Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 08, 2010

Baby

Hangin-hangin aku..pagi-pagi terbaca kat satu paper tu. Adakah patot, dan sanggupkah anda menjual baby anda sendiri. Yang anda kandung selama 9bulan tu, yang duk usung kesana kesini. Manalah sifat keIBUan anda. Walau aku tak pernah merasai lagi perasaan menjadi ibu, menjaga 24 hours baby, perasaan mengandungkan baby. Yang aku tau main dengan baby, suap makan, suap susu jaa. Aku tak sanggup buat macam tu pada baby. Tak kisahlah baby tu anda kandungkannya dengan hasil kasih sayang yang anda dirikan sebuah perkhawinan atau tak. Tapi hargailah hadiah yang Allah berikan itu. Baby yang anda lahirkan itu tidak bersalah pape pom. Sedihnya aku dengan gejala macam ini.

Pagi-pagi aku dah emo, aku sensitif sikit pasal baby ni. Sebabnya aku sukakan baby sangat-sangat. Pernah terfikir nak buka nursery jaa. Dapat aku jaga, main dan tengok pembesaran dorang. Waaa bestnya, hilang semua masalah tau. Ni aku balik kemaman, selalu jaa berebut baby nak pegang, nak main. Bila tak berebut bila semua cousin-cousin, sedara mara aku berkumpul rumah nenda. Time tu tak berebutlah sebab ramai baby. Tak boleh yang tu, dapat baby yang ni. hihihii..Aduhlaa, rindunya pada dany, mia, aqeel, arrissa, mica, sara, dini, darwisy dan satu lagi yang jauh diperantauan maryam.

Kepada semua orang didunia ni, jagalah baik-baik baby yang anda dapat tu. Sesungguhnya itu adalah anugerah yang terindah, yang tak ternilai. Tak boleh nak beli dengan wang ringgit tau.

dania amidala : oyeahhhh, esok balik kemaman..Sabtu pergi kawen qb, balik dr k.Trg nak pegi makan satar kat hujung dunia bwk naim dengan nor kalu sempat. Ahad pergi rumah nenda, tengok abang dan main dengan dany, mia dan aqeel. Kalu sempat nak jumpa Mr.Sayang before balik kl.

0 conteng disini: