g mkn and mkn and mkn...

Time table final exam

2/11/2008 - Asas Keusahawanan
3/11/2008 - Matematik 1
6/11/2008 - Data structure
7/11/2008 - Academic Writting Skills
17/11/2008 - Islam Dan Ideologi Masakini

Malang yang menduka cita

aku baru lps jatuh kat dpn pintu toilet...sakit jgn ckp r
mcm masa kcik2 dlu ja sakitnya...
blk rumah, ma abah kaki darah (dlm keadaan teresak2)
dgn lutut luka,tgn berdenyut thn jth...
bayangkan masa tu aku pkai short pants pah2 jtuh atas lantai simen..
memang kaw2 kena...xda penahan untuk lutut aku
tp nasib gak xda org tgk time jatuh...
ttp mmg lawak r jth,mcm ahli gimnastik ja..
satu kaki ke dpn, satu kaki ke blkg..
nak bgn pnya ssh...sakit maa..berdenyut2 dgn lutut berdarah
skrg pun nak smyg ssh sbb lutut aku luka+lebam...hahahah

Wednesday, October 22, 2008

Anugerah Dekan

alhamdulillah rezeki aku..bersyukur and thanx pada sifu
aku harap ni bkn yang pertama dan terakhir aku dpt..
heheheh.

me, friend n senior

rasa mcm bergambar dengan yb ja..hehehe

pose cpt..ehek...tp kenapa ye baju ni mcm besar ja..

antara student iT yang mendapat dekan seramai 19 orang



Saturday, October 18, 2008

AidilFitri 2008

My family and + sorg anak buah yang cute

cousin2 + cicit 2org and tok..tp sayang ada lg
cousin yg xdpt blk raya
huhuhu

di pagi raya mama bermaafan dgn abah

model inova..hehehe 3beradik sama saiz..
cuba korang teka yang mana yg tua skali n muda
skali...hehehe
my cousin = una, yang, mel

Thursday, October 16, 2008

Hepy Belated Besday

to my dearest sister and friend
pada 4 october lepas
hepy belated besday to u all..
bkn apa xda masa nak upload blog r..
so now aku akan spent jugak time
upload blog walaupun kejap...
harap dengan bertambahnya umur
makin matang korang...








p/s to sister: stop2lah jadi playgirl tu
belajar rajin2, kejarkan masa depan,
tlg mama n abah, adik2...
jadi org yang berguna..












p/s to ajar:keje elok2 yea...
jangan lupa aku kat sini..

Sunday, September 21, 2008

Masih Suami Isterikah di Alam Akhirat?

1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin.

Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh Allah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga.

Rasullullah SAW bersabda ‘ Tiada si bujang di dalam syurga’ (Muslim).

Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin sesudahnya.

Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripada ahli syurga.

3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga.

Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan di kahwinkan oleh Allah dengan serorang daripada lelaki yang masuk syurga.

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin.

Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranya suaminya masuk syurga.

5. Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya.

Wanita ini akan tetap bersama suaminya yang dikahwini di dunia sekiranya suaminya masuk syurga.

6. Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya.

Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yang terakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali dia berkahwin. Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itu
menjadi ahli syurga.

Rasullullah SAW bersabda.. ‘wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir.


p/s:artikel ni aku ambik di tentang cinta..mudah saje copy n paste

Menu buka Pose!!

Nasi Ayam
hot chocolate cadbury
kuih tokyo

rini ckp2 simple,aku xtau knapa aku xbernafsu nak makan..
bulan pose kot..kan semua berpuasa..biasanya pantang makanan depan mata
semua sapu..

Wednesday, September 17, 2008

Tensennya saya!!!

Assignment yang perlu disubmit before cuti raya 24/9/2008

1)iman mahdi? - islam & ideologi masakini
2)restaurant bplans - asas keusahawanan
3)restaurant b.idea - asas keusahawanan
4)tutorial 1 - matematik 1
5)programming stack & queue - java
6)essay bi - academic writting skills


Test after cuti raya

1)test 2 - java 7/10/2008
2)test 2 - asas keusahawanan (xditentukan lagi tarikh)
3)test 2 - matematik 2 (2 mggu after cuti raya)

Bsday Ina

hepy 23st bufday 2
my dearez fwen...
wishin' u ol de best in life!!

Sunday, September 14, 2008

pening...

knapalah kpala ku pusing2 sgt...
homesick,lovesick...huhuhu
rndu btl nak duk kat umah
rasa xckp ja masa blk lastweek
dr ari rabu-sabtu..

Friday, August 22, 2008

Kiamat sudah dekat

a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun… sekarang sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah… daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.. Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066
b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket… Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi… Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi… Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065….
c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007… Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa… . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062… Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066…
Wallahu’alam…
Semua ini telah dikaji… Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun… Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun… Cubalah anda kirakan sendiri…
Beribadatlah wahai umat Islam sekalian… Ini adalah antara berpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini. Dan jangan tunggu artikel seperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal. Benda ni dah diajar sejak kita kecil lagi. Kiamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia shj yang akan rugi. berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh Allah. Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar. dan korang jangan risaula..aman dunia akhirat..sama-sama kita doakan kesejahteraan untuk semua umat Islam.

Ya allah luasnya neraka


Yazid Arraqqasyi dari Anas bin Malik ra. berkata: Jibrail datang kepada Nabi saw pada waktu yg ia tidak biasa datang dalam keadaan berubah mukanya,

maka ditanya oleh nabi s.a.w.: "Mengapa aku melihat kau berubah muka?"

Jawabnya: "Ya Muhammad, aku datang kepadamu di saat Allah menyuruh supaya dikobarkan penyalaan api neraka, maka tidak layak bagi orang yg mengetahui bahawa neraka Jahannam itu benar, dan siksa kubur itu benar, dan siksa Allah itu terbesar untuk bersuka-suka sebelum ia merasa
aman dari padanya."

Lalu nabi s.a.w. bersabda: "Ya Jibrail, jelaskan padaku sifat
Jahannam."

Jawabnya: "Ya. Ketika Allah menjadikan Jahannam, maka dinyalakan selama seribu tahun, sehingga merah, kemudian dilanjutkan seribu tahun sehingga putih, kemudian seribu tahun sehingga hitam, maka ia hitam gelap, tidak pernah padam nyala dan baranya. Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan terbuka sebesar lubang jarum nescaya akan dapat membakar penduduk dunia semuanya kerana panasnya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu baju ahli neraka itu digantung di antara langit dan bumi nescaya akan mati penduduk bumi kerana panas dan basinya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu pergelangan dari rantai yg disebut dalam Al-Quran itu diletakkan di atas bukit, nescaya akan cair sampai ke bawah
bumi yg ke tujuh.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan seorang di hujung barat tersiksa, nescaya akan terbakar orang-orang yang di hujung timur kerana sangat panasnya, Jahannam itu sangat dalam dan perhiasannya besi dan minumannya air panas campur nanah dan pakaiannya potongan-potongan api.

Api neraka itu ada tujuh pintu, tiap-tiap pintu ada bahagiannya yang tertentu dari orang laki-laki dan perempuan."

Nabi s.a.w. bertanya: "Apakah pintu-pintunya bagaikan pintu-pintu rumah kami?"

Jawabnya: "Tidak, tetapi selalu terbuka, setengahnya di
bawah dari lainnya, dari pintu ke pintu jarak perjalanan 70,000 tahun, tiap pintu lebih panas dari yang lain 70 kali ganda." (nota kefahaman: iaitu yg lebih bawah lebih panas)

Tanya Rasulullah s.a.w.: "Siapakah penduduk masing-masing pintu?"

Jawab Jibrail:
"Pintu yg terbawah untuk orang-orang munafik, dan orang-orang yg kafir setelah diturunkan hidangan mukjizat nabi Isa a.s. serta keluarga Fir'aun sedang namanya Al-Hawiyah.

Pintu kedua tempat orang-orang musyrikin bernama Jahim,

Pintu ketiga tempat orang shobi'in bernama Saqar.

Pintu ke empat tempat Iblis dan pengikutnya dari kaum majusi bernama Ladha,

Pintu kelima orang yahudi bernama Huthomah.

Pintu ke enam tempat orang nasara bernama Sa'eir."

Kemudian Jibrail diam segan pada Rasulullah s.a.w. sehingga ditanya: "Mengapa tidak kau terangkan penduduk pintu ke tujuh?"

Jawabnya: "Di dalamnya orang-orang yg berdosa besar dari ummatmu yg sampai mati belum sempat bertaubat."

Maka nabi s.a.w. jatuh pingsan ketika mendengar keterangan itu, sehingga Jibrail meletakkan kepala nabi s.a.w. di pangkuannya sehingga sedar kembali dan

sesudah sadar nabi saw bersabda: "Ya Jibrail, sungguh besar kerisauanku dan sangat sedihku, apakah ada seorang dari ummat ku yang akan masuk ke dalam neraka?"

Jawabnya: "Ya, iaitu orang yg berdosa besar dari ummatmu."

Kemudian nabi s.a.w. menangis, Jibrail juga menangis, kemudian nabi s.a.w. masuk ke dalam rumahnya dan tidak keluar kecuali untuk sembahyang kemudian kembali dan tidak berbicara dengan orang dan bila sembahyang
selalu menangis dan minta kepada Allah.(dipetik dari kitab "Peringatan Bagi Yg Lalai")

Dari Hadith Qudsi: Bagaimana kamu masih boleh melakukan maksiat sedangkan kamu tak dapat bertahan dengan panasnya terik matahari Ku.

Tahukah kamu bahawa neraka jahanamKu itu:

1. Neraka Jahanam itu mempunyai 7 tingkat

2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah

3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung

4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah

5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik

6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak

7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum

8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekor

ular

9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hasta

mengandungi lautan racun yang hitam pekat.

10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai

70,000 rantai

11. Setiap rantai diseret oleh 70,000 malaikat


Mudah-mudahan ini dapat menimbulkan keinsafan kepada kita semua.....Wallahua'lam.

Al-Quran Surah Al- Baqarah Ayat 159 : "Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayat, sesudah Kami terangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk"

Dari Abdullah bin 'Amr R.A, Rasulullah S.A.W bersabda:" Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat.."

Tuesday, August 19, 2008

tabahlah mel

kuatkanlah hatiku,
tabahkanlah diriku ini..
betapa sakitnya aku rasa
kenapa sukar sangat
untuk aku hidup
dengan penuh kebahagiaan

aku teringat akan kata-kata
dari novel pergilah sepi
kadang-kadang aku
memujuk diri ini
dengan kata-kata ini

"kingkong pengsan dicium unta,
beruk tayang bulu dada,
orang dirindu tak ingat kita,
buat apa nak ingat dia"

andai kata bkn takdir aku
jauhkanlahnya dariku
jika ia adalah takdirku
dekatlah dengannya..

jadikanlah hari ini
menjadi hari yang
baik dari hari semalam

ayat-ayat cinta by rossa

Desir pasir di padang tandus
Segar sang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung Kupertaruhkan
Maafkan bila ku tak sempurna

Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh

Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

cite yg aku tgk!!

before i cuti, i get some story drama or movie to asmat...
huhu puas hati...

movie
1)home alone 1
2)home alone 2
3)home alone 3
4)home alone 4
5)kungfu panda
6)ice princess
7)stomp the yard
8)shin chan (bermain dgn bdk nakal)
9)shin chan (menjadi lelaki pendiam)
10)shin chan (saya berlawan)
11)the bee
12)mujhhse dosti karoge
13)kill bill
14)korean fantasy
15)nannyMacPhee

drama
1)yama onna kabe onna epsd1-12(japannese)
2)gokusen 2 epsd1-10(japannese)
3)hanakimi epsd1-12(japannese)
4)snow white epsd1-16(korean)

Lonely Girl

Thursday, August 14, 2008

Rahsia Peribadi Mengikut Bentuk Gigi

JARANG DAN KECIL
Mereka yang memiliki bentuk gigi sebegini dikatakan suka menilai diri orang lain. Pasti ada saja yang kena pada pandangan mata mereka. Tapi yang tak syoknya, dia sibuk menilai orang lain tapi tak suka orang lain menilai atau mengkritik dirinya! Tak patut! Selain itu, dia juga sukar mengalah! Tapi kadangkala mengalah itu perlu. Apatah lagi kalau memang kamu yang bersalah.Beralah sajalah!

BERSAIZ SEDERHANA DAN RATA
Cantiknya gigi dia . Teratur sekali dipandang, macam gigi palsu pulak. Tapi gigi original tau!!
Orang yang memiliki bentuk gigi sebegini adalah seorang yang baik hati dan suka
menolong. Bak kata orang, ringan tulanglah. Kalau ada yang minta bantuan, pasti
tak dikecewakan. Sebenarnya mereka ini ingin sentiasa membahagiakan orang lain.
Boleh juga mereka tumpang gembira. Untungnya dapat kawan/ kekasih macam mereka ni kan?

BESAR DAN JARANG
Aduh! Rupanya orang yang bergigi besar dan agak jarang jaraknya antara satu
sama lain ini bersifat iri hati dengan kejayaan orang lain. Tak elok macam tu.
Itu kan dah rezeki mereka. Buat apa nak dengki. Menyakitkan hati kamu saja.
Lebih baik kamu belajar untuk terima kenyataan dan jangan asyik nak berdengki.
Selain itu, sifat negatif kamu juga, seorang yang keras kepala. Mulalah tarik muncung 44 inci kalau tak diikuti kemahuan. Tapi awas, mereka ini sanggup melakukan apa saja demi memastikan apa yang dikehendaki itu diperolehi. Bahayanya! Sebagai
kekasih/teman mereka, kamu harus berbanyaklah bersabar dengan sikap mereka itu apatah lagi dengan sikap manja yang dibuat buat tu. Erk! Gelemannya!

JONGANG DAN KECIL
Jangan ingat semua orang yang gigi 'ke depan' tu tak cantik . Ada juga
yang masih kelihatan manis dan cantik. Sekiranya giginya berbentuk agak jongang dan kecil, bermakna dia masih
lagi bertolak ansur dengan orang lain. Maknanya keras kepalanya itu bertempat
dan masih boleh dibawa berunding. Kata orang tu, dalam keras ada lembutnya!

JONGANG DAN BESAR
Benteng pertahanan kena kuat dan kukuh. Banyaklah bersabar kalau ada teman/kekasih seperti mereka ini. Menduga iman sungguh! Kamu haruslah kena banyak bersabar dan tahan saja dengan mulut celupar mereka tu. Mereka juga mudah mengeluh dan tak pernah puas hati dengan apa yang telah dimiliki. Sikap itu ada positifnya kerana mereka mudah menempa kejayaan dan akan sentiasa berusaha untuk menjadi yang terbaik. Selain itu, mereka ini agresif orangnya dan ringan tulang!

TIDAK TERSUSUN
Kadangkala tengok orangnya memang cantik. Tapi bila dia tersenyum menampakkan
giginya yang tak begitu rata dan sekata, mengurangkan kecantikan yang dimilikinya
itu. Namun kata orang, biarpun giginya tak cantik tapi hati budinya 'cantik'.
Usah kerana tengok gigi tak cantik maka ingat perangai pun tak berapa cantik
juga. Mereka ini merupakan teman bicara yang amat memahami. Tidak rugi menjadikan mereka ini sebagai tempat meluahkan hati kerana mereka sentiasa mendengar dan memberi nasihat. Mereka juga berpengetahuan luas biarpun sikapnya kebudak-budakan kadangkala merimaskan. Selain itu, mereka juga pandai
membahagiakan orang lain.

SEOLAH MASUK KE DALAM
Bila diperhatikan, struktur giginya seolah 'ke dalam' sikit. Ia menandakan bahawa
mereka seorang yang pemalu dan suka menyembunyikan sikap sebenar diri mereka
tapi mereka agak pasif. Selalunya mereka ini bersikap pendiam dan tidak begitu
pandai bergaul dengan orang lain. Selain itu, mereka juga cukup pandai menyimpan
rahsia kecuali kepada orang yang benar-benar telah meraih kepercayaan mereka.

KECIL DAN TERSUSUN
Selalunya berwajah keanakan dan tampak semakin menarik dengan gigi yang kecil
dan tersusun indah itu. Mereka yang memiliki gigi sebegini dikatakan suka menolong
orang dan boleh dipercayai percakapan mereka. Aduhai! Beruntungnya mereka yang
memiliki kekasih seperti ini kerana mereka seorang kekasih yang hebat!

Tuesday, August 12, 2008

Promise me the picture at ago resort

Monday, August 11, 2008

recursive

anybody help me???
i want to solve problem java
this is question : write a program that uses a recursive method to convert a number in decimal to a base b, where b is between 2 and 36. your should prompt the user to enter the number in decimal and in the desired base.
test your program on the following data :
9098 and base 20
692 and base 2
753 and base 16


help me plz.....

Sunday, August 10, 2008

time to camping!!!

hello everybody...
i'm so tired now, and my body like pain..huhu
actually i have came back from camping at ago resort rantau abang.
even i tired and my body like pain, the camping its ok for me..
so far alhamdulillah i can servive..but the food i dnt like this,i cannot eating..uweekk xbest langsung..xlalu nak makan..there great deal of activity expecially i like berkayak and event support for games to second year..heheh walaupun kalah jgk..next time i'll upload the picture ago resort..

Wednesday, August 06, 2008

reGisTeR suBjecT is faULt

uwaaarrhhh i receive msg from iman:

Salam...ida,iman ni.Nm ida ad dlm islam n alm sktr.Bek ida g cek kt pej am cpt...

im know,this is my mistake because i was register subject kod wrong,but i take subject islam dan ideologi masakini..so tommorow i must go to pej am to check register subject again..so far thanx u for iman 2 inform..i think hafriz and me is mistake register subjek elektif..because i take signature this subject...i need 2 inform to hafriz..
tensennyalah...kna bt kerja 2kali..

Thursday, July 31, 2008

Hanya padamu


Lagu: Hanya Padamu
Penyanyi: Qiara
Download: Qiara-HanyaPadamu.mp3



Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

( korus )
Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai
Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati
Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci


p/s:pertama kali aku dgr dah jth cinta pada lagu ni..aku tujukan khas bt hubby..
terlalu dlm maknanya

Wednesday, July 30, 2008

fwend and rmate

nilah rumate aku this semester,
erm dia satu kos dgn aku n satu kls..
yg pasti tua pd aku..jgn mrh yea hana.
dia ni jenis cepat gelabah n memikir terlalu dlm
padahal bnda simple ja...heheh
dia cumel n ada bf yg cumel sgt..
kuat stdy n patuh pd ibubapa
slalu nasihat aku bnda aku bt yg xbaik2..
orgnya pandai dress up
tp tgk dia dress up
mcm xpcaya yg dia ni alim jgk n baik..
hikhikhik
slalu blk umah setiap weekend
tinggallah aku sorg diri..
pah2 kan hana ni rendah diri,
so far aku kwn dgn dia
alhamdulillah r..

udm fwend

subject this sem

KOD SUBJEK J/KREADIT

TMK3106 Struktur maklumat 4
PGN3103 Asas keusahawanan 3
SOS3203 Islam dan ideologi masakini 3
MAT3100 Matematik 1 3
BBA3202 Academic writing skills 3
JUMLAH 16


my wish: aku nak tingkatkan lg cgpa aku,
tidak lupa pada Allah,ibubapa,lect n kwn2
study btl2

buah hatiku

nilah anak buah first aku
wan damia zuhairah bt wan mohd zaki..
mmmuuuahhh mia
tunggu mak ngah blk yea..

cabel car

abah, baby n aie
p/s: steady btl baby


ni aku, siti n adda
dlm kabel car kat langkawi..
p/s:kecut jgk perut







aku n bad day

nak dijadikan trajedis..
mungkin allah xnak bagi hari sabtu masa aku kerja
4 cari nafkah..tp nak jdkan hari esoknya..
sbb masa aku p keje mtor aku tetiba pancit,
dahlah tgh laju aku bwk..motor aku dah ke kiri n kanan..
aku bleh kawal keadaan..so far alhamdulillah aku xda xcident..
then esokkanya aku jatuh tangga..allah tu maha kaya,
dia dah takdirkan aku akan sakit, tgh elok2 aku turun tangga.
tah mcm mna jd aku jatuh, masa 2 aku duk tangga tgh kat hostel..
yg pelik bkn jth kaki dlu,lutut dlu..sakit mak oii tuhan saje tahu..
aku jatuh mcm nak mluncur dgn lutut..korang bayangkan mluncur dgn lutut gna
tangga..perhh kaw-kaw kena..pah2 kan tgh aku jth org ramai lak kat tangga..
tp dorg xda gelak kat aku,smua serius ja muka..
aku dgn kontrol macho aku bt2 gelak..malu sioottt...
aku pun jln g kls, smpai kat kls bleh aku lupa nak ambik kunci kat motor..
selamber gila tggal kunci kat motor,mjurlah xda hilang motor..
aku xtaulah knapa aku cuai sgt..hrp2 bnda mcm ni xkan berulang lg..aminn

register stker motor

huh akhirnya dapat jugak aku stker motor.
thanx a lot hafriz ambikkan stker motor aku.
maklum r,aku nak bt sndiri xbleh, sbb
syarat untuk dptkan stker adalah pelajar menginap diluar.
pelik btl syarat dia..now aku dah bleh bwk motor dgn bebasnya..
yipee..

Wednesday, July 09, 2008

bermulanya semester 3

huh penat btl bila tibanya sem baru..
bukan apa aku pnat nak mengangkut barang msaku hostel,
nak kemas barang,nak register,nak add kursus..
memang rasa xcukup kaki,xcukup tenaga ja..
penat tersangat2lah...mujur semua dah beres,aku dah bt add kursus..
this sem aku ambik 16jam kreadit ja,xnak ambik banyak2 nnt xlarat nak kejar..
aku pun syukur sem ni aku dpt transfer 2 subjek jd ringanlah sikit..hehehhe...
sekarang aku berazam nak study sungguh2,nak baiki cgpa sebenarnya..heheheh

damia ku sayang

td aku dpt call from mama..
mia msk hospital..terkejut aku,dlm hati nak blk ja..
bru ja tinggal berapa hari..my mum said mia alergik,
dia minum susu tin masa kat taska..
dah yea r,k.wawa keje..bdn mia jd merah2,bengkak..
harap2 mia cepat baik..

Sunday, June 15, 2008

eMo!!!

Photobucket Photobucket Photobucket

M e n j a g a H a t i b y Y u v i e & N u n o

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

reff:
biarkan aku menjaga perasaan ini, ohh
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
kau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

repeat reff

andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati

repeat reff [3x]

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu

Friday, June 13, 2008

cuba selesaikannya

ini diberi oleh fadil dgn razi..

fadil mempunyai rm30.
fadil bahagikan rm10 pada ida, rm10 pada razi dan rm10 pada erda..
then dorang nak pergi sewa challet harga rm25..
so dorg kumpul duit yang diberi setiap sorg oleh fadil tadi..
jadi rm30-rm25, maka tuan challet tu pulangkan baki rm5..
maka baki rm5 itu diberi rm1 pada ida,rm1 pada razi dan rm1 pada erda..
baki duit yang rm5 tinggal lg rm2..
jadi modal setiap seorg untuk sewa challet adalah rm9 sebab dah dipulangkan rm1 itu..
rm9 darab dengan 3 ialah rm27..
rm27 ditambah dengan baki rm2 yang tidak dibahagi lagi adalah rm29.
jadi kemana hilangnya rm1????
cuba pikirkan..

Wednesday, June 11, 2008

today!!!

sesungguhnya hari ini merupakan hari paling busan dan mengusutkan..
aku tak tau nak buat apa..lambat betul start belajar,bila start belajar,lambat pula cuti..
tensennya..rasa nak lari dari semua ni..buat itu tak kena buat ini tak kena..
dah nak buat apa..baik aku jadi diri aku sendiri,dari mengikut kata orang..
nanti aku juga susah..aku nak lari jauh-jauh,tenangkan minda ini...betapa busannya aku..
lambat tol erda kita nak pegi berjalan..lepak dengan member2 kita..

Sunday, June 08, 2008

holiday

aku baru balik dari langkawi..tapi tak de best sgt langkawi..
naik kabel pun aku takot..xrasa r camne..sebab spanjang naik kabel
aku menjerit jer,tkot punya pasal..aku tak tgk kat bawah kabel apa bnda ke apa..
sampai adik aku yang umur 6tahun bleh ckp,diam skit...bising jer..
last2 tak tahan sgt,dia ambik tgn dia tutup mulut aku...
kurang ajar betul..tau lah berani..aku ni gayat skit..macam naik roller coster jer..
lps aku naik kabel nak pegi jln2 sekitar langkawi..last2 tertido,pnat sangat naik kabel..
esokan tu aku balik..then smpai flight kL,aku p mid valley shopping baju..habis gak rm200++..
pahtu esok trs balik kmaman..pnat woww..

Thursday, April 24, 2008

tensen java!!!!

arghhh betapa kecewa teramat-amat sangat...selepas habis ja jawab exam java...aku rasa down sangat...kenapalah soalan macam tu,macam nak bunuh student..dah markah banyak,kena jwb panjang2 tapi masa 2jam je...habislah java aku...aku xnak kena repeat...dah subjek pra syarat,kalu kena habislah aku...carrymark compirn2 aku rasa rendah tahap dewa..dah nak lemas gila carrymark walaupun xtau...ya allah kau bantulah aku ni...aku dah usaha sedaya upaya aku, kau tenangkanlah hati dr.pouzi masa tanda paper aku.dan kau permurahkanlah markah dr.pouzi untuk tanda paper aku supaya tidak repeat..aku cukup2 risau...ya allah bantulah aku,kabullah permintaan aku..hanya padamu aku berharap,berserah...amin2...

Wednesday, April 09, 2008

FINAL EXAM DIS 2001/2008

KOD NAMA KURSUS JAM KREADIT TARIKH MASA NO MEJA
SOS2401 KENEGARAAN MALAYSIA 3 13/4/08 3.00-5.00 155
TMK3200 PRINSIP-PRINSIP PERISIAN 3 19/4/08 3.00-5.00 210
TMK3104 REKABENTUK ATURCARA & 4 24/4/08 3.00-5.00 469
PENYELESAIAN MASALAH
MAT3400 MATEMATIK 2 3 29/4/08 12.00-2.00 79
BBA3201 PUBLIC SPEAKING 3

Wednesday, March 26, 2008

PeDoMaN sEmUa.....

Telah diriwayatkan daripada Siti
Aishah bahawa ia telah
berkata : "Sedang aku menjahit baju
pada waktu sahur (sebelum subuh) maka
jatuhlah jarum daripada
tanganku, tiba-tiba kebetulan lampu
pun padam, lalu masuklah Rasulullah
s.a.w.
Ketika itu juga aku dapat mengutip
jarum itu kerana cahaya wajahnya, lalu
aku berkata, " Hai Rasulullah alangkah
bercahayanya wajahmu!

Seterusnya aku bertanya: " Siapakah
yang tidak akan melihatmu pada hari
kiamat?"

Jawab Rasulullah : "Orang yang bakhil."

Aku bertanya lagi : "Siapakah orang
yang bakhil itu?"
Jawab baginda : "Orang yang ketika
disebut namaku di depannya, dia tidak
mengucap selawat ke atasku."

BERDOA Berkata Al-Barra' r.a . bahawa
Nabi s.a.w. bersabda: "Segala doa itu
terdinding (terhalang untuk
dikabulkan) daripada langit sehingga
orang yang
berdoa itu mengucapkan selawat untuk
Muhammad dan keluarga Muhammad."

