Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, January 24, 2010

mee hoon goreng dipagi ari

pagi tadi aku tak dapat tido dah around 4a.m..knapalah kacau aku di pagi ari...tlg jgn kacau..
aku dan berjaga, compirn tak dapat tido lagi..aku sudah kehabisan ubat resdung..
so pukul 6a.m aku dah siap mandi, solat n baca yassin serta mahsurah ek..dah lupa ejaan betul..
lepas tu aku mulakan acara memasak mee hoon goreng..jangan pandang sebelah mata yea..

jeng

jeng

jeng

first time masak mee hoon goreng, no instruction...aku nak tekankan disini
nak tau apa jadi?????
hah jadi siot mee hoon goreng aku..bangga gilos aku...
kalu tau aku ada bakat terpendang buat mee hoon goreng,
aku dah buat mee hoon goreng untuk zafirah **besday girl semalam
yang sambut di pantai tok jembal**

hah korang nak tau resepi mee hoon goreng simple aku???nak tak???
ke tak confident??hehehe..oklah aku gtau resepinya...

jeng

jeng

jeng

bahan-bahan:
mee hoon direndam dengan air
bawang merah 2biji
bawang putih 3biji
ayam dipotong dadu
carrot dipotong mengantikan sayur
cili boh 1 1/2 sudu besar
sos cili
sos tiram
garam
air
minyak masak
kicap

cara mengoreng
1)panaskan minyak masak sedikit
2) masukkan bawang merah dan bawang putih yang ditumbuk hingga naik bau
3)masukkan cili boh, sos cili, sos tiram
4) masukkan air dan ayam
5)masukkan mee hoon dan carrot
6) masukkan garam
7) masukkan sedikit kicap
7) siap dihidang

ada berani mencuba...hehehhe..best tau, dua kali aku tambah, and housemate aku lagi makan..
dorang siap puji best, walaupon agak teragak2 untuk makan..maklum r, aku takda hebat macam dorang masak..hehehe..

0 conteng disini: