Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 27, 2007

We wish me happy bsday!!!!

from: una cousin

Hepi bsday laling

from:farah bstfriend

Apy beday tO u bdk
kecik..moga pjg
umO n dmurahkn
rezeki.. ;-) ..

from:Husna Dtmm2

Apa itu K.A.W.A.N?
K-kehadirannyamenceriakn..
A-antaranya saling memerlukan...
W-walaupun jauh namun dkat dhati..
A-ambil berat..
N-namanya sntiasa dihati ku..
sahabatku..mOga
pnjg umur n murah rzki n
dpt capai sgla yng di impikan dlm
hdp...

from:Fatin Eminem3

ida..hepi besday my
fren..ku doakan ko
bhgia sokmo..

from:Azrai perintis

Hepi bsday
nia....!!!sweet 21...;-)

from:Hajar Anis It & yati It

Hepy bday ida!;-)We
wish u hOpe hepy
always! Get gOod
healthy n life..may
Allah bless u..gOod
luck in yOur study..
n hepy toGether wif
u future
husband.;-).hehe k
sweet 21..;-)..
we miz u always!;-)

from:k.nor Rmate Umt

Epy besday 2..Nti clbrte sme2 ek

from:Yang cousin

salam..hepi besday..moga pnjg
umur n murah rezki..
hepi slalu...
p/s-hubby hensem wish mu x lg...
hahahaha...

from:Ina iT

With my
1 heart
2 eyes
5 liter blOod
206 bOnes
5.5 miliOn
red cells
60 trilliOns
DNAs
I wish U
HapPy
BurDAY..Wish u
years of hepiness..

from:Sani

hepi besday

from:Herda Cute

Hepy 21st bufday 2 my
dearez fwen..wishin' u
ol de best in life!!

from:Kak ida cousin

_/|_
> ."<
Bintang ini

_/|_
> ".<
sedang mCari

_/I_
>".<
oRg di sana

_/I_
> ".<
sBb nk ckp..

_/I_ ...
> ".<>
bezday(",)

from:kak wawa

hepi birthday mel...

from:Cheng Chen

Ida,hp bsdy 21.smg
allah pmdhkn
rzk,jDoh,rhmt,kjyn n
ursn d dnia n
akhrt.jd ank y
sOleh.stdy pwr2 k.y
ptg,klu kwin mst
jmpt chg=).tke k.ol
da bes my rmet-cheng

Wednesday, December 19, 2007

azam tahun baru

disini aku nyatakan azam aku:-

1)naikkan cgpa
2)kuat study
3)kurangkan tidooo
4)aktifkan diri di UMT
5)buang sikap protes
6)jaga akhlak,pemakaian..insyaallah
7)bangun awal pagi
8)xlengahkan solat
9)selalu menbaca al-quran
10)jangan cepat give up

buat masa ni,aku utamakan perkara ni...bila ada lagi perubahan
aku akan tambahkan lagi..cayookk2x,aku boleh lakukan..

20 Disember 2007

dikesempatan ini aku ingin mgucapkan selamat hari raya aidiladha
pada muslimin dan muslimat di atas muka bumi ini...
cewah dah bukan ayat keling,yang kebiasaan aku create ja..

tapi raya tahun nilah aku paling boring,maybe ramai xbalik
kampung,tambah aku raya tahun ni kat umah ja..
xda semeriah dulu..potong daging ramai2,buat tahlil,buat bbqlah..
tapi raya nilah mengenangkan cousin yang paling istimewa meninggal..
dia xtau pape,xbersalah pape...bila ingat kembali rupanya
dah 4tahun dia meninggalkan aku semua..

pagi tadi bangun dah lewat,dalam pukul 7pagi..
tu nasib baik abah kejutkan..
dengan kesejukan,dengan kemalasan aku bangun..
ikot hati xnak jugak bangun,yelah rinikan hari raya qurban..
nak xnak aku bangun,mandi jugak..
kan sunat rini mandi,smayang..

tapi bangun pagi tadi aku xbercakap dengan sape2 pun..
tah aku xda mud sgt,dah kena bleter dengan maa...
geram btl...sedap ja aku kena,org lain bt salah..
aku ni dah rr cepat protes benda xpuas hati..

oklah,selamat hari raya aidiladha...

Friday, December 14, 2007

make makaroni

bahan-bahan:
1 bngkus makaroni - yg telah dimasak
daun sup - sesedap rasa
1 botol kecil mayonis
1 lada bengala - potong dadu
1 bawang besar - potong dadu
2 biji lada hidup - potong serong
3 biji tomato - potong empat setiap 1 biji
garam - sesedap rasa
biji sawi - sesedap rasa
serbuk lada hitam - sesedap rasa


cara-cara:-
masukkan kesemua bahan-bahan tersebut,dan gaulkannya sehingga
sebati...lastly bolehlah dimakan...tapi best makan dengan sos cili...

Friday, November 16, 2007

Ruang RinDu

Di daun yang ikut mengalir lembut
Terbawa sungai ke ujung mata
Dan aku mulai takut terbawa cinta
Menghirup rindu yang sesakkan dada
Jalanku hampa dan kusentuh dia
Terasa hangat oh didalam hati
Kupegang erat dan kuhalangi waktu
Tak urung jua kulihatnya pergi
Tak pernah kuragu dan slalu kuingat
Kerlingan matamu dan sentuhan hangat
Ku saat itu takut mencari makna
Tumbuhkan rasa yg sesakkan dada

Chorus 2x:
Kau datang dan pergi oh begitu saja
Semua kutrima apa adanya
Mata terpejam dan hati menggumam
Di ruang rindu kita bertemu

Bertemu

sory ada

alkisahnya...

aku dah lupa malam 2 bila,tp xsilap mlm raya rr..
aku bese bila tido kat umah akan tido tengah...
mmg mcm 2 tabiat aku...bkn apa tkot blackout..
ada tido blah kanan aku,siti lak belak kiri..
aku ni almaklum rr bila tdo mmg xingat dunia dah..
bom meletup pun aku xdgr...
tgh aku syok duk tido aku p sepak perut ada...
tah mcm mana tah aku boleh bt mcm 2...
mesti dia himpit aku..aku ni xleh tido org himpit2...
pg tu ada pun ckp,tido buas nak mampos..
kalu ada pregnent leh keguguran situ dah..dia ckp sakit nak mampus...
mcm kena apa ja...sorylah ada,bkn sengaja,btl2 xsedar rr..
kesian kat ada,sorry ek sayang...
btl2 xsengaja...

malu soiioootttt

aku xtau nak create apa atas blog aku...
dah lama tinggal..
semalam aku pegi bilik farah..
malu sioottt tersilap msk bilik org..
dgn confidentnya aku p ketuk trs sergah msk..
pah2 empat2 org dalam blik 2 sume tgk kat aku..
aku dah cuak gla...pah2 bleh tanya.."eh! ni bkn blik farah ka?"
dorg pun ckp bilik farah no1...aku pun kuar dari apartment 2,
tgk2 ada lg 1 tingkat nak p blik farah...malu sioott...nsb pandai gak cover...
tah pape ja aku,mesti duk angau...

Sunday, November 04, 2007

Aduhai....

tolonglah aku...aku dah demam2 kerana math...
waaa xsukanya...dah dkt nak exam tp 1 habuk xreti...
kalu matrix leh rrr..yang len aku xtau...
aku perlukan spruh mrkh final nak lulus...
kalu lulus pun aku dah sykur tau...xrela nak ambik kali ke2...
knapalah kna ada math...kalu math tu +,-,bahagi,drb bleh lg..
ni tah pape kjp kira situ kjp ,kira sni...bknya pnting sgt...
aku dah rr lemah math...bagilah smgat untuk aku stdy math,final bt btl2...

Saturday, October 06, 2007

2 Nite

huhuhu..xtau nak ckp apa rr..
nap upload pict xdpt rini..
nak update friendster xdpt msk..
nak update blog xda mud...
nak baca paper rini on tp xbaca2...
tah rr...

Thursday, September 27, 2007

dania

dah dekat dah nak final exam...harap sgt xda pape yang kena repeat..
takut maa...nape tah result aku ni rendah ja...
yang buat aku terkejut hubungan etnik...tah pape ja...
aku ni main2 ka, tp aku baca ja, berKHATAM2 dah...
xtau mana silap...risau math lg java lg...
silap aku x p transfer java...kalu x, xdalah pk benda ni...rugi jugak,
btl apa hafriz ckap..tp dah terlewat nak transfer...xpalah harap2
ok apa yang aku buat...sekarang xnak pk dah tensen2, xbawak kemana jugak..
lagi pk lg tertekan...so skarag bt ja mana terdaya...ucah pun nasihat camtu...
final ni kena jwb btl2, xleh main2...hrp aku bleh bwak dari sem1 sampai sem6
dengan selamat, sampai habis...aminn...

UCAPAN

dengan ini beta selaku pemegang jajahan blog dania2712.blogspot
ingin mengumunkan selamat berpuasa dan selamat ari raya.
dengan ini juga beta ingin memohon maaf kepada hamba2 sekalian yang mengunjungi
blog ini, dan juga rakan2 beta, keluarga beta yang tercinta...

sekian, ek sekejap2 jangan lupa selamat beribadat, janganlah tinggalkan terawih
dan lakukan ibadat bersungguh2 di dalam bulan yang mulia ini...

Tuesday, September 18, 2007

My Family









A.I.E & B.A.B.Y













Its me...
















A.B.A.H & M.A.M.A

Enrique Iglesias - Could I Have This Kiss Forever - (with Whitney Houston)

Over and over I look in your eyes
You are all I desire
You have captured me
I want to hold you
I want to be close to you
I never want to let go
I wish that this night would never end
I need to know
Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever
Over and over I`ve dreamed of this night
Now you`re here by my side
You are next to me
I want to hold you and touch you and taste you
And make you want no one but me
I wish that this kiss could never end
Oh baby please
Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever
I don`t want any night to go by
Without you by my side
I just want all my days
Spent being next to you
Lived for just loving you
And baby, oh by the way
Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever

Pulau Bidong







Peninggalan penempatan org2 vietnam



















student iT tahun aku








Pemenang kayak bergroup(johan tu)
hidup ketam..







Monday, September 17, 2007

cemburu

Seorang isteri ingin menghubungi suaminya,
tetapi telefonnya tidak berkredit l
alu menyuruh anak lelakinya menyampaikan mesej
penting kepada si suami yang sedang bekerja di site.

Selepas si anak membuat panggilan,
si anak memberitahu ibunya
seorang perempuan lain yang
menjawab pesanan telefon.

Walaupun sudah berkali-kali si anak menelefon,
tetap perempuan itu juga yang menjawab.
Si isteri pun dengan marahnya
menunggu kepulangan suami dari
kerja di depan pintu rumah.

Sesampainya suami, si isteri
membelasah habis-habisan
si suami kerana perlakuan curangnya.
Habis berkumpul jiran tetangga
di depan rumah untuk melihat drama petang itu.

Si isteri menyuruh anaknya memberitahu
semua orang apa yang dikatakan
oleh perempuan di talian tadi.
Si anak pun cakap
"Harap maaf, nombor yang anda dail berada di luar kawasan liputan. Sila cuba sebentar lagi".

Saturday, September 15, 2007

1 - 10

satu...
dua miggu lps aku p pulau bidong...
walaupun dlm keadaan terpaksa,
tp boleh aku katakan besssstttt..
aku suka air...apa lagi main puas2 rr...

dua...
aku kayak,mancing,berenang,water cnfident,
snorkling...tp yang paling aku suka mancing...
fuyooo byk dpt ikan...letak ja trs dpt ikan...
jgn xpercaya aku xmabuk lsung...hehehe

tiga...
kayak,aku xbrape suka sgt...sbb lenguh tgn..
dah rr patner aku ni xpandai kayak...
akulah yang kontrol...pnat gla tgn...
pah2 kayak berkumpul tgh2 laut
pah2 dia suh jalan atas kayak...
macam cite buaya dgn sang kancil ja...
walau tkut tp bezz...benda yg aku xcuba sblm ni...

empat...
yang len dah biasa,kan dulu aku dah masuk pengakap
adalah basicnya...untung jgk masuk pengakap...

lima...
aku masih xdpt trima lg aku duk umt...
xbest,xkena dgn jiwa aku...
kdg2 pk dah bkn jd diri aku jaa...
mcm lbh pada prgai qb jaaa..
bwk diri sorg2...kwn2 tp xsebest kwn udm...

enam...
sini letc dah rr xcarring mcm udm...
aku btl2 rindu...tp nak bt camne
dah ni plihan aku...mungkin kat sini rezeki aku...
aku hrp aku dpt harungi...

tujuh...
aku rindu pada korang semua...
ina,yati,ajar,ana,cheng2,qb,naim,sha,
ratna,k.ida,mune,ramai lg rrr...
bestnya masa alam udm...

lapan...
sinikan xleh nak meniru lsung...
dah ada cctv,benganglah...
tp yang bezt test dkt dsm..sbb situ xda cctv...

sembilan...
aku dapat anak buah hehehe...
mesti korang pk abg aku jd ayahkan...
bukanlah, cousin aku...
2ramadhan lahirlah sorang puteri,
nama dia nurdini batrisya...
mak dia ckp nsib kulit xsama mcm husband dia..
jahat gila..tp xpa dorang happy...
abg aku bilalah...aku tingin nak anak sedara

sepuluh...
xtau dah nak ckp apa...
hah...nak tanya korang faham x, apa yg aku karang ni..
bt2 rr faham...aku ni bt ayat bkn pandai...
nama ja melayu tp ayat mcm tamil jaa..
tp xpa dgn adanya blog ni,boleh rr aku belajar
membuat ayat...

Monday, September 03, 2007

"Allah tidak akan menduga umatnya
jika tidak bersesuaian dengan
kesanggupannya...."

LeLaKi InI...

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu
Kemanapun langkahku pergiKu
masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemanapun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki
Chorus:
Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu?
Bridge:
Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu?

aku

setelah sekian lama aku xmengupdate blog ni..terasa rindu lak,
maklumlah sinilah tempat aku blaja karang ayat,tmpat meluah rasa...
aku dah berbaik dgn hubby tp rasa mcm ada sumthingb happen ja...
xtau rr kot aku rsa lain...tp pape pun aku akan try da best...
rini tah rr,nak kata badmud xjgk..tp mcm sakit ati ja..
secara jujur aku tertekan sgt stdy sni...mcm bkn kerelaan aku...
mcm terpaksa, tensen sgt...nak urus ptptn...mula2 ambik pah2 tolak..tah pape ja..
rini aku nak mengomel skit, aku sakit ati...kalu group bt rr cara group..
aku risau rini patot submit titas xbersubmit jaa...
alangkan bez wak sorang ja...sepjg pengalaman aku, aku rasa student UDM rajin lg dah bjak..
kat nampak mcm blur jaa.nnht rr aku sambung,asal nak buka ja blog ni ada ja hlagan..
aku nak g dgr cramah...pah cerah crmah..boring dah aku

Tuesday, August 21, 2007

i'm so sorry

halooo...tah sesuai x tjuk bnda aku karang ni,
almaklum rr aku BM bhgian mgayat ni lemah btl..
aku btl bz...nak mengupdate blog pun xsmpat..
len rr kalu ada wireless kat blik aku...
ni kejap dpt kejap x...bla ja nak on tnet trus xdpt..
maybe dia dah tau kot niat serong aku nak guna tnet..
msti bkn serve psl kejenya...
bila kat lab aku duk siap assignment java..
tiap2 minggu ada..tp oklah skrg2
membantu jgk kalu bt,carry mark pun ok nnt..insyaallah...
waa tkot esk aku test java...tah pape ja...aku kalu jwb
program penuh ok rr..ni tkot yg statement ja...
lemah skit,lambat nak ksan error...
org ptotnya pandai r...korang tau ak,dlm bz2 aku
sempat lg tu duk tgk manjalara...hehehe...silap
aku tgk dr awal2,syg rr nak tinggal...
aku xsbar nak hbs stdy rrr...aku nak keje rr...

Monday, July 23, 2007

secebis kenangan

waaa aku btl2 rindu kat udm...kat korang semua...
korang camne stdy...pnat tol sini...
jauh sioot...kna jln kaki...ni pilihan family aku...aku harap btl dgn tindakan aku msk UMT..
skrg ada kls java tp batal...nnt aku nak p jmpa letc tambah ksus..
igat skali skla rsa xnak ja trnsfer krdt..pnat duk ssn jadual..
kjp tmbah kjp batal...hrp nextweek dah bleh stdy...ni byk x cover lg..1st msk dah kasi assigmnet, aku xtau apa tp nsb dah blaja...plak 2 snang ja...cari soalan dgn jwpan ja...
yg java pun leh ikot lg...hehehe...oklah ada masa aku msk lg...ewah2,pdhal ni blog aku nape nak
mintak pstujuan korang lak..heheh jgn mrh...aku rindu kat korang semua...i'll always miss u...tatatata...

Wednesday, April 04, 2007

TENSEN

AKU TENSEN...boring betul..aku xsukalah mcm ni..
tah pape...kadang geram...eee...AKU TENSEN...
xpa aku ikot rentak sekarang...sekarang ni memeng aku btl2 tensen...

Monday, March 12, 2007

DOA BUAT KEKASIH

BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM…

YA ALLAH JIKA AKU JATUH CINTA…CINTAKAN LAH AKU PADA SESEORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA PADAMU..
AGAR BERTAMBAH KEKUATANKU UNTUK MRNYINTAIMU….

YA MUHAIMIN…JIKA AKU JATUH HATI IZINKANLAH AKU MENYENTUH HATI SESEORANG YANG HATINYA TERTAUT KEPADAMU…AGAR TIDAK TERJATUH DALAM JURANG CINTA NAFSU…

YA RABBANA..JIKA AKU JATUH HATI..JAGALAH HATIKU PADANYA..AGAR TIDAK BERPALING DARIPADA HATIMU…

YA RABBULIZZATI…JIKA AKU RINDU..RINDUKAN LAH AKU PADA SESEORANG YANG MERINDUI SYAHID DI JALANMU..

YA ALLAH..JIKA AKU MENIKMATI CINTA KEKASIHMU..JANGANLAH KENIKMATAN ITU MELEBIHI KENIKMATAN INDAHNYA BERMUNAJAT DI SEPERTIGA MALAM TERAKHIR…

YA ALLAH..JIKA AKU JATUH HATI PADA KEKASIHMU…JGN BIARKAN AKU TERTATIH DAN TERJATUH DALAM PERJALANAN PANJANG MENYERU MANUSIA KEPADAMU..

YA ALLAH….JIKA KAU HALALKAN AKU MERINDUI KEKASIHMU JGN BIARKAN AKU MELAMPAUI BATAS SEHINGGA MELUPAKAN AKU PD CINTA HAKIKI DAN RINDU ABADI HANYA KPD MU….

Sunday, March 04, 2007

RENUNG

Renungkan.... Hayati dan fahami.... Jika kamu memancing ikan.... setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil terus ikan itu.... janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja.... kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup. Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang... setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya.... janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja.... kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu.... Jika kamu menadah air biarlah berpada…
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh....
cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... akhirnya ia dibuang.... sedangkan jika kamu cuba membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi.... Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terima lah seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa, anggaplah dia manusia biasa…Apabila sekali dia melakukan kesilapan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu kecewa...meninggalkannya. Sedangkan jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya.... Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal. Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu. Menyayangimu. Mengasihimu. Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkannya dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain Kamu juga yang akan menyesal

JGN KAWEN KALAU........<<

"Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang Ananah, yang Mananah, dan yang Hananah, dan jangan engkau kahwini yang Hadaqah, yang Baraqah dan yang Syadaqah."Wanita Ananah:banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit. Wanita Mananah:suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, "Aku membuat itu keranamu". Wanita Hananah: menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain. Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya. Wanita Baraqah: ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya. Wanita Syadaqah: banyak cakap tidak menentu lagi bising. **Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli**

KAHWIN,KAWEN,NIKAH<<<

BILA SIFAT MALU TIDAK BERFUNGSI

Biasa kita mendengar, lelaki diistilahkan sebagai kumbang dan wanita
pula sebagai bunga. Kalau kumbang suka kepada bunga, lelaki tentulah
suka kepada wanita. Sejak remaja lagi keinginan lelaki kepada wanita
sudah berputik. Lalu wanita menjadi sasaran usikan lelaki, baik di
sekolah, di jalan-jalan raya, di pasar raya, di perhentian bas dan
bahkan boleh dikatakan di mana-mana ruang dan peluang. Selagi usikan
itu tidak diberi perhatian oleh wanita itu mereka akan terus mencuba
dan terus mencuba.

Apa keistimewaan wanita sehingga begitu kuat menarik perhatian
lelaki ? Sememangnya wanita lain daripada lelaki,terdapat banyak
kelainnya.
Dalam sebuah hadis, Nabi Sallallahu 'alaihi wasallam bersabda yang
bermaksud :
"Terdapat 99 bahagian tarikan pada wanita berbanding lelaki,lalu
Allah kurniakan ke atas mereka sifat malu"

(Hadis riwayat Baihaqi)

Wanita, apapun yang dilakukannya akan mendapat perhatian lelaki, Kalau
dia buat baik, dikagumi, apabila buat jahat diminati, apabila dia
memakai pakaian menutup aurat dilihat menawan, apabila berpakaian seksi
dilihat menggoda, dan macam-macam lagi yang menarik perhatian.

Oleh sebab itu Allah Subhanahu Wata'ala mengurniakan kepada
wanita sifat malu.Dengan sifat malu itu mereka akan berfikir panjang
sebelum melakukan sebarang tindakan. Kalau hendak buat jahat dia akan
memikirkan kalau-kalau orang nampak, hendak dedahkan aurat dia takut
orang mengganggunya,hendak berjalan seorang dia takut ada orang
mengusiknya.

Begitulah peranan malu yang boleh membantu dalam tindak tanduk
seorang wanita. Tapi apa halnya kalau tidak tahu malu ? Tentulah mereka
tidak akan memikirkan semua itu. Pedulikan apa orang kata,pedulikan
kalau orang tengok, tak kisah kalau orang mengganggu dan mengusik,
bahkan mereka rasa senang, seronok dan bahagia bila dalam keadaan
begitu.

Dalam sebuah hadis riwayat Bukhari, Nabi Sallallahu 'alaihi
wasallam bersabda bermaksud :
"Jika engkau tidak malu, buatlah sesuka hatimu"
Hadis ini merupakan sindiran dalam tegahan.Sifat malu itu adalah pokok
akhlak yang mulia dan budi pekerti yang terpuji. Tidak payah diletakkan
sifat malu ini di atas neraca syari'at,malah neraca akalpun sudah
mengakui sebagai suatu sifat yang perlu ada pada diri manusia.

Barangkali wanita hari ini kebanyakkanya tidak malu atau kurang
malu.sebab itu mereka sanggup melakukan apa saja dosa dan maksiat.Atau
barangkali jika sifat malu yang dikurniakan Allah itu sudah tidak
berfungsi sepenuhnya.Kalau demikian, bererti tiada iman di dada mereka.

Jelasnya, mereka tidak takut kepada Allah, tidak gerun kepada
neraka Allah dan tidak cintakan syurga Allah. Mereka langsung tidak
takut dengan hukuman yang bakal Allah timpakan ke atas mereka.Ini
tandanya mereka tiada iman.Apabila tidak beriman, maka sifat malu yang
sedia ada itu secara automatik akan hilang. Inilah realiti yang tidak
boleh dinafikan, buktinya boleh dilihat di mana-mana. Melalui media
cetak, media elektronik dan bahkan di hadapan mata kita sendiri
berbagai ragam, kemungkaran berlaku, tidak terkecuali dilakukan oleh
wanita.Sayang, wanita yang sepatutnya lebih istimewa daripada lelaki
menjadi serendah-rendahnya hanya disebabkan sifat malunya tidak
berfungsi sepenuhnya.

Tapi percayalah, kalau semua wanita boleh mengekalkan sifat
malunya.tentulah mereka akan berpakaian sopan, berakhlak mulia, dan
ketika itu mereka akan disegani oleh semua pihak.Dengan ini akan
terhindarlah gejala buruk yang menimpa kaum wanita.

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda yang bermaksud:
" Setiap insan pasti membuat kesilapan dan sebaik-baik manusia yang
membuat kesilapan itu adalah mereka yang bertaubat. "

Semoga IKATAN yang dibina adalah atas dasar keimanan kepada Allah :) ....

JOM TUNJUK HEBAT>>ADEH

Assalamualaikum...
Marilah bersama kita renungkan kata-kata ini. Semoga segala perlakuan kita semua akan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh Allah SWT pada setiap masa dan ketika.
Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT. Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat. Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat. Apabila rumahtangga jadi sepakat, masyarakat jadi muafakat. Apabila masyarakat jadi muafakat, negara kita menjadi kuat. Apabila negara menjadi kuat, negara luar jadi hormat. Apabila negara luar jadi hormat, permusuhan pun tersekat. Apabila permusuhan tersekat, pembangunan pun meningkat. Apabila pembangunan pun meningkat, kemajuan menjadi pesat.
TETAPI AWAS, apabila pembangunan meningkat, kemajuan menjadi pesat, kita lihat bangunan naik bertingkat-tingkat.
Ditengah-tengah itu, tempat maksiat tumbuh macam kulat. Apabila tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat, KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat. Apabila manusia telah mengubah tabiat, ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat. Apabila manusia dah jadi ulat, sembahyang makin hari makin liat. Apabila sembahyang jadi liat, orang baik ada yang bertukar jadi jahat. Apabila orang baik bertukar jahat, orang miskin pula nak kaya cepat. Apabila orang miskin nak kaya cepat, orang tua pula nak mati lambat. Apabila orang tua nak mati lambat, tak dapat minum madu telan jerla minyak gamat.
Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat. Semua nak tunjuk kuat. Bila berjudi, percaya unsur kurafat. Tapi hidup pula yang melarat. Tali kasut dah tak berikat. Rambut pun jarang sikat.
Yang perempuan, pakai mini sekerat. Suka pakai baju ketat. Suka sangat menunjukkan pusat. Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat. Pakai pulak yang singkat-singkat. Kadang-kadang ternampak benda 'bulat'.
Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat. Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat. Duduk jauh berkirim surat. Bila berjumpa, tangan berjabat. Kemudian pakat lawan peluk siapa erat. Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat. Usah peduli agama dan adat. Usah takut Allah dan malaikat. Yang penting apa kita nak buat? Kita 'bukti' lah kita buat. Akhirnya perut kempis dah jadi bulat. Apabila perut kempis dah jadi bulat, maka lahirlah pula anak-anak yang tak cukup sifat. Bila anak-anak tak cukup sifat, jam tu kita tengok bayi dibuang di merata tempat. MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT. Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat. Habis manusia telah tersesat. Inilah dia fenomena masyarakat. Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat, Marilah kita pakat mengingat, Bahawa dunia hari ini makin singkat, Esok atau lusa mungkin kiamat, Sampai masa kita semua akan berangkat! . Berangkat menuju ke negeri akhirat.
Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat. Masa tu, sindri mau ingat.
Umur mu banyak mana mu buat ibadat...? Zaman muda mu, apa yang telah mu buat...? Harta benda anta, dari mana anta dapat...? Ilmu anta, adakah anta manafaat...? Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat.

DIET RASUL

Jangan makan SUSU + DAGINGJangan makan DAGING + IKANJangan makan IKAN + SUSUJangan makan AYAM + SUSUJangan makan IKAN + TELURJangan makan IKAN + DAUN SALADJangan makan SUSU + CUKAJangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI , SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.Nampak memanglah pelik... tapi, kalau tak percaya... cubalaa....................................Ianya bukanlah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti.Wassalam.

ANDAINYA KAU TAHU

Andainya perempuan tahu....

* Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

* Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

* Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

* Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

* Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita... (ye ke?)

* Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita.. sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool. (ops!mungkin tidak kot….)

* Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

* Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita. (hmmm…..)

* Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu".. itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

* Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

* Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

* Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

* Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan.. dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

* Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita.. dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa...yang lain hanya kawan.. :)

* Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari... maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja.... Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah! (ops!mungkin tidak kot….)

* Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

* Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

* Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

* Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

*Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Wednesday, February 21, 2007

Renungan bersama kaum adam & hawa....

perempuan bukan djdkn dr kepala utk
lelaki menjulang atau mengagongkn,
bukan juga dijdkn dari kaki,
utk dipijak dan dipukul.
tetapi dijadikan dari rusuk kiri kaum lelaki,
yang dekat dijantung utk disimpan dhati
dan dcintai,dan juga rusuk kiri lelaki juga dekat
dgn tangan untuk dipelok dan dipegang.
jdi perempuan adalah untuk lelaki menhargai
bukan untuk dicaci dan dimarahi kerana wanita
adalah dari lelaki dan jika wanita dipanggil anjing atau babi.
maka lelaki juga adalah anjing dan babi kerana wanita ingin
dihargai,dan dimengerti....percaya lah bahawa setiap wanita itu
adalah anugerah bg setiap lelaki.dan wanita tidak dipandang
pd raut wajah ttp di nilai di hati kerana hati seorang
wanita bagaikn sutera putih yg lembut dan gemalai
dan seorang lelaki bergelar suami akn mencorakkan nya kelak


p/s: ni aku ambik dr friendster my frend

Wednesday, February 07, 2007

Rahsia Bulan Aku

*Sangat setia dan pemurah.
-erm btl tu,aku rasa aku ni pemurah, setia yea rr

* Bersifat patriotik.
-btl ka?rasa yea jugak..hehe

* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
-memang terlampau aktif..aku minat sukan tp skrg dah semput
lama dah tinggal..aku semua kawan

* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
-memang pun aku ni tergesa-gesa

* Bercita-cita tinggi.
-yea r,semua org mcm tu

* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
-xdalah

* Seronok bila didampingi.
-seronok rr ada hubby mucuk yg manja,family sayang

* Suka bercampur dengan orang.
-tgk mood

* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
-mesti rr nak diberi perhatian,dibelai..aku pun insan biasa jugak

* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
-yea

* Tidak pandai berpura-pura.
-memang xpandai berpura-pura,xleh nak berlakon langsung

* Cepat marah.
-aku ni susah nak marah,tp bila marah habis rr

* Perangai yang mudah berubah-ubah.
-yea mcm tau-tau ja

* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
-erm memang aku xego

* Benci pada kongkongan.
-memang benci,silap-silap aku protes tau

* Suka berlawak.
-ni memang no1 tau

* Pandai buat lawak dan berfikiran logik
-aku rasa pandai mengusik,menyakat org adalah

Chesee cake

Korang ni aku nak share resepi cake ni..
best wooo...ada masa try rr buat..nak resepi apa cakap rr..
aku ni minat bt kuih, cake...
aku suka makan benda ni..tambah2 hubby mucuk
suka makan kek chlat ek...


Bahan-Bahan:
600g Soft Cheeses or Cream Cheese

1 cawan Yoghurt asli
1 cawan gula halus
2 sudu penuh tepung naik sendiri
4 biji telur
2 sudu jus limau



Cara:
Pukul keju hingga lembut dan sedikit kembang. Masukkan yoghurt, kemudian gula kemudian tepung dan jus limau. Pukul sehingga sebati. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Pukul sehingga sebati. Masak dalam microwave selama 28 minit pada 'medium' level,bukak hanya selepas 28 minit. Ambil garfu cucuk pada bahagian tepi dan tgh. Jika masih banyak cake yang melekat di garfu, tambah 2 minit lagi. Jika masih tidak masak, tambah lagi 2 minit. Selamat mencuba.


Cadangan Hidangan:
Fillings boleh diletakkan di atas cake setelah cake masak.Biarkan sejuk beberapa jam dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk.

p/s: cake ni best makan sejuk2..pastu jgn makan byk sangat,dia cepat muak tau...
tapi aku bantai jaa,dah suka...nak beli mahal,so buat jelah.

Wednesday, January 31, 2007

Aku Pecintamu

Aku masih di sini kekasih
Telah lama ku simpan segalanya
Janji yang tak pernah kau tunaikan
Tapi aku masih setia menanti

Cinta ku masih lagi di sini
Masih berbunga menantikanmu
Walaupun harumnya hampir hilang
Tapi ku tetap pencinta yang setia

(Korus)
Dan Aku masih lagi di sini sayang
Masih setia menanti dirimu
Kerna kita pernah sayang menyayang
Ku harap cinta mu tak akan pudar

Dan ku masih menanti dirimu
Masih segar menanti segalanya
Jangan kau ucapkan selamat tinggal
Akan hancur hati ku kerna kamu

Aku masih di sini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pencinta yang setia

(Ulang korus)

Dengarkan kasih
Lagu ku ini
Kerna diriku
Pencintamu

Fazli Zainal - Harapan

Doaku agar kau kan selalu bahagia
Agar kau temui insan tulus menyayangimu
Lepaskanlah diriku kerna keredhaanmu
Bukan kerna dendam jua bukan kerna kau terpaksa

Ku tinggalkan memori bersamamu
Ku undur diri bersama harapan

Tidak kesampaian cinta kita
Ku bawa harapan ku pendam rahsia
Ku di kejauhan mendoakan
Agar kau bahagia tiada lagi duka

Daku rela mengundur diri
Ku pasti dikau kan fahami

Tiada penyesalan kasihku korbankan
Andai telah tertulis ku terima ini bukannya ku pinta
Oh pergilah dikau diiringi keikhlasanku,
Cuma pengalaman mengisi kekosongan mimpiku

<< Love >>

single atau berteman?:
urmm..bteman..

:Percaya cinta pandang pertama?:
50-50 susah jugak nak lupa...
makan masa tu...

pernah ditolak cinta?:
....nope

kali terakhir mengungkap "I love U"?:
urrm no comment

are u in love now? :
yelah

ciri2 lelaki/pompuan yg anda x suka?:
pisau cukur,ambik kesempatan,ngada2,gedik,poyo,budjet ensem,paling penting main perasaan org,xda pegagan agama

ciri2 lelaki/pompuan yg anda suka?:
funny..happy go lucky..always being happy..paling penting beragama leh didik aku..walaupun aku ni keras kepala...sabar r..

Pekara yg tidak dpt dilupakan semasa bercinta?:
isk3..juz admire lorh..hanya aku yang tau

trust ur bf/gf 100%?:
80%...

heheh hadiah akhir yg d beri oleh pasangan anda:
music bear warna pink,comel sgt..pastu bear yg duk dalam kaca tu...
yg mcm dlm cite my girl..

pemberian yg tidak dpt dilupakan?:
cincin,tanda aku dah terikat dengan dia,
my family bt suprise besday party,
bg semua permintaan yg aku nak
walaupun kadang2..ek selalu jgk
aku xpenuhi impian my mum n dad...

paling lama berpasangan:
sekarang coz im realy2 seriously

setia pada yg satu?:
ermm..yup..tp aku rasa dia xpcaya
coz dia terbaca msg aku dulu
aku mcm pernah curang
walaupun bkn aku curang..
salah faham,maybe aku ni terlampau baik
sgt, xmbataskan walau dah ada dia

merindui seseorang skrang?:
yap!home sick rr

fav. lagu?:
bnyak..salah satu my all-mariah carey..
tp semua lg dia aku minat

siapakah kwn sejati anda?:
herdawati-satu kepala walaupun dia terlebih open

pernah di tipu oleh kwn?:
banyak kali pernah..xheran dah
kdg2 sakit ati jugak

topik yg sering d bual?:
banyak,nak topik apa..
mlm td cite korean rr

menyukai kekasih kwn sendiri?:
gila,xkan aku bt keje gila tu..
biar kwn aku minat ja kat laki tu pun,
aku akan jauh dr menyukai laki itu..

cemburu dgn kecantikkan dan kepandaian kwn?:
cemburu nak challange kepandaian dia r..
kecantikan allah dah bagi yg terbaik untuk aku..
terima dgn hati ikhlas rr

kali terakhir bermusuhan?:
form5 sampai sekarang..xda kata maaf dr dia n jugak aku..
nak berbaik dah dia mcm tu...lgpun bkn salah aku gak..
so sendiri mau ingat rr..

menikam kwn dr belakang?:
xlg rasanya...

adakah anda mengingati tarikh lahir kwn anda?
igt2!!sentiasa alert..

memusuhi seseorang sekarang?:
xda sampai memusuh juz ingat
benda dia dah buat kat aku...
susah nak lupa woi

i need just a minute...

Ada 4 perkara yang baik tetapi
4 perkara yang lain lebih baik:•

Malu bagi lelaki itu baik tetapi
malu bagi wanita itu lebih baik,

•Adil bagi setiap orang itu baik tetapi
adil bagi pemimpin itu lebih baik,

•Taubat bagi orang tua itu baik tetapi
taubat dari orang muda itu lebih baik,

•Pemurah bagi orang kaya itu baik tetapi
pemurah dari orang miskin itu lebih baik...

Kata Amirul Mukminin Ali b. Abi Talib:
“Ambillah daripadaku lima perkara:

•Pertama: Jangan engkau mengharapkan
seseorang selain dari Tuhan engkau sendiri.

•Kedua: Jangan engkau takuti sesuatupun,
selain dari kemurkaan Ilahi.

•Ketiga: Jangan engkau segan mempelajari
yang belum diketahui, walaupun dari sesiapa sahaja.

•Keempat: Hendaklah engkau berani mengatakan;
belum mengetahui apa yang sebenarnya engkau belum mengetahuinya.

•Kelima: Hendaklah engkau sentiasa berlaku sabar,
kerana sabar itu kepalaiman.

p/s:bulletin board friendster

Tuesday, January 30, 2007

SERVEY

1. Where is your cell phone?:
dalam pensel case

2. Your boyfriend/girlfriend?
hehe ada dalam hati (hubby mucuk)

3. Your hair?
mana leh gtau (secret)

4. Your father?:
kat umah r

5. Your mother?
same as my dad..

6. Your favorite item?
cite korean r

7. Your dream last night?:
my mum n a.long pakai baju putih p meeting..nampak mcm rushing ja

8. Your favorite drink?:
air suam limau nipis (sesuai untuk diet heheh)

9. Your dream car?
gen2

10. The room you are in?
lab

12. Your fear?
my god of coz..

13. What do you want to be in 10 years?
erm xtau,maybe dah punya keluarga kot with my hubby(heheh)

14. Who did you hang out with last
night?
xda org

15. What you're not?
xpasti

16. Muffins?
hurmm..x minat

17: One of your wish list items?
x terkira..hehe

18: Time?:
02.44pm

19. last thing you did?
update blog n friendster

21. what you're wearing?
shirt n pants..

23. The last thing you ate?:
meniru, kalu dah study tp xfaham nak meniru gak xpa

24. Your life?
mental stress~!!

25. Your mood?
isk3..penink glar..srabut pala hotak

26. Your friends:
huh?

27. What are you thinking about right
now?
hurmm..how is it goin to be nxt week..

28. Your candy?
what da hell??

29. What are you doing at the moment?
bt survey ni lar..

30. Your summer?
x dar lar abg computer oi..

31. Your relationship status?:
xsingle coz ada hubby mucuk

32. What is on your tv?
x taw...x tgk

33. When is the last time you laughed?
hurmm..aku everyday gelak..

34. Last time you cried?
time atok aku Hj Abd Manaf b. Yaacob menghadap ilahi..

36. Current Crush?:
none..

37. Color?
pink

38. last person who posted this?
tina

boleh jd ibu yg baik ak??

1) ni step pertama aku pegang cousin aku..
aku ni geram kat budak2...

Photobucket - Video and Image Hosting
2) ni plak step ke2..hohoho penat woi..
dah berat makan apalah
tp nape dia xsuka ja kat aku..
bukan aku makan dia pun
Photobucket - Video and Image Hosting

3)step ke3...hehehe syian dah nak nangis ja..
bukan aku buat pun...
nak pegang xpandai..dia ni lembik lg rr..
xleh nak ajak gusti lg...tp aku maintain...
sbr ek,penat tau omel mintak dengan mama kamu
nak pegang,so duk lama skit..tahan dulu nangis ek..

Photobucket - Video and Image Hosting

4) step ke4 dia nangis,aku xbuat lg smack down tau..
xleh jd laki ni...kamu ja leh omel culik kejap..nak harapkan
baby anis terus xleh ambik,duk dkt pun xleh..nak cium skit pun dah
kena marah kat kakaknya..tensen btl..so kamu thn,nak nangis
jgn kuat2 tau...tahan jaa..
Photobucket - Video and Image Hosting

GEREELAH

Yea akhirnya berjaya jugak aku sign in blog aku ni..
tau dah lebih kurang 1week xleh nak sign in blog ni..
xtau nape..maybe dia nak upgrade blog kot..
aku btl2 bz ja..projek lg,dah sem last ni subjet membaca ja..
td tensen btl aku subjek MIS,punyalah membaca boleh cair kat mulut..
jawab soalan ciput ja..penat ja aku duk ngapal chapter 1&2..last2 xtend
pulak dah..pastu tambah pulak 1 lg chapter..cehwah dengan semangat
waja aku pun p r kelas..macam xcited ja nak jwb..tgk2 tukar jawapan,
gerelah loghat kelatan,ina ajar hilang 5 markah,dah yang lain
mcm merapu ja,ikut ayat aku ja...TENSENNNNNN.....

Thursday, January 25, 2007

relex+boring

yea...aku dah siap present...
jgn jeles...lapar rr,bla nak p makan...
nasib sikit ja kena komen..
hubby camne present...ok x??