Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, October 21, 2010

Dslr Sony vs Dslr Nikon

Sekarang ni aku tengah gila dslr. Tapi tak tahu lagi nak beli yang mana. Nak tengok kelebihan dan kekurangan benda alah ni. Duk servey-survey dulu..Aku nak try ikot kak nik and kak mai pergi bengkel ke, belajar lagi camne guna dslr..rasa dah tak tahan sangat baru beli. Camni ada dslr memang tak homesick r, weekend je..Apa lagi pergi snap picture r..hihiihi..Balik kampung ni nak try cakap kat ma abah. Dorang kasi tak beli, tapi guna duit aku jugak. Bukan duit parents yea..Malulah dah kije mintak dengan dorang lagi.. Semalam pergi kinrara tengok dslr..huh, rasa nak je terus beli...bertahan, collect duit dulu. Dslr Sony vs Dslr Nikon.. Kalu korang ada apa-apa pendapat bagitaulah kat aku, Maybe boleh membantu aku sebelum aku beli.




Dania amidala: Terlalu gila dengan gajet ni. Target aku nak jugak memiliki benda alah ni sebelum aku dapat kije kat kemaman.

5 conteng disini:

TMUkmkd said...

mule nak tanye dulu aa. beli nak buat apa?

rasanya kalau nak just for fun tak kisah mana pun sebab gambar slr memang lawa doh. pixel tak yah besar bena pun. dapat guna 6MP cukup dah sebab slr punya sensor tak sama macam sensor kamera kompak.

aku pernah try guna nikon d40, 6MP je. tapi gamba ok :D tapi tu kalau untuk just for fun la.

rgds,
syafiq.net

Dania said...

aku beli bkn nak jd photogrper..ni saja2 mengisi masa lapang dr duk homesick je, smbil tu nak bljar camne nak shoot..cantik tu picture..aku ni baru berjinak2..rilek dlu, follow housemate guna camne and blajar2 dlu smentara kmpul duit..thanks 4 da info..

Are'Ja_(",) said...

bagus2.. terus kn perjuangan anda utk camera dslr..leh ambik gmbor aku skali.. sebb aku suke posing.huhu

Dania said...

aku tggu dslr mu r jar..yang aku lambat ni..nak leh kmpul duit dslr, duit kawen lg...aishhhh..makin meningkat umur, makin byk kena menabung...

Hananeechan said...

aku vote nikon..ngeeeee