Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 18, 2011

Anakku Sayang

Hah nilah rupa anak buahku yang cumel plus chubby. Tiap kali balik kampung mesti berebut punya nak main dengan budak ini. Rasa nak cubit-cubit je tambah bila buat muka macam donut dia tu. Geram betul kat sin chan ni. Masa ni dany tengah gumbira baru lepas tido, makan kenyang.

Time ni aku cilop anak sapa tah dekat sogo, hyperactive sangat, lengguh nak berkejar-kejar dengan budak dany ni. Kejap masuk bawah kain, kejap menyorot situ, kejap buat jatuh baju orang juallah, kejap nak main lif. Last-last aku nak kurung dia dalam fitting room, lengguh dah nak bekejaran dengan dany tapi ada patot sales girl ketuk pintu fitting room

"Puan, puan nak bagi susu anak ke?Puan pergi bilik sebelah ada kerusi, selasa sikit"

aku pom kuar dari fitting room sama dany..errrrrrr #$%^&*(...**
ada patot dia cakap aku puan, ingat aku mak budak ke...saya masih ANAK DARA, okeyyy..maybe time tu dia ingat dany tu anak aku kot dan dany nak tido, aku nak bagi susu kat dany..owhhh tidakkk...muka kelat je kuar dari fitting room tu..


Ni muka budak mengamuk nak tido, nak susu dah. Ibu dengan Ayah pulak duk beli makanan nak lunch. Time tu dak cuak dah, dany dah start merengek. Ada botol susu senang je aku kasi, compirm-compirm dah tido. Tapi ibu pulak tak bawak botol susu dany. Pening sekejap aku, nak layan dany lagi nak layan kakak lagi. Baru dua anak, aku dah hampir nak jadi tarzan dengan nenek kebayan.
Dany dah start menguap non stop dengan bengkak mata-mata tahan ngantok. Sian anak mama yeaaa. Sabar yea sayang manja...(^_-)..Tak sempat nak tutup mulut dany..kekkekeke..

Hah time ni, budak dany dah start enjin dia dah.. Tak berhenti-henti menangis nak susu dengan tido. Aku punya cuak tak tahu nak buat apa, last-last bawak dany pergi kat Ayah dengan Ibu. Barulah senyap. Dany makan satu mulut nasi terus tido, punyalah mengantok sampai nasi kat mulut pom dah tak endah. Biasa danylah hantu makan. Pantang orang makan, dia nak makan. Siap rebut-rebut lagi.hihihi..Nanti akhir bulan ni Mak ngah balik, kita pergi jalan-jalan yea sayang. Kita ajak kakak dengan aqeel ryan sekali. Pakai baju cantik-cantik tau..Rindu sama kamu semua..

Dania amidala : Semua kerja dah setel..yihaaaa...Ada budak excited nak pergi jawab exam..exam petang tapi pagi-pagi dah tercegat kat dewan exam. Siyes macam hafriz masa aku study kat UMT dulu. Orang exam malam dia pagi-pagi dah tercegat kat dewan..hahhahah..Nampak gaya ilmu penuh di dada tu..Alhamdulillah..hihihi

2 conteng disini:

9W2HRZ said...

oleh sebab mu sebut name aku, aku komen sini..


kalu takdok botol susu mende payoh nyer.... zaman dulu mane ade botol susu pong buleh jer wi susu ke anok...

Dania said...

hahhahaha aku mama moden..aku sebut nama mu psl exam..kalu dok tolong peringat, 10jam lg nak periksa terpacak dah kat kelas..semangat berkobar2 nak g jwb exam..