KIJANG DAN ANAKNYA
Diriwayatkan oleh Abu Na'im di dalam
kitab 'Al-Hilyah' bahawa seorang
lelaki lalu di sisi Nabi s.a.w. dengan
membawa seekor kijang yang
ditangkapnya, lalu
Allah Taala (Yang berkuasa menjadikan
semua benda-benda bercakap) telah
menjadikan kijang itu bercakap kepada
Nabi s.a.w. : "Hai Pesuruh Allah,
sesungguhnya aku ada mempunyai
beberapa ekor anak yang masih menyusu,
dan sekarang aku sudah ditangkap
sedangkan
mereka sedang kelaparan, oleh itu
haraplah perintahkan orang ini
melepaskan aku supaya aku dapat
menyusukan anak-anakku itu dan sesudah
itu aku akan balik ke mari."
Bersabda Rasulul lah s.a.w. "
Bagaimana kalau engkau tak balik ke
mari semula?" Jawab kijang itu: "Kalau
aku tidak balik ke mari, nanti Allah
Taala akan melaknatku sebagaimana Ia
melaknatkan orang yang tidak
mengucapkan selawat bagi engkau
apabila disebut nama engkau disisinya."
Lalu Nabi s.a.w. pun bersabda kepada
orang itu : "Lepaskan kijang itu buat
sementara waktu dan aku jadi
penjaminnya. "
Kijang itu pun dilepaskan dan kemudian
ia kembali ke situ semula. Maka
turunlah malaikat Jibril a.s. dan
berkata : "Hai Muhammad, Allah Taala
mengucapkan salam kepada engkau dan Ia
(Allah) berfirman: " Demi KemuliaanKu
dan KehormatanKu, sesungguhnya Aku
lebih kasihkan umat Muhammad daripada
kijang itu kasihkan anak-anaknya dan
Aku akan kembalikan mereka kepada
engkau
sebagaimana kijang itu kembali kepada
engkau."

Alhamdulillah. .marilah
memperbanyakkan bersukur dan
berselawat kerana kita tergolong dalam
umat Muhammad.

Monday, March 24, 2008

assingment oh assignment

waa tensen bila dapat..sekali dapat assignment banyak gila..
java kena buat game mcm catur,pahtu software engineering buat
tajuk life critical system 20 page tulisan tangan in BM..pahtu prepare speaking group..
nak hafal tu...ish2,harap2 bolehlah buat..dah dekat nak final exam makin bertambah
assignment...malam ni aku nak buat slalu software engineering...nak lepas-lepas slalu..

Sunday, March 23, 2008

aku n life

hye kawan2..nntlah aku update blog baru..igat nak tukar blog..rasa dah boring blog ni..menyampah pun ada gak..nak ubah stail n citarasa baru pulak..hidup kadang2 kita xleh duga..nampak dah berjaya tp mana tau esok lusa kita akan jatuh tersungkur..mulai sekarang aku akan hidup dengan lebih sempurna lagi..banyak benda aku nak buat..aku nak buktikan yang aku tidak lemah seperti yang disangkakan..aku nak blajar rajin2..aku kat library skrg ni..tah rasa boring duk kat bilik..baik aku sibukkan diri..xda rasa bosan n sakit hati sangat..xsabar rasanya nak cuti..aku nak pegi jalan2..bestnya..

Friday, March 07, 2008

java

aku tensen,aku dahlah xtau apa itu game of life..
xtau pun macammana...waaa tolong aku bt program game of life..
cam ssh ja,aku ada try tgk kat internet..xfahamlah..
bagikan yang ssh2 aku ni mana pndai..lgpun mls sgt nak bt program..
sbb xda idea,pah2 nmpak xmnarik,ssh plak 2..

Saturday, February 16, 2008

tO yaTi

selamat harijadi yati..
semoga berbahagia slalu..
jgn lupa kawen jmput tau..
macammana dengan lokman skrg
dah ada perkembangan..
mana tau lokman dah nak merisik ke apa ka..
pape kawen jmput tau ti..
ti sory ida xdpt nak celebrate sama2 besday yati..
maklumlah kita orang jauh..
korang xpa dekat ja..
mesti bestkan walaupun xcukup corum..
ingat nak bagi kasut kilat2,tapi ajar ckp dah
ada banyak..so xtau nak bg apa..
pape pun enjoy tau ti..
last of all, heppy besday norhayati binti yusoff..
miss u so much..

Monday, February 11, 2008

luahan rasa

aku ni dah lama xupload blog.bukan apa,time ada idea nak upload ada keje,bila xda keje dah dah hilang idea2 tu..tambah aku ni xpandai nak mengarang..pejam celik pejam celik,dah masuk sem2 aku kat bumi UMT..rasa baru semalam masuk.tgk2 dah sem2..cepat btl masa berlalu.oklah aku nak blah lu..nnt2 free aku sambung,aku tingin r nak lagu anuar zain yg terbaru tu..yg macam terlalu agungkan cinta tu..macam best ja lagu tu..kalu ada cakaplah ek

DIMANA SHARLINE



tolonglah pada manusia yang tidak bertangungjawab

tolonglah kembalikan adik sharline pada keluarga dia.

tolonglah berperikemanusiaan sikit.

cuba bayangkan kalu keluarga awak ditempat tu,

mesti xnak punya..jadi tolonglah kembalikan.

pikirlah tentang adik sharline,budak yang begitu kecil

yang tidak tahu apa-apa.tolonglah kembalikannya.

saya merayu,sapa2 yang jumpa,tertengok tolonglah kembalikan.

kesianlah dekat budak yang tidak tahu apa2.

tolonglah,walaupun bukan terjadi pada keluarga saya,

tapi saya merayu tolonglah kembalinya.

budak yang baru hendak kenal dunia.

tolonglah saya merayu,kembalikanlah

kesian adik sharline dan keluarganya.

subjek sem 2

SOS2401 kenegaraan malaysia 3
TMK3200 prinsip-prinsip perisian 3
BBA3201 public speaking 3
MAT3400 matematik 2 3
TMK3104 rekabentuk aturcara dan penyelesaian masalah 4
JUMLAH 16

Thursday, January 10, 2008

mY Dream!!

impian aku...erm impian aku sangatlah tinggi..
buat masa sekarang aku nak keje bagus2..
kiranya orang boleh pandang aku..xdalah orang cakap,alah budak tu..
aku nak beli kete CR-V,xleh sgt vios rr..
pahtu aku nak beli rumah..aku xnak rumah 2tingkat ka apa ka..
aku xsuka..aku ni penakot..bila 2tingkat,malam2 aku akan tokot naik atas..
aku nak 1tingkat ja tp besar..ada sikit garden kat depan umah,ada buai,
kolam renang n court untuk men badminton..
dalam umah lak aku nak berkonsep inggeris..nampak cantik n bersih ja..
nak ada 1 bilik khas untuk mini teater untuk family aku bersantai..
tapi aku xnak ada maid..xda privacy langsung..tp tukang kebun nak..aku ni xpro sgt
menanam pokok2 bunga..juz siram boleh..pahtu setiap blik akan ada toilet sendiri
n ada aircond..dan last skali aku nak big family..aku xleh small family..
hidup aku perlukan orang..aku ni jenis pentingkan kekeluargaan..
dan aku nak anak 6orang..tahlah aku harap dream aku ni tercapai...

t0 mAmA!!!

hepy besday mama...
hope dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki..
hidup diberkati oleh Allah..sihat tubuh badan..
yang penting hepy selalu..

05-01-1961

sembang kosong

dikesempatan ini aku nak ucapkan thank u very2 much 4 mydad..
bcoz belikan laptop hp kat aku..aku xtau nak balas camne jasanya..
yelah bukan laptop ni ja..masa diploma dulu belikan laptop acer..tp
aku xpandai nak jaga betul2..but now,aku akan jaga betul2 abah..
pahtu abah masukkan intenet kat aku..xtaulah nak cakap apa..
aku pun terkejut gak..banyak abah habiskan duit untuk aku..
bagi motor..mymum plak belikan aku speaker..
skrg aku tengah kumpul duit nak beli headphone dengan xternel hardisk lak..
sedih betul xternel hardisk aku rosak,dahlah byk muvie,fail2 aku blaja masa diploma dulu,
pahtu lagu2,picture2...banyak lagi rr..

TMK3104

sebenarnya aku baru habis test..
sure korang xpercayakan..
awal sem dah ada test..
xda test ni sebenarnya dipanggil diagnostis test..
aku terpaksalah study macam nak mampus..
nak igat balik subjek java tmk3102 yang sem lepas punya..
tapi punyalah tensennya masa jawab,ada ka patot kuar output ja 12soalan..
aku n da geng study group duk study aturcara penuh,sentuh sikit ja bab output...
aduh geramnya..dahlah banyak careless...output aku jejak dah betul tp xperasan
dia ada print ja..aku lak pegi buat println..rasa nak mengamuk ja..
2lah antara masalah aku,bila dpt soalan java ja..terus syok sendiri..
sejak aku masuk UMT ni,bab programming aku cmfident ja nak jawab..
xtau dari mana aku minat..dulu UDM semua bergantung dengan member2..
lepas ni aku akan berhati2lah bila jawab..