Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, May 30, 2010

suara hati hidup

alooppp dan selamat tengahari my blog..lama kan saya tak mengupdatekan blog..ok seperti biasa saya update blog tak da kije lain..selain about mylife..sepanjang 2-3-4hari ni..macam2 cite enak dan kurang enak saya dapat..tapi apa2 pon saya nak cite psl kuku ku nak menjadi black mental plak..aku ni seperti biasa rajin sangat2 masuk dapur..masa magrib tu tetiba rajin nak makan mempelam cicah kicap+gula..sedapppp...tgh syok2 kupas kulit...dengan terlebih rajin..dengan kuku2 sekali aku kupas...ya amppunnnn sakitnya...kuar darah bercucuran walaupon tak banyak sangat..hihihi..trs stop kupas mempelam..aku suh adik aku sambung..tapi xtahan tangan tengah sakit..xpotong nafsu makan aku..habis licin makan..pah2 sambung balik sakit kuku...auuuwww..
tapi siyes tau memang sakit tau..nak lipat kain susah, nak basuh pinggan susah..masa sakit ni smua kije nak buat..time xsakit xdanya nak buat semua tu..hihii

urmmm 26/6/2010 ni abah, mama, tok, auntie, tok sedara pergi menunaikan umrah dan ziarah mesir..tinggallah aku tiga orang kat rumah..aiysehh dah tiga-tiga orang penakot...nak ajak sapa yea tido...ajak yaye..tapi sure aku sangat sibuk..kena siapkan breakfast utk dorg g sekolah..ambik baby sekolah..msk tengahri, malam..aisehh ni yang lemah semangat ni..aku ni tersangatlah rajin sekarang...dan 5/7 ada interview..camne nak pergi serdang sorang2..bahaya2..bukan taknak berdikari tapi berhati-hati sebelum terjadi..biar r muka aku macam rumah tak siap pon..kan2..janji kena be carefull..sapa nak sayang aku kalu bukan diri aku sendiri..dahlah merapu..part seterusnya bersambung esok...yabedabeduuuuu

dania amidala:bosannya praktikal sini

Saturday, May 22, 2010

Selamat Pengantin baru

1st sekali saya ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada kak nik dan husband..agak lama tak bersua kira-kira 8tahun rasanya..tup2 dapat kad..itulah ikatan ukhwah yang begitu kuat, kita tak lupa antara satu sama lain..tahniah kak nik..majlis kahwin sangat-sangat grand and nice..makanan pon banyak..kenyang perut ida belasah nasi minyak kak nik..best gila..apa-apa pon sekali lagi tahniah..cepat-cepat yea dapat baby..umur dah 26 tuh..hehehe..


ni adalah kad kahwin kak nik selaku senior aku semasa di hostel smk chukai..dan selaku kakak aku yang sporting habis..

ni pelamin mereka..tapi disebabkan aku datang terlalu awal dalam pukul1.30petang camtu jadi tak sempat nak jumpa husband kak nik and tengok diorang sanding..dan xsempat jumpa senior aku..maybe lewat sikit je aku datang kot..tak sempat jumpa abang madi selaku ex-bf kak nik, kak nurul dan anak-anaknya..dan juga mejad..tiap kali nak jumpa mejad ada je halangan..maybe tak jodoh..hahahaha..
nilah pegantin perempuannya..tembamnya muka kak nik..beselah orang dah bahgia..hehe..tapi zaman sekolah dengan sekarang tak banyak yang berubahnya..hehe..sama je aku nengoknya..cayalah kak nik..memang best r kenduri kawen kak nik..anyway congrat yea..kahwin jugak akhirnya..love u sis..

