Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 17, 2010

resepi puding roti

bahan:
5 keping roti potong
1 tin susu cair
1 biji telur
2 senduk tepung ( Letak sikit2 nnti takut adunan keras sgt...tp klu adunan terlalu cair, boleh tambah lagi tepung)
Garam (secukup rasa)
Gula (Secukup rasa)
essen vanila beberapa titik saja)

Step:
1. Campurkan susu + telur + tepung + garam + gula + essen vanila. Gaul kan hingga sebati
2. Potong atau siat2kan roti jadik kecik2
3. masukkan roti yang telah dipotong kedalam adunan (step no. 1)
4. Biarkan dlm 2, 3minit supaya roti tadi meresap dengan adunan
5. sediakan loyang pembakar dan sapu sedikit marjerin pd loyang
6. tuangkan adunan dan bakar pada suhu 180 c lebih kurang dlm 20-25minit..
7. dah siap..;p

before bakar

siap untuk di ngapp

ni adalah resepi puding roti kak sal selaku mem besar along...wink**puding ini sangat menyelerakan dan sedap sehingga meleleh air liur..mel post resepi and pict skali yea kak sal...thanks sharing resepi tau....hehehe...kepada cousin2 dan mak sedaraku yang nak belajar make puding roti..blh cuba...

dania amidala:mood yang malas nak study..hehe

4 conteng disini:

Salasiah Ammar said...

aiyo cik comel...dengan gambar2 tu sekali cik comel copy dr kak sal ye..ish ish ish...jgn lupe cube plak ye...klu jdik, mknenye dah boleh kawen...wahhahah

dania said...

wakakaka...kek coklat pon xlepas lagi..kek batik dah lepas..puding roti coming soon..blk rmh nnt nak try..

Are'Ja_(",) said...

wahh da mcm best jerk.. buat tak ulur2 dah kat aku sket.. huhu...
mcm nak try je nanti..tp skrg aku ngah sibuk :( hummm

dania said...

aku tak buat lg r..xsempat masa..tgk r balik kemaman nnt..nak try gak
sbb simple je resepi dia...mcm kek batik