Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 29, 2010

new diary

mulakan hidup baru, buka diary baru..yeahhh itu yang pasti..bak kata ucah..mel muda lagi, cantik lagi. cute lagi, cerdik, keluarga yang baik2...mel boleh lagi kecapi semua tu nanti..apa yang penting mel fokus pada kehidupan..stable kan dlu kerjaya, kewangan..yess itu yang akan aku lakukan ucah..mel takkan susahkan hati abah n ma sebab bnda ni..hihihi..

teringin nak kije lepas je praktikal supaya aku tak kebosanan..tapi tempat yang dapat tidak kena dengan jiwa aku..sapa tau2 kije dekat putrajaya..aku teringin nak kesana..yang aku tau banyak company it kl, kedah, penang..aku takkan pergi ke kedah and penang, itu yang terbaik..putrajaya mabye the right place for me..hope ada rezeki disana..bukan aku demand memilih tempat or salary..tapi aku pergi juga melibatkan jiwa aku..merawat kelukaan..aku pergi keseorangan tanpa ditemani parents aku..ni adalah 1st time aku jauh dari family..aku taknak baru kije 2-3bulan dah balik kampung..kesianlah family aku..moga2 allah murahkan rezeki aku diputrajaya tu..huhuhu, nak kije kat situ tau..

nak kerja pom susah, nak study pom susah..semua susah..semua kna ada keputusan..bestnya kalu jadi baby..xda nak rsa smua tu..yg tau nangis time lapar, nak tido, nak tkr pampers..tu je..kalu tak dapat kerja adakah aku sambung study??ayat yang paling best..aku nak sambung study tapi for sure kena cari penaja semuanya..dari segi penginapan, mkn minum, belanja, yuran pengajian..coz my daddy dah pesan awal2..abah tanggung mel study sampai degree je..kalu nak sambung master guna duit sendiri yea..bkn nak halang mel study, tapi sebab adik2 ada lagi yg perlu abah tanggung..huhuhu..insyallah moga2 tercapai impian aku nak sambung master, walau bkn master diluar negara lg seperti janji yang tlh dikotakan yang tidak dapat ditunaikan..yang pasti aku akan terus misi ini untuk sambung master di dalam malaysia...jnji ada master..insyallah bila kewanganku ok..itu impianku dizaman kanak-kanak lagi..nak masuk universiti..nak sambung master..

apa pulak dengan boyfriend aku ni..adakah aku boleh membelinya lagi..huhuhuhu..boyfriendku kenapalah engkau mahal sangat..aku teringin memilikimu, dari zaman diploma smpai degree lagi aku simpan duit hanya untuk memilikimu..senang nanti kije, takda susah and terlalu lambat untuk aku milikimu..arggghhhhh vios idamanku..bilalah aku dapat memilikimu..moga aku dimurahkan rezeki, segala cita-cita, impianku tercapai..moga allah murahkan rezekiku..aminn

dania amidala:tertekan nak kije

0 conteng disini: