Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, September 24, 2011

My Koleksi Perfume

Okies entry kali aku ingin berkongsi sedikit perfume yang pernah aku pakai dan tengah pakai sekarang ini. Sekarang koleksi perfume aku adalah empat jenis bau yang berbeza-beza. Aku ni sebenarnya pengemar perfume yang bau jenis slow-slow dan soft. Aku cukup tak suka kalu pakai perfume bau tersangatlah kuat, tahlah rasa nak muntah je bau kuat-kuat kalu aku pakai. *nak kata morning sickness, belum kawen lagi. Kalu laki tu takpalah, aku suka je kalu laki pakai perfume yang kuat. Actually ada lagi perfume yang lain aku pakai tapi dah habis guna. Botolnya aku tak simpan, buang jaa. dulu-dulu walau dah habis perfume, aku still simpan botolnya tapi lani susah nak angkut sejak-sejak bekerja. So Sekarang aku update perfume yang tengah aku guna sekarang ni.


Perfume aqua lily - kenapa aku pakai perfume ini?. Actually perfume ini pernah dihadiahi oleh My Bff aku masa my besday. Dan pertama kali pakai sampai sekarang masih follow sebab aku sangat suka baunya yang agak lembut. Pertama kali pakai terus jatuh cinta. memang pandailah My Bff aku ni cari perfume yang kena dengan taste aku. Thanks korang..i like it..;)

Perfume Musk blossom - Antara banyak-banyak perfume ni adalah antara perfume yang paling murah, kecik dan mudah dibawa kemana-mana. Aku guna perfume ni, time tu memang semua jenis perfume yang aku pakai dah habis. So rembat je perfume ni, best jugak bau dia. Sangat-sangat soft, soft lagi dari aqua lily tu. Kalu pakai pagi sampai balik kije tu still tak hilang lagi bau. Fresh ja bau dia, sampaikan ofismate aku tanya. "Dania pakai perfume jenis apa erk, sedaplah bau, dari pagi sampai sekarang still bau yang sama je".ngehhh2, aku smile je.. Aku pom cakap perfume ni beli kat mana dan bla..bla..Semua tak percaya mula-mula tu..hikhikhik

Perfume Ocean Fresh - perfume ni sama brandlah dengan perfume diatas. Hah antara sebab lagi aku suka pakai perfume ni, senang nak bawak kemana-mana. Dia kecil jadi takdalah berat hangbeg aku bila letak, nak balik kampung pom senang. Pahtu takda risau-risau dia tumpah ke apa ke. Perfume pom bukan kita pakai banyak sangat pom. Bukan satu hari sampai satu botol nak semburkan. Jadi kalu travel-travel ni mudahlahkan. bau camne, huhh perfume aku sume slow-slow dan soft-soft ja bau. Mana aku suka bau perfume yang agak kuat.


Just Me by Paris Hilton - Ni perfume yang paling terbaru sekali, setengah botol tak luak lagi. Bau dia awal-awal sembur tu agak kuat aku rasa tapi bila lama-lama bau tu jadi macam soft pulak bila dah pakai. Perfume ni Mr.Sayang yang kasi. Thanks abang, orang kasi kita pakaikan..Kan tak pakai taknak kasi dah.hihihi. Asal keluar je dengan Mr.Sayang mesti tanya, b pakai tak perfume abang kasi, kalu balik kl dia tengok dalam hangbeg ke takda mesti cakap tak pakai perfume dia. Padahal pakai je. Jangan risau, apa-apa abang kasi b pakainya. Kadang-kadang saje je, pakai depan-depan dia biar nampak perfume ke baju ke, suar ke. Takda banyak tanya nanti.

Dania amidala : Kebosanan hari wikend bertapa dirumah sambil belajar masak-masak. Bak kata my Mom, takpa masakan tak best pom janji rajin memasak. Lama-lama pandailah. Thank my Mom yang sudi bagi support dan resepi best-best untuk aku belajar memasak.

2 conteng disini:

teamtalo said...
This comment has been removed by the author.
Perfume-Malaysia.com said...

kalu suka perfume..jenguk2 ler web kami yerr..