dania amidala : lapar r, rsa nak makan lagi nasi minyak

Tuesday, May 18, 2010

minggu kesukanan

minggu ni adalah minggu yang penuh dengan aktiviti sukan..sukan fakulti aku dan juga sukan di kampungku..adoii sekarang ku sudah merasa kesengalan di kaki, peha, pinggan dan lain-lain tempat yang sewajarnya..macam sakit sangat-sangat, jalan pon macam orang lepas bersalin je...slow gila, biasalah awal-awal main..bila hari-hari berlatih sakit tu dah hilang..dah sebati dengan tuan badan..dan otot-ototku akan kembali say hye-hye kepadaku..seperti di lengan dan di betisku kembali tegang..tapi bila kita selalu melakukan aktiviti ini, badan akan terasa ringannya..peluh-peluh yang menyorok akan keluar.

ok minggu ni hingga selasa depan fakulti aku ada tournament bola jaring, bola tampar, ping pong dan macam-macam sukan lagi.. hari jumaat ni pula merentas desa di kampung aku..aku dipilih menjadi juri..asalnya aku teringin gak nak masuk merentas desa ni, tapi disebabkan hadiahnya tuala mandi je..cam tak menarik je hadiah tu..walaupun ada hadiah lucky draw..kalu bagi duit rm50 ke hamper ke..best jugak..piala ke leh dijadikan kenangan..hehhehe..so aku decide tak nak berlari r..macam tak berbaloi-baloi...selain merentas desa, sukan lain seperti futsal dianjurkan juga..permainan wau aku kurang pasti..beselah orang mesyuarat aku mengulor ke lain..hehehhe


dania amidala : menahan kesengalan...

Monday, May 17, 2010

to abah and mama

sorry dan mintak maaf banyak-banyak dari hujung rambut hingga hujung kaki kepada my mum kerana berlaku sedikit salah faham. mel tak nak jadi anak derhaka kerana berkeras tidak mendengar kata mu. mel tau ma sayangkan anak-anak..terutama anak dara yang comel ni..ahahk..sampai begitu caring macam buat mel dan adik-adik budak umur 1tahun jek dan take carenya walaupun dalam keadaan tegas..mel akan cuba menjadi anak yang terbaik dan akan membuatmu kagum dengan diri ini. dan juga maaf banyak-banyak pada abah. sekarang kita dah okkan siap plan besday abah lagi..kezutan nanti untuk besday abah pada 19/5/2010 ni..genaplah usia abah 53tahun..

heppy besday abah
semoga abah dipanjangkan usia, diberikan kesihatan yang berpanjangan, dipermurahkan rezeki dan diberkati..kami anak-anak abah sentiasa mendoakan kesejahteraan abah..

p/s:tapi abah kalu boleh janganlah asyik beleber je ke anak-anak..sakit dah telinga, bnda kecik nak bagi mukadimah..hehehhe..

dania amidala: ingin menjadia anak yang taat pada ibubapa

rutin pada hari kerjaaa...

apa yang nak saya citekan kat sini mengenai life saya sejak saya berpraktikal.
walaupun tak sibuk sangat waktu kije, tapi saya mengakui saya sangat letih.
setakat kije kat sini paling lewat saya akan balik pukul 5.30 petang. balik rumah terus solat asar dan makan-makan..kalu bosan-bosan saya pusing-pusing kampung dengan motor atau tengok abang-abang kacak dan bapak-bapak budak main wau kat depan masjid rumah saya ataupun saya pegi minum petang kat depan masjid rumah saya ataupun bermain bola sepak dengan kawan baby and fitri. pabila tiba waktu magrib saya akan bersiap-siap pergi masjid. itu sudah menjadi rutin keluarga saya pabila magrib menjelma semua family saya akan berpusu-pusu ke masjid untuk solat disana kecuali datang bulan sahaja dapat pengecualian..kalu tidak sakit telinga mendengar khutbah dari haji wan mohd noor ni. tido magrib and tengok tv magrib pon kena beleber tapi buat-buat tak dengar je..maklum r aritu kan musim gila cite adamaya...kihkihkih..so sorry my abah, degil sikit anak abah ni, tambah time mogok berlaku.
sudah tu balik dari masjid dah pukul 9 malam so saya berkira-kira lipat kain kalu rajinlah, tak pon join sekaki makan malam dengan dorang walaupun petang tu saya dah makan..selepas perut agak kenyang saya akan tido..sejak kije ni saya paling awal tido pukul 9 malam dan paling lewat pukul 1 pagi..tapi kebiasaanya pukul10.30 malam dah tido dah..dah krooohhh kroohhh dah..minta maaf pada siapa yang menghubungi waktu tu saya tidak angkat ke apa ke..tapi seriously saya tak dengar bunyi hp walaupun dah guna ringtone yang paling kuat dan letak tepi telinga lagi..sebabnya saya bila tido memang macam tu..bom meletop pon tak dengar..jadi saya mintak maaf banyak-banyak yea..dan keesokkannya saya akan bangun jam 6.30 pagi..waaaa awalnya..tapi yang tak tahan minggu pertama kerja saya bangun pukul6.15 lepas tu week seterusnya 6.20 lepas tu 6.25 lepas tu 6.30 dan kadang-kadang 6.45 baru bangun...wakakaka..bukan apa sayang nak tinggal katil saya ni..hehehhe
itulah rutin harian waktu kije saya, sekian dari dania amidala

dania amidala:tengah bersemangat siapkan laporan latihan industri

Wednesday, May 12, 2010

sad

nothing to say..yg pasti mood aku dikala ini tersangat sensitif.
arggghhhh rasa nak nangis walaupun dah bengkak gila dah mata aku.
kenapa orang lain perlu atur kehidupanku sendiri..cukup terluka dengan lafaz tu..
kenapa susah ek untuk jadi diri ini..dari kecik sampai besar
semua bukan dari keputusan aku, bkn dari kehendak aku..
arrrggghhh tertekannya..kuatkanlah semagatku..bantulah aku...
maafkan aku kerana melawan cakapmu..maaf ku pohon..

dania amidala:sangat2 sedih, nak kuar dari kepompong ini

Sunday, May 02, 2010

3in1 apa yang ku rasa

sejak akhir-akhir ini aku selalu singah ke teratak husaini. Mungkin terpanggil untuk mengetahui perkembangan wawan disana. terasa diri ini untuk melawat wawan disana dan melihat dengan mata kepalaku sendiri. semoga wawan semakin baik disana dan ada berlaku keajaiban. tabahlah setiap apa yang diduga pasti ada hikmahnya..sayu sahaja hati ini apabila singgah ke teratak husaini.

ok, berkenaan praktikal ku di TATiUC ini boleh aku katakan ok sahaja, best pon yea jugak..kena dengan jiwaku. Rasa macam nak apply kije disini je nanti..tapi part yang paling aku takot sekali bila bercakap dengan prof .dr. ahmed moserjee patel..low confident bila speaking dengan dia.hehehe..orangnya baik sahaja jenis friendly, suka bercerita..cam mana ni, aku xda apply mana2 kije lagi, macam habis praktikal nanti nak kije kat tatiuc ni je..takpon dengan seri ibai..waaa supervisorku dah sebut pasal cuti-cuti ni..macam tau-tau je aku nak cuti ahad depan..hahaha..best2, supervisor yang amat sporting dan memahami aku..hahahah i like..harap-harap dapatlah aku cuti ahad depan..nak pergi sangat-sangat melaka dengan genting. tambahan ada orang sponsor sapa taknak pergi kan..nendaku pulak offer diri nak bagi belanjawan kat aku dengan siti pegi melaka dengan genting. so takyah r mintak dengan abah. tapi kalu abah hulurkan sepuluh jari aku tadahkan..hahaha..boleh aku shopping..dan apa yang penting dapat jumpa muhammad aqeel ryan..muachhh

dania amidala: bosan tak tau nak buat apa kije dah