Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 30, 2012

White Cotton




Yeaaaa alhamdulillah akhirnya cadar yang aku angan-angankan menjadi milikku. Apa-apa thanks you very much kepada sucah yang sudi sponsor cadar pengantin yang white cotton tu. Nasib baik aku tergerak hati nak tanya sucah. Tidak budjet cadarku dalam rm200 jer. Cotton jugak jenis novelle tu. Aku berkenan jugak simple, cotton tapi masalah warna krim. Ada yang white cotton tapi bukan brand novelle tu dalam rm500. Aku berangan nak pakai semua set white cadar, almari, katil, meja solek dan bilik pom nak warna putih.

Ok berbalik pada topik cadar tu. Tanpa dirancang okey, wikend lepas aku pergi alamanda putrajaya dengan silah setelah buhsan duk bergolek-golek kat rumah. Aku pom jalan-jalan alamanda dan masuklah parkson. Tengok sale 70%-90% sale. Apa lagi dalam fikiran, survey-survey cadarlah. Dah duit takda, tengok-tengok jelahkan. Round-round tempat cadar tu, dah berkenan dengan  cadar ni sekali dengan quilt cover dan quilt yang masuk dalam supaya nampak tebal quilt tu. Kira-kira, mak oii rm500 mana aku nak cekoww duit. Duit gaji bulan ni nak kasi kat kak ruby buat kad kawen, tag kawen dan banner. Kalu beli cadar larilah budjet aku. So call sucah, tanya nak sponsor tak cadar. Sucah pom tanya berapa cadar tu. Aku cakap dalam rm350 sebab masa tu macam nak ambik cadar cotton krim jenis novelle tu. Pahtu fikir-fikir dan atas hasutan silah, alang-alang sucah sponsor rm350 baik ambik yang harga rm500 tu. Dahlah white cotton, juz tambah rm150 je. So aku pom ambiklah yang mahal tu.


Tup-tup balik rumah bagitau sucah dah siap beli cadar tu tapi harga rm500. Kira aku tambah lagi rm150. Esokkannya sucah mesej cakap, takpalah dia bankin rm500, dia kasi hadiah kawen cadar white tu. Yahooo lagi aku suka. Tapi aku pesanlah kat sucah, bagi rm350 dah cukup. Apa-apa thanks a lot sucah. Mana tau berkat sucah kasi cadar dapat baby cepat..hihihi gatal. Tapi memang nak baby cepat. Bestnya ada baby, jeles kat member-member yang dah ada baby. Aku ni menumpang kasih pada anak buah, anak-anak member je. hukhukhuk

Dania amidala : Dalam proses membuat kad kawen, kesian kat kak ruby banyak sangat songeh aku. Nak itulah nak inilah. Aku actually teringin nak kad kawen yang doodle tu tapi doodle tu mestilah seakan-akan macam kami. hihihi. Aku ingat dalam kad kawen tu nak buat warna tema masing-masing. Contoh side aku nak kad kawen doodle warna pink + biru terqoise dan side Mr.Sayang doodle tu warna white + silver.;P..Kita hanya merancang nak buat itu ini tapi jadinya tak tahu lagilah camne kan. Hope apa yang diangankan menjadi kenyataan.


2 conteng disini:

Cik Areja said...

perghhh.. same rege ngn cadar aku.. gud job! yang penting kite puas hati..

Dania said...

a'ah warna sama..cadar ko beropol, cadar aku kosong je xda bunga2 or pape cuma dia letak sula silver je skit..xpalah apa yg pntg memang aku idam-idam cadar white cotton dan simple..excited nak pakai tapi apakan daya kena tunggu bulan 6 insyallah..