Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My little Adam Danish Grows Up

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 22, 2010

Setelah pulang mencari nafkah

Semalam balik kije, aku sempatlah kuar dengan Naimah aka member diploma time kat udm dulu. Asalnya aku nak bawak naimah pergi makan kat food court ampang tu. Last-last tak jadi, kitaorang makan kat kfc tesco ampang sambil beli belah barang naimah. Teringat pulak Mr.Sayang nak ajak makan kfc before aku balik kl, tapi tak sempat sebabnya duk sibuk setel no tepom aku dengan Mr.Sayang kat celcom dengan maxis pahtu pergi rumah nenda pulak. Igat ke nak hantar makanan sekejap je kat nenda, last-last nenda duk sembang-sembang dengan Mr.Sayang lama sangat. Cakap sekejap je, last-last kita yang tunggu dia habis sembang. Next time kita makan sesama yek.
Hah sepanjang kuar makan dengan naimah, macam-macam duk cite. Sampai tak sedar dah pukul8.40 malam. Cepat-cepatlah kitaorang balik. Lepas hantar naimah balik rumah, aku terus balik rumah aku. Mandi-mandi sume, kemas-kemas barang yang tak sempat aku kemas masa sampai kl, iron baju kurung, lipat baju sume. Ikot hati malas ja nak lipat baju sebab banyak sangat. Tapi takleh jadi, aku tak suka tengok berselerak jadi aku pom lipatlah baju-baju tu sume. Akhirnya berjaya jua aku kemas kesemua barangku.
Tapi dalam duk kemas-kemas, hangin jugak hp aku line takda. Rasanya dia tak active lagi kot no baru ni. Susah pulak ma, abah aku nak call malam-malam. Jadi tengah duk belek-belek, duk on-off hp. Tak sedar bila aku tertido. Sedar-sedar hp aku bunyi mesej masuk dalam pukul5 pagi. Tu tandanya hp aku sudah kembali normal, dah boleh guna..yipeee..Nak bangun siap-siap awal lagi, So aku pom sambung tido lagi sampai 7.15 baru pergi mandi dan bersiap-siap.
Akhir bulan ni dapat gaji, aku nak pergi beli jam tangan, susah betul tak da jam. Cam pelik je tengok tangan tak berjam. Dua-dua jam aku tak leh guna, jam ma kasi masa dia pergi mesir tak bergerak-gerak, jam rossi valentino aku pom sama. Rasa dua-dua jam tu tak da bateri. Tapi aku taknak pergi baiki jam rossi valentino tu. Aku nak biar je, kalu hilang terus jam tu lagi bagus. Biarlah kenangan tu, aku beli dengan 1st gaji aku, dan 1st time aku bekerja walau part time ja. Aku nak lupa terus jam tu.
dania amidala: Tak sampai 24 jam datang kl, ma dah tanya bila nak balik..huhuhu..camne aku nak stay lama-lama kat kl ni. Aku target balik kemaman pulak antara weekend ni or 11/12 ni. Boleh pergi terengganu, wedding qb. Tapi apa-apa kena tanya Mr.Sayang dulu, kan dia risau pulak. Tak pasal-pasal dia pulak teman aku balik kl.

2 conteng disini:

9W2HRZ said...

doh kalu no baru tu royat2 lah ke saing2 ni.. ke mr sayang kabo dokleh royat?

aaa tok ske lah tu sembang lame tu... doh ma mu suruh balik