Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 30, 2010

accident

Rutin aku tiap-tiap hari, my mum akan call setiap pagi dalam pukul 7.30am or 8.00am dan 8.00pm. Biasalah untuk bertanya kabar camne keadaan anak dia. Sambil tu mesti duk sport check..Yelah mak mana tak risau, anak duk kl sorang-sorang kan. Tambah ni kiranya first time aku duk jauh dari family dan aku yang memecahkan tradisi duk jauh dari family. Tapi yang tak tahan tiap kali call mesti tanya, "mel bila nak balik?...jadi ke balik?..marilah balik?"..huh camnelah aku nak bertahan duk kl lama-lama. Kalu nilah gayanya. Memang kena cari kije kat kemaman jugaklah.
Tadi ma aku call bagitau abang accident. Aku tetiba dup dak dup dak. Dah berdebar campur cuak. Camne keadaan abang aku ni. Adik mana yang tak sayang abang dia kan, dialah satu-satunya abang aku. Ma cakap, ma ada kat hospital ni. Ma tak masuk dalam kecemasan lagi. Abah je masuk tengok keadaan abang camne. Sekarang abang nak x-ray dada dia. Ma pom cite, abang accident pukul 6 pagi kat kedai delima dekat simpang nak masuk jpj tu. Kete abang naik atas divider jalan. Tengok pada kete, sucah cakap teruk jugak tu nak baiki balik. Aku fikir, ni mesti abang bawak laju. Memang mustahil bin ajaiblah kalu abang drive setakat 80-120km/j. Aku boleh potong jari aku tau kalu dia bawak camgitu tau. Ni mesti 120km/j keatas. Tapi yang pelik, buat apalah abang aku kuar pagi-pagi buta tu. Ma pom tak tahu abang buat apa. Tapi tak tahulah before abang pergi keje, dia beli breakfast siap-siap untuk anak dan wife dia kan. huhuhuu..Harap semuanya baik-baik ja. Kalu accident ni abang tak insaf-insaf lagi drive laju-laju. Tak tahu nak cakaplah camne. "Sayangilah nyawa dan insan tersayang"
dania amidala:terasa nak pergi holiday ke suatu tempatlah. Macam pulau ke..Yang lari dari kesibukan kota. Takpom tengok matahari terbenam ke..Tapi taknak terlalu ramai orang kat tempat tu.

3 conteng disini:

Hananeechan said...

jom bercuti kat umah aku. hehe

Are'Ja_(",) said...

wehhh bercuti kat umah aku la... 10-11hb dec nie.. amacam?? pahtu aku bwk lar korang tempat2 best yg korang da lama tak g kat ganu nie.. trg da byk berubah babe!

Dania said...

hana:best jugak tu, lama dah x g perak..nak g pulau..snorkling..

ajar:bercuti rmh ko camne, ssh beb..aku bwk penumpang..nor dgn naim..akhir bln lps, masa raya haji.aku dah bercuti ke trg 2hari 1mlm..msjid kristal yg xpernah pegi, aku pergi..losong, pntai batu buruklah..tjukkan jln trg ke mr.sayang..org kemaman tp strang habuk xknl jln trg..berat nanang..