Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, September 15, 2010

BRUXISM aka mengesek gigi

post kali ini aku taknak sentuh about hari raya aidilfitri, tapiiiiiiiii berkenaan habit bila tido..Korang-korang semua pernah alami tak macam aku iaitu tengah tido-tido tanpa tuan badan sedar, yang dia sebenarnya tengah mengesek gigi atau ketap gigi. Yang amat tidak tahan, sapa-sapa partner yang tido sebelahnya..memang tak leh nak tido r, kalu bunyinya slow tak pa jugak kan, ni bunyinya sangat kuat. Kalu letak jari mahu putus jari tu. Tapi seriously aku yang tiap-tiap malam duk mengesek gigi tu, tak sedar pom bila aku lakukan aktiviti camtu. Melainkan partner sebelah aku kejutkan ke. Tu pom aku sekadar mengalihkan badan ke posisi lain.hihihi..almaklumlah aku, bom meletop pom tak dengar bila dah tido.

hah ni aku nak share, baru-baru ni aku termimpi gigi aku tercabut akibat dari tiap-tiap malam asyik mengesek atau mengasah gigi. Serious memang gigi aku amat tajam bahagian rahang, macam vampire pom ada, tajam gile. ok back the story yang pasal aku mimpi tu. gigi aku hampir 60% tercabut atau lama-lama mengesek gigi dia jadi makin pendek gigi tu. Last-last tak da terus gigi aku..uwaaaaa memang cuak giler time tu. Aku bangun-bangun terus pergi cermin tengok gigi aku. Haru jugak kalu tak da gigi, jatuhlah saham beb. Umur dah tua tapi takda gigi. Budak-budak takpalah jugak.

Sampai dalam mimpi aku bila tau gigi aku tak da, yang lagi takleh blah gigi depan aku takda. Aku apa lagi terus pergi jumpa dr. gigi. Aku ni cukup-cukup fobia kalu bab gigi. Satu hal sebabnya aku takot jumpa dr. gigi, satu aku ni anti betul kalu gigi tak da. memang jem, muka punya hensem, cantik dan bergaya last-last bila sengeh gigi takda..aduhhhh potong stim betullah nak ngorat..hahahhaha..

ni aku try search kat pakcik google, kenapa dan sebab-sebab mengesek gigi. sila klik untuk dapatkan maklumat berkenaan penyakit ini.

dania amidala:melayan cite gelora di hati sara 2

0 conteng disini: