Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 11, 2012

Entry 1st di tahun 2012

Salam semua dan berharap kamu-kamu semua sihat walfiat. pembuka entry 1st ni eloklah bercerita elok-elok. Tapi bagi siapa yang buhsan dan geli geleman dan nak muntah hijau. I dont mind, dan kamu boleh cari tanda close dari membaca. Sebab ini blog saya, apa yang saya rasa, apa yang ingin saya luahkan. Ok kembali kepada segmen asal iaitu

1)Kerja di kemaman
bilalah dapat aku kembali bekerja di kemaman, aku taknak nanti kawen terpaksa PJJ. Murahkanlah rezeki kerja aku. Mr.Sayang cakap, kalau dah kawen masih tak dapat lagi kerja di kemaman dia suruh aku berhenti kerja kat KL balik duk kemaman dulu.Ohhhh NOooooo, aku tak boleh, banyak komitmen ni.. Sape nak bayar kete aku, sape nak bayar loan study aku, sape nak bayar bil-bil telefon aku dan sape nak bagi duit kat aku untuk beli-beli sumthing espcially makan tempat dan food best2..SAPEEE!!!SAPEEE!!! nak kasi semua ituuu..

2)Kawen
Alhamdulillah...insyallah bulan 6 aku akan jadi wife kepada Mr.Sayang. Sekarang baru sibuk nak prepare sikit-sikit. Mujurlah bulan1 dan bulan 2 ni ada public holiday yang banyak. So aku tak perlulah untuk apply cuti aku. Kursus kawen dah setel, aku dah ambik masa diploma kat UDM tahun-tahun lepas dan Mr.Sayang dah daftar kursus kawen, 10 februari ni dia pergi kursus kawen. Itupon setelah aku ugut dia yang kursus kawen ni bukan hari-hari ada, dia ada time. Weekend ni borong barang hantaran untuk aku 9 dulang dan Mr.Sayang 7 dulang. Alhamdulillahlah ada sale raya cina so bolehlah murah-murah sikitkan. Macam faham2 je sekarang kami tengah banyak nak pakai duit. Raya cina nanti pergi wedding ajar, aku hantar baju nikah aku. Tapi design apa tak pasti lagi. Tanya Mr.Sayang nak suh aku pakai baju camne. Dia cakap buatlah camne pom tapi jangan ketat-ketat, seksi-seksi dan jangan pakai macam baju tunang aku ritu. Next month pergi booking kad kawen, sape nak sponsor kad kawen aku. Sila angkat tangan cepatt!!!. Cuti awal muharam dan sekali thaipusam aku balik kemaman setel baju pengantin dan pelamin. Lepas itu dalam bulan 3 pergi ikea untuk borong almari dan meja solek dan tilam. Sape nak kasi pinjam hillux untuk angkut perabot2 tersebut. iwanlah jadi mangsa aku kali ini. Hope dia dah sembuh dari excident superbike. Katil still pakai yang lama cuma nak cat warna putih je. Bahagian doorgift, canopy, makan beradab, jamuan dan kek myMom and Dad yang carikan dan setelkan .thank you very2 much tau...

Dania amidala : Sekian sahaja edisi kali ini. Nak fokus kije pulak..;)..Miss you my blog

0 conteng disini: