Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, August 04, 2010

kete oh kete

pagi tadi before pergi kije asalnya mummy aku msg je aku..tanya msg tak dengan nasir..aduhh..tak ada soalan lain setiap kali msg or call..aku pom msg cakap tak..kihkihkih..terus mummy aku call..dah agak dah kalu tu jawapan aku kasi, apa lagi nak kena tazkirah ugama r tu..dah masak dah telinga aku kali ni kalu jujur sangat..jadi pot pet pot pet sekejap..aku pom buat-buat tanya mummy aku, dah dia camne, sihat tak..*ambik hati katakan supaya tak kena marah lagi..aku pom dengan sengaja mengubah topik supaya tak kena tazkirah panjang lebar..aku cakap nak balik weekend ni, nak celebrate besday aqeel..mummy aku pom cakap tak yah balik r, pergi rumah che da weekend ni..ajak ayah da pergi survey kete..sebab balik kampung nak beli kat sini proses dia lama jugak tuh..makan masa..baik beli je kat kl..sudah survey dengan kawan ayah da bagitau mummy..kawan ayah da tu boleh buat cepat sikit dalam masa 1-2week dah dapat kete, kalu kemaman sebulan dua jugak tu..tapi aku tak tahu nak ambik kete apa..**uwaaa dalam hati dah sedih, tak dapat balik kg..tengok kete mana yang sesuai..aku dah cakap budjet aku nak kete bulan-bulan bayar 500 je..lebih tak nak..banyak lagi nak simpan duit, nak raya lagi, nak bagi kat mummy n abah lagi,nak simpan untuk akan datang lagi dan nak ehemm2..lagipom perempuan bukan lasak sangat guna, hbs2 aku drive laju jek..bukan suka modified kete macam abang aku..kete apalah yang akan aku pinang nanti..sebab impian aku tu takkan dapat lagi setelah mendapat nasihat pakar..dia cakap rugi je, jangan buat keputusan ikot nafsu, ikot keinginan..huhuu..harap misi aku weekend ni berjaya survey kete..dan dapat tawan hatiku yang keras walaupun ketika ini hatiku berada pada yang asal dulu..sebab tu kot tak semangat sangat nak survey or beli..sebab aku tak berjaya lagi memilikinya..tulah padah kalu semua hajat yang sebelum ini sentiasa dapat je, mudah sangat perolehi, bila tak dapat rsa tak puas, rasa tak bahgia, rasa yang amat kecewa..

dania amidala:mood homesick..

2 conteng disini:

Are'Ja_(",) said...

mehh lar joint da club mcm aku dan yati.. pinang ngan myvi jek.. bulan2 abes tinggi pun RM600 klu ko byr deposit 5k, klu 10k bole lar 500 mcm aku.. itu pun klu ko pinang yg SE..klu biase tak sampai 500 pun..jimat sudaa..hehehe...minyakk pun aku tak larat dha nak cover.. kurg da berjalan skrg.. najib najib....

Dania said...

erkk knapa tetiba najib2 jar??..aku dah merisik semalam jar..dah tunang dah semalam..tapi xtau r, lepas tunang ni aku wak kije gila g batal tunang, g kawen dgn yg lain..hihihi..sbb masih dlm dilema nih dan hati tak suka mana pada si dia..hati aku tetap suka pada yang dulu..ssh btl kalu xdapat hajat aku ni..jadi ginilah..semua keputusan aku serah pada abah n ma aku je..elok dia, elok r aku..