Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 10, 2011

Master

Master...Master...Master..

Aku dalam pencarian tajuk, bidang serta sv untuk sambung master dan dimana untuk sambung.
Yang terdekat aku nampak di UPM, UKM dan UM.
Lagi satu masalah, nak cari biasiswa untuk sambung master.
Try search-search semua nak yang full time baru boleh dapat biasiswa.
Aku kalu buat full time, beratlah sikit. Camne-camne kena buat part time jugak.

Why aku nak sambung secepat ini, pada asalnya aku nak sambung 2-3tahun lagi.
Tapi selepas bercakap dengan Mr.Sayang, dia cakap rugi sambung lewat-lewat.
Time tu umur dah meningkat, dah ada banyak komitmen sure tak dapat bagi sepenuh pehatian pada study. Kalu kawen buat anak jenis tak boleh tinggal, kan dah susah. Nanti master kemana, family kemana. Betul jugak Mr.Sayang cakap tu, aku bagitau family, family pom cakap betul. Kalu rasa nak sambung, sambunglah. Family dengan Mr.Sayang macam tak galakkan je sambung lepas kawen. Kalu nak sambung, sambung sekarang. Masuk bulan 9 ni.
Aduhh, Kos it ni susah tak boleh gopoh-gopoh nanti rugi ja sambung. Jadi now aku slow-slow cari tajuk dan bidang apa. Fikir-fikir rasa cam nak lari bidang macam bidang pendidikan ke tapi rasa sayang pulak sebab aku dah ada basic bidang it. Bidang it nilah susah. Kalu bidang pendidikan memang aku minat, cita-cita aku nak jadi cikgu. Tapi semua benda akan ada susahnya, akan ada stressnya. Atas nawaitu kita ja, nak atau tak nak kan.

Pengorbanan yang terpaksa aku lakukan kalu dapat sambung master ni:
1) Tak boleh balik kemaman tiap kali weekend sebab kelas aku pada hari weekend.
2) Terpaksa mengorbankan cuti panjang dengan menelaah buku
3) Tak boleh nak berjoli, berjalan sakan, hang out dengan family, Mr.Sayang dan kawan-kawan
4) Save duit gaji untuk bayar yuran pengajian

Dania amidala : Masih dalam pencarian, nak buat bidang, tajuk, U dan sapa supervisor..

0 conteng disini: