Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, January 10, 2010

kenangan berumur 16-17

semalam tetiba aku teringat kisah aku and da geng masa sekolah dulu..tambah-tambah masa form4-5.memang nakal,best,happy,gila-gila.
nampak je muka feminin and baik.tapi perangai hampeh..ok sekarang aku kembali mengigati zaman gila-gila dan kenakalan aku
and da geng..ok, aku dari form1-4 asyik tukar sekolah aje..adalah sepanjang form1-4 dekat
4kali gak aku tukar sekolah.maklum r nakal sangat, sampai ma abah aku tak tahu nak buat camne. tapi bukan nakal sampai ada rekod tak baik..


tukar sekolah ni jumpa geng ni, tukar sekolah tu jumpa geng tu..ramai sangat member.kalu member baik2, skema2 takpe gak..ni hampeh..semua masuk air kepala..heheheh..tapi antara sekolah yang paling best sekali,
sekolah smksi2..hehehe..kwn dr kelas depan smpai belakang aku jelajah..hehehe..tak kira laki or perempuan semua aku bedal.
ok form4 aku duk kelas 4sains sosial 2, kelas aku agak unik.tak ramai orang ada dalam 23 orang tak silap..dan lelaki lebih kurang dalam 8-10orang..sekolah campur cina india tapi masalahnya kelas aku,
takda seorang pon cina and india..dah pupus agaknya..heheheh..pagi2 pegi sekolah, tak masuk kelas terus.
lepak kat kelas 4ss3..hehehe duduk atas macam bangsal..lepas bunyi loceng and baca doa baru
r masuk kelas.lucu betul..masuk kelas aku yang malasnya kena cabut kasut.dah himpit2 duduk..maklum r tak cukup kelas..kesian budak kelas aku, pernah duduk bilik tv, makmallah..
gara2 tak cukup kelas..aku igat lagi masa kelas aku kat dalam makmal, tambah2 time exam.meniru habis tapi hampeh gak result..paling bangga masa tu jawab add math dapat 5/100..hehehe kira pandai r..tapi mujur gak spm lulus dengan jayanya jugak..
aku pernah panjat pagar sekolah depan,aku dengan farah tak main r panjat pagar belakang ke tepi ke..depan terus aku baham..hehehe nakal gila.dah pak guard tu pegi kunci pagar..saje je dia..aku dengan farah apa lg..baju sekolah ke tak ambik pusing dah..pahtu petang2 lepas wak stdy group aku dengan farah selalu usyar mulim bdk sekolah sebelah..gara-gara farah minat dia..mulim tu atlet smksi1.yang aku pulak duk usyar alif speck..tulah antara kerja bodoh sekali pernah aku wak..duk usyar2 aliff dapat respon gak..andai boleh putar balik aku taknak benda tu belaku..aku dulu kat sekolah memang aktif sukan..semua sukan kalu boleh nak join..lps tu trs dapat jwtan naib presiden rumah satria..aku wakil maraton ke sekolah cheneh, pah2 sukan penta mssd kat sekolah rantau petronas..memang best..sampai ma abah aku tak larat nak nasihat dah..nak spm aktif lagi sukan.zaman form5 bermula pagi2 makan nasi lemak beli belakang pagar sekolah..selalu suruh farah beli sebab dia mari sekolah awal..aku kebiasaanya selagi tak baca doa selagi tu aku tak muncul dalam kelas..lepas baca doa,cepat2 aku makan nasi lemak..rehat pulak beli kerepok seringgit makan dalam kelas..rajin makan kat kantin..tapi yang geram beli kerepok adalah orang yang nak..terutama yang selalu mintak faisal,sani,apih..macam apa je..pahtu tengahari orang balik sekolah aku makan kat kantin dengan farah,tina..erda jarang join study dengan kitaorang..beselah anak manja,kna kongkong selalu dengan bapak dia.pahtu beli mee sup yang sangat2 best dan pedas..sampai meleleh air mata,hidung..tak boleh lupa farah selalu bawak air tongkat ali..orang baham nescafe dia baham tongkat ali terus..lucu gila..kelas ari sabtu asyik menghitung masa nak rehat..bukan nak belajar sangat..sampai satu tahap kelas aku merudum result jatuh..pahtu semua kena panggil dengan pengetua and guru kaunseling..dia tanya sorang2 kenapa result jadi macam tu..macam2 alasan kami cipta,padahal kami main..pahtu tiap kali cikgu masuk aku cepat2 keluar kelas.buat2 pegi tandaslah, pegi jln2 tanpa tujuan..10minit lepas tu baru masuk..nakal and jahat betul aku..tapi dalam 6bulan lepas tu aku insaf dengan farah,tina,erda..cewah dari duk belakang sekali smpai duk depan papan hitam betul2.nak belajar sungguh2..hehehhe..yelah duk belakang ada 3orang yang sewel kelas aku apih,faisal,sani...skit2 dok skodeng..benda apa yang tengok tau belakang..pah2 suka2..tapi mujur aku and de geng takde buat bukan2 dan dorang takde buat bukan2..aku ni pantang sikit..dengan orang laki boleh aku sound2,gusti terus kalu tak kena..masa ari dekat nak spm, parin scandal farah ajar kami and da geng add math..maklum r dia terer gila add math..kalu dok dapat A memang mustahil r parin.cewah belajar r aku and de geng..lepas semua dapat jwb spm..enjoy r hari terakhir..makan besar kitaorang..pah2 masa2 yang ditunggu ambik result spm..cewah dengan comfidentnya mula2 erda,pah2 aku, farah and tina..tapi memang result aku diluar jangkaan gila2..frust menongeng..nasi dah jadi bubur nak wak camne kam..aku redha je.apply je semua..tak kisahlah..sampai satu tahap member aku cakap kusza mu apply..gile r,nanti kena pakai jubah..mu nak ke..arghh tak kira r, janji aku smbung belajar..tup2 aku dapat poli dengan kusza..tapi parents aku suh g kusza..strtlah aku menjadi budak baik..tapi awal2 masuk kusza dulu rock jugak aku..yelah bukan stail aku alim2, ayu2..hehehehhe..pakai buju kurung kasut sport.tapi before masuk kusza aku dengan erda dapat plkn..aku dpt kat sintok erda dapat kat johor..tapi aku dapat tukar ke dungun..hari2 nangis..nampak je ganas tapi manja gile..yelah 2lah 1st time aku jauh dari family..tapi lepas je 2mggu aku dah ok..enjoy gila..tak tahan tiap2 minggu parents aku melawat..lepas parents aku melawat,tok aku,mak saudara,ayah saudara...gile r..dah melawat ari2 still nangis gak..hahahha..tapi sekarang aku kagum dengan aku and da geng..suatu masa dulu orang cakap budak bodoh..tengok farah buat master, tina dah habis degree, aku dah nak hbs degree, erda dapat juga diploma dan sekarang jd broker kete..walaupun aku and da geng berpecah..ada yg ambik stpm ada yg trs ambik diploma..tapi pape kitaorang tetap berjaya..syabas beta..

2 conteng disini:

Yatie said...

waaa...budak nakal..tp nakal2 berjaya jgk kan..syabas2!!!

Dania said...

hahahha..nakal gila2..tp sgt best..xpk pape pon..apa yg nak,buat je..tp skrg nak bt kna pk masa depan r, apa kesannya..dah tua dah..hehehe