Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 22, 2011

Teksi+india = Naim


Bila tiba hari aku dan naim pergi site dengan menaiki lrt memang akan ada sedikit masalah dan cerita lucu apabila tiba untuk pulang dari stesen lrt bandar tasik selatan ke rumah kami. Masalah kami untuk menaiki lrt tak menjadi masalah, naim pom dah makin pandai naik lrt tanpa bantuan dan tunjuk ajar aku lagi. Dulu-dulu yealah dia sentiasa berdebar-debar takot salah lrt ke, salah stesen ke. Hampir sebulan jugak naim dalam dilema bila waktu pulang dari stesen bandaraya - bandar tasik selatan. Sebabnya lrt tu macam makin naik ke stesen atas padahal kami nak turun ke bawah. Dia macam berlawan arus untuk kami pulang ke bandar tasik selatan.Ok stop about lrt, kita cite pasal teksi pulak.


Sampai je kami kat stesen lrt bandar tasik selatan, kami ada dua choice sama ada nak naik bus or teksi. Kalu bas mesti kena ambik masa sedikit untuk tunggu. Yelah takkan nak buat bus macam kete mak bapak sendiri je. Time sampai lrt, kami terus nak balik rumah masing-masing kan. Sudah tentulah kena tunggu masa bas sampai dan bergerak.So kami pom decide naik teksi jelah. Kat stesen lrt bandar tasik selatan ni, tak jadi masalah untuk naik teksi sebabnya berlambak-lambak teksi. Tapi masalah naim adalah....."Aku tak nak naim teksi dengan pemandu teksi orang india, yang berkepala botak, yang gemuk, yang perut buncit" Dania aku nak muntah...Kahkahkahkah time tu aku dah gelak besar kat naim. Nak naik teksi pom boleh pilih-pilih orang hensem ka...hahhaha.Naim cuak sebab teksi tu akan berhenti kat rumah aku dulu sebelum sampai rumah naim, for sure safety nya lebih diutamakan. Tapi ayat tak boleh blah, boleh pulak taknak naik teksi dengan orang india dan berkepala botak.

Dania amidala : Rindu sangat-sangat kat Mr.Sayang dah lama tak jumpa. Takpa berkorban sikit untuk Mr.Sayang fokus presentation, proposal dengan final examnya dulu.. I Love U Sayang..

3 conteng disini:

Senna Taha said...

naim mmg demand sokmo hahahahaa
sabau je lah!

Dania said...

hahahha, tobak pom...nak naik teksi kena cek dlu kriteria-kriteria hak naim nak..

Zul Fattah said...

ada jugak kes cam ni? mengong