Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, July 12, 2010

1st day kerja

ni merupakan 1st day aku kerja dibidang aku..before ni dah kije tapi syarikat family takdalah risau gila-gila family aku..memang 1st time berdikari sendiri, cari rmh sewa sendiri, pergi kerja sendiri tanpa bantuan family pom..huahuahua..aku sampai kl pom bukan bantuan family..aku bertolak dari kemaman pukul5petang sampai kat rmh sewa aku..tasik height apartment pukul8.30 malam..dengan ditemani farah dan izat..thanks to izat belanja mkn minum,drive n hantar aku sampai kat rumah sewa walau mendera aku supaya jangan tido dlm kete sampai kl dengan pasang volume radio kuat2 macam nak pecah jantung aku, ugut nak simbah air r kat muka..dan thanks pada farah sebab angkat barangku sampai ke rumah..hihihi...1st aku dapat rumah sewa ni melalui mudah.my..punya risau family aku sampai kan mak sedara aku pom sama..biasalah kl semua tak percaya dah melalui internet...lagi berganda-ganda r dorg tak percaya..tapi setelah sampai rumah sewa..alhamdulillah aku langkah kanan..semua baik-baik, ok, xda buat hal mengarut2..yang paling takot masuk lelaki..

aku kesian kat family aku, punya berat hati nak lepaskan aku kerja kat kl..banyak kali tanya nak pergi ke???tak payahlah..tunggu je kije sini..dengan nada sedih..xsampai 15minit bertolak dah call tanya ada mana, padahal baru ada rumah mummy izat..duk minum2 dulu, sembang2..lepas tu sejam lepas tu call lagi tanya ada kat mana..sampai bgtau cepat2..ya allah susahnya family aku nak lepaskan aku..worried betul2 abah n ma..sampai trs aku message gtau dah sampai..pah2 terus dorg call tanya camne, ok tak??selesa tak??camne housemate??org mana??dah kenal ke??duk bilik mna??bilik ada berapa??kat mana??tempat kije jauh tak??bertubi2 soalan..penat tak hilang lagi..hihihihi..lepas tu dorang pesan, nanti nak suruh che da (adik abah) g tengok aku..kebetulan memang adik abah tinggal kat kl..ada jugak orang monitor aku..

dan sampai je rumah sewa, aku tanya housemate aku camne nak ke metro centre tempat aku kije..dorg suggest jln kaki je sbb dekat sgt..naik bus macam tak berbaloi je..bus pom tak lalu kat situ..so aku pom jalan kaki..tgh2 jln kaki..my mum msg tanya dah pergi kije??camne ok tak??pergi dgn apa??nak transpot ke??pah2 my mum pesan, msglah nasir gtau kije sini and ma kim salam...huhuhu..aku pom cakap tgklah..sampai tempat kije..alhamdulillah ok gak..staff ok smua..mcm islamic skit company ni..zohor n asar dorg azan...setiap department akan dengar azan..i like...siap ada surau lagi tuh..tapi yang tak tahan rasa sepanjang aku kije ada empat kali my mum call tanya camne, abah dua kali kot lepas tu mak sedara aku lagi call tanya camne...aduhhh, buat aku cam budak kecik je bila fikir-fikir..tapi dorang memang worried gila..waktu pagi, semasa dlm perjalanan kije my mum msg, abah msg suh jaga diri baik-baik..aku nak ucap terima kasih, masih ada yang sudi take care aku, carring aku, jg betul walau jauh dari pandangan..dan thanks pada shahrul sudi care me, carring walau aku ni agak sombong, dingin jek ..tak tunjuk betul2..give me time time ok...sorry yea...dan tak lupa pada herda dan farah..korang berdua memang sahabat terbaik r...walau jauh sentiasa pesan itu pesan ini..macam ma dan abah aku jek..risau jugak yea..kekekke

nilah antara kenangan aku merantau untuk mencari nafkah dan 1st time keluar dari terengganu sorg2 diri...1st time tu jauh dari family dan berdikari sendiri...tapi satu aku mintak kat ma abah janganlah risaukan mel, mel tau jaga diri..mel takkannya kuar dengan laki bukan2..akan jaga diri sebaik-baiknya..pah2 ma abah nak kete...penat r, jln kaki..huhuhu..bolehlah...kete jek...tapi rasa kalu tak beli kete compirn duit aku habis gak..hari-hari call family..bukan sekali sehari, ada berpuluh2 kali call..habis kat situ je, lagi satu aku rsa every weekend mesti asyik balik kg jek..

dania amidala:penat kije g jln kaki...nak kete..huhuu

2 conteng disini:

Yatie said...

wah da..smpai pun kl..what ever it takes, please be careful wherever you go..cm best je duk sana..rindu plak nk duk sana..

Dania said...

insyallah ti..ida bkn jln sgt kl ni..blk kije trs perap kat rmh, dah mls nak kuar...hari weekend je lepak rmh mak sedara..menhabiskan masa..meh r jln sini...nak gak g jumpa hana..nnt r bila rsa free2..