Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, January 31, 2010

Part Time Job

kelmarin sabtu tepat jam 2.00 petang - 10 malam aku telah membuat part time job.
dengan tiada pengalaman bahagian promote barang, then berdiri di tengah orang lalu lalang.
promote barang yang aku tak pernah cuba, tak pernah pakai..semuanya tibai dan study masa tu juga. tapi siyes aku cakap kerja promote barang penat lagi dari kerja catering yang aku penat buat..yelah korang bayang dengan berdiri dari kul2-10 sampai sakit pinggang aku..tapi memang aku niat, aku dapat gaji ni aku nak bayar bil api dan air rm31.30..aku tak nak mintak dengan abah and ma aku..insyallah kalu ada rezeki aku pon tak nak mintak untuk bayar duit rumah sewa untuk bulan 2 dan 3 ni..aku nak guna duit aku sepenuhnya..jadi terpaksalah aku buat part time job walau gajinya tak da lumayan sangat. bak orang kata cukup-cukup makan je..part time job ni aku dapat dalam rm57 + dengan komisyen jual barang..bukan apa, aku cuma nak merasa berdikari macam mana..atleast tanpa bantuan ibubapa aku, aku masih lagi boleh berdiri sendiri..tapi siyes aku cakap, memang kena plan betul2 r..apa yang nak beli nak apa kena fikir betul2..tidak habislah..dengan tidak boleh bershopping, berjoli kemana-mana..best juga macam ni dari dulu mengharap duit orang tua je..atleast aku boleh belajar macam mana nak berdikari dan berjimat cermat..sekian dulu dari dania amidala


dania amidala : mood sangat baik

4 conteng disini:

Are'Ja_(",) said...

hehe..bagus2..kalau lah adik aku berfikiran mcm mu kan mduah...ni asik dok suh trnsfer duit je tiap2 minggu..fed up aku! huhu...zmn aku study dlu kat kusza pun aku ade gk buat business nak survive idop..budak2 zmn skrg tk mcm kiter dulu..huhu

Dania said...

hahahha...zman dah berubah jar..nak buat camne..bnda ni kna dtg dari keikhlasan..kalu xnak susahkan parents r..tp yg plg x thn bengang, yg jom bank in duit r..hahaha..sabar yea jar..

Salasiah Ammar said...

comel bgus nye....part time kat mane tu??? jual brg ape?

Dania said...

baguslah nak kumpul duit..hehehe..part time kat pasaraya hock kee seng kak sal..area2 umt gak..jual sugar berubat(penganti gula tebu yg kita mkn selalu tu) ..sugar ni sesuai utk org yg sakit diabetis, drh tggi, keputihan or penyakit berkait dgn gula..