Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, December 28, 2013

Kisah Banjir 03 Dec 2013

Tak mampu untuk berkata-kata.Hanya Allah yang tahu macam mana perasaan kami, mangsa-mangsa banjir. Dugaan dariNya datang hanya sekejap sahaja dengan datangnya air yang lembut. MasyaAllah, hebatnya kuasa Allah

Sekitar rumahku..habis tengelam pesonaku dan vios my husband. 
Honda, livina dan lori abang
wira adik yahya
kelisa nenda
neo sucah
konon-konon nak selamat dari banjir, rupanya area rumahku banjir jugak.

 Sekitar rumah nenda, tempat biasa parking kete dah boleh parking bot. Mujur ada penyelamat bot abah. Bolehlah kami anak beranak keluar dari tempat banjir. 

Hari family abang dan nenda berpindah ke rumahku. Last-last hari yang sama 6.00petang kami semua terpaksa keluar dari rumah dengan menaiki bot abah untuk balik ke rumah mom. Bekalan elektrik, air dan makanan terputus.Keesokannya dah tak nampak pagar rumah dah..


Superbike paksu, konon-konon nak selamat dari banjir, buat masuk dalah rumah nenda, last-last tengelam jugak superbike. Superbike baru jalan 2-3x. Dugaan

Depan rumah abang, Masuk dalam rumah boleh berenang

Halaman rumah nenda, dah macam sungai je.

Total Lost my family:

1)Me - Tengelam kete pesona dan vios
2)Abang - Tengelam kete honda, livina, lori, rumah
3)Nenda - Tengelam volvo, kelisa, rumah
4)Adik yahya - Tengelam kete wira
5)Sucah - Tengelam kete neo, superbike, rumah

Dania amidala : Bersyukur, walau kami kehilangan harta benda tapi insan-insan tersayang masih ada disisi.

0 conteng disini: