Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, February 22, 2010

selamat tinggal blog+fb bt seketika

hye blog, selamat tinggal buat seketika dear diary yea..dania amidala ada misi yang belum selesai iaitu FYP. jadi dania amidala terpaksa menyuruh someone memegang dan menukar password blog dan facebook buat seketika..dania amidala sangat tidak berdisiplin.so inilah pengajarannya..sorry yea semua..sabar dania amidala, 26hari je bertahan..lepas ni nak buat sampai muntah pon takpa..


dania amidala:mood sangat sedih

Sunday, February 21, 2010

call file.exe using jsp or java class

alhamdulillah syukur rasanya..dapat jugak aku call file.exe guna jsp..
tak tahan siap kena marah dengan supervisor aku..

aku: dr saya ada tanya en.N dia cakap tak boleh jsp call terus file.exe
dr.S:boleh, harap takda komputer depan saya, sekarang ni sapa sevisor awak?saya ke en.N
aku:glupp (telan air liur), dr. supervisor saya
dr.S:dah tu buat apa yang saya cakap, masa tak lama dah tu..
aku:glupp+berdebar+risau..tulah dr saya risau sangat2..takot tak siap
dr.S:tak siap saya bagi fail r..
aku:waaaaaa nak nangis (dlm hati)..takpe dr saya akan usaha sedaya upaya saya,insyallah
dr.S:ok macam ni..igat masa tak lama dah

dari aku nak cuti lama, terus cuti 2 hari je balik kampung..sedih gila..tak sempat nak gi mancing udang..

so aku usahalah, ikot tu tak boleh, ikot ni tak boleh..macam2 cara buat..aku rasa dekat 2bulan jugak cari solution ni..last2 buat jadilah call file.exe tapi guna java class..masalah lagi..camne jsp nak run..pening2..malam tu aku sembahyang hajat mintak dipermudahkan..siap masuk dalam mimpi lagi tau..punya nightmare..petang tu pergi library, try lagi buat..aku nak buat dalam page jsp jugak,tak kira r camne sekali pon..xnak guna java class..last2 buat jadi jugak..syukur alhamdulillah..dapat gak execute file.exe..antara file yang aku nak panggilnya ialah file webcam dengan recorder voice..masalah tu dah settle, masalah kedua camne aku nak upload path untuk image,video and record voice tu..tak jadi2 lagi..



dania amidala: perut masuk anginlah

Friday, February 19, 2010

Hisap Jari

1) Lebih tiga suku bayi gemar menghisap jari sehingga ke usia setahun.
2)Tabiat ini dilakukan lantaran rasa seronok, dan mententeramkan diri sendiri dan tidak boleh dikaitkan dengan masalah emosi lain.
3)Pakar kanak-kanak bersetuju tabiat itu tidak perlu dirisaukan kerana ia boleh berhenti sendiri pada usia lima tahun.
4)Bagaimanapun kira-kira 15 peratus kanak-kanak akan terus menghisap jari selepas usia lima tahun dan dalam keadaan inilah ia boleh mencetuskan masalah perhubungan sosial dengan rakan sebaya apabila sudah masuk sekolah.
5)Tabiat ini boleh mencetuskan masalah gigi apabila berlanjutan sehingga lima tahun, bila gigi dewasa mulai mengambil alih gigi susu. Ia dikatakan boleh menjejaskan masalah mengunyah dan masalah lain kepada jari seperti kulit kering dan jangkitan kuman.

bagi ibubapa jangan kuatir dengan baby anda yang hisap jari..xda masalah r, aku ni dari lahir sampai darjah 5 hisap jari..xda pape masalah kesihatan pon..cuma gigi jelah tak cantik sikit..
dari pengalaman aku, memang best sangat hisap jari..kadang2 punya malu sampai menyorok balik bantal busuk nak hisap jari..kalu tak hisap jari time nak tido memang tak sah..rasa tak lengkap je..sampai jari aku ni kecut, punya lama sangat hisap jari..lagi satu tabiat aku hisap jari sambil mengentel bantal busuk..tersangat-sangat best..kadang2 besar2 pon masih terbawa2 mengentel bantal..

dania amidala:mood yang baik

kesihatan

sejak dari semalam entah kenapa lengan dan pinggang ku terasa sangat-sangat sakit..lengan rasa macam sengal-sengal macam dicucuk-cucuk..yang pinggang aku terase tegang gila..macam ditarik-tarik..geram betullah sakit macam ni..tak tahu nak buat apa..dia bukan sakit sampai berlarutan..sakit kejap-kejap..macam 5minit-5minit..takkanlah aku dah tua kot..dah sakit urat-urat..kejam r tu kan..aku ni muda lagi cute lagi..wakakaka

tapi siyes cakap sakit woo..macam kebas pon ada..

