Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, August 27, 2010

List kelengkapan diri nak beraya

List dah siap untuk aku raya
1)Baju kurung tema purple dah siap **baju konvo baru ni je, dah pakai sekali..halal r
2)Baju kurung cotton oren and merah dan siap dijahit
3)Jubah pink lembut dah hantar untuk fitting
4)seluar slack purple dan t-shirt kemeja purple **tapi cam nak cari kemeja lain je..sbb yang baru ni beli cam ikot badan sangat..nak cari yang longgar2 sikit.. thanks to my beloved belanja seluar slack and baju
5)duit raya untuk adik-adik, anak buah, cousin-cousin dah suruh abah tukar
6)hadiah raya untuk abah, adik-adik, ma, mak-mak saudara semua dah beres

List nak beli untuk aku raya
1)Tudung purple
2)Sandle
3)Stokin Kaki

nota kaki:Oleh disebabkan tahun ni aku telah menempah baju raya sebanyak 3pasang baju kurung dan satu jubah. So aku berkira-kira tak perlulah aku membeli kemeja or jeans kot. Sejak aku bekerja kat sini, jeans dah jarang pakai, kemeja pom dah jarang pakai. Tak macam zaman study dulu, satu sem kat U dulu boleh bilang dengan jari berapa kali aku pakai baju kurung. Tak tahu kenapa, lebih santai dan selesa berbaju kurung je. Mungkin disebabkan dah matang kot.kekekke.. So aku decide nak beli tiga benda alah tu je.

dania amidala:save money, raya nanti 1st time nak kasi duit raya dan marilah sama-sama kita membayar zakat. Aku tak perlu bayar sebab abah nak bayar. Dia cakap mel masih tanggungjawab abah. alhamdulillah lepas aku..kekekeke

2 conteng disini:

Are'Ja_(",) said...

hehee..kan aku da ckp.. time kerja ofis nie best pakai baju kurung jek, hehe lain lar kerja lasak mcm aku nie.. asik cari kemeja dan jean jek skrg..hehe...
neway happy2 lar ye.. ;) mai ganu jgn lupe calling2 aku ye

Dania said...

btl jar..xsyok mna nak pakai kemeja mcm zman stdy dlu..ak nak beli pom dah tak menarik..walau company aku tak kisah nak pkai pakaian apa..jeans pom blh..takpa wak koleksi baju kurung plak, bila lg nak jd muslimah ayu+sejati...ngeee