oklah..jangan difikir-fikir lagi sakit..
duk layan sampai sudah tak siap kerja..

ok jom teman aku sambung buat fyp..bilalah nak siap fyp ni..dah bosan aku, macam-macam nightmare gara-gara fyp ni..korang tak tahu macam mana aku rasa..fyp cukup sensitif bagi aku..
rasa nak termuntah menghadap coding ni..

oklah...daaaaa


dania amidala:mood kekeyangan + sengal2

Wednesday, February 17, 2010

Keserabutan....

bila anda menyedari anda sudah berada di tahap keserabutan yang melampau menghadap FYP.
saya akan menyedari bila sayaaaaa....

1)asyik emo tak tentu pasal
2)kuat makan tapi badan makin kurus
3)asyik pening kepala yang boleh di isytiharkan sebagai darurat
4)asyik nak bermesej or bercall dengan my lovely mum
5)asyik give up dan menghitung hari supaya berlalu dengan cepat
6)sampai terbawa-bawa ke alam mimpi dan alam nyata..ibarat macam orang bercinta...so sesape yang tak alami macam mana bercinta, cepat2 bercinta.sebab aku tak da masa nak explain
7)asyik menangis dengan melampau-lampau..
8)apabila terpandang laptop rasa nak hempas je..
9)terase nak muntah tengok coding...help2..


dania amidala:bosan + berdebar...fyp memanggil sudah..

Monday, February 08, 2010

test 1 - formal method


selasa 9/2/2010, jam 9.00am-10.30am test1 formal method kat lab..
siyes aku cakap dapat je soalan, aku terus menyumpah..bodoh punya soalan..
mati dah aku..sikit2 jawab bodohnya soalan.
kalu ku tahu camni baik tak payah study, tak payah aku bersengkang mata

duk study, last2 hampeh gak jawabnya..frust gila aku..tak tau r camne jawabnya..
yang confident definisi dengan logik expression je rasa..yang lain semua aku tibai..
jawab sesedap rasa je..tah betul ke tak, tak tahu r..math dari dulu aku memang lemah
aku cukup-cukup tak berpuas hati jawab test tadi..15% dia ambik..tak taulah dapat per berapa dari 15% tu..harap-harap adalah rezeki aku kat situ..huhuhu
sekian dulu dania amidala sangat tertekan sekarang

dania amidala : tak da mood + mengantok

Wednesday, February 03, 2010

bilalah angan2 jd kenyataan...

alangkah bestnya kalu aku dah habis study,
tak payah dah nak galas beg yang berat macam batu,
tak payah nak dengar lecturer mengajar,
tak payah nak bawak buku banyak dan yang penting
tak payah nak study serta jawab exam..

tolong...

tolong....

tolong....

aku betul-betul dah malas dengan semua bnda alah tu..

dah sesi berangan telah muncul..wink**
bestnya dapat keje gaji mahal-mahal tapi buat kejenya ciput je..ngee
  1. boleh aku beli kasut nike yang memang dah lama aku idam-idamkan..
  2. pahtu dapat beli baju padini yang pastinya..
  3. dapat beli set body shop, dari mandian smpai ke perfume..aku nak yang oren tu..ma abah tolonglah baca statement anakmu ini, tolonglah hadiahkan bodylotion dgn perfume je takpa..yang dulu dah nak habis..plzz
  4. dapat pakai kete vios warna putih dengan no plat 1227..


stop...stop..
dah berangan dania amidala, anda perlu kembali ke alam nyata..
anda takkan dapat semua tu kalu anda tak usaha sendiri..
ada faham????

tapi saya nak jugak 4 item tu..huhuhuhu..
nak jugak..bila kan tercapainya impian tu..
sabar-sabar lagi 2 bulan je lagi study...
tarik nafas dalam-dalam
tanam azam kuat-kuat..
dania amidala boleh dapat semua tu
dengan usaha sendiri..


dania amidala:simpton nak test, makin kuat berangan

Tuesday, February 02, 2010

wira aeroback 1.3 for sale


Engine Capacity:1300 cc
Accessories: cd player
Make:Proton
Mileage:190 000 - 199 999
Model:Wira
Reg. year:2001
Transmission:Manual
No Plate : CBD4800


Text:
kereta wira aeroback ni tahun 2001..dalam keadaan baik,ada sport rim, color
asal, sistem bunyi yang baru..ownernye perempuan.jika sesiapa berminat
bolehlah hubungi

zakaria @ pokya UMT:0199342656

Price: RM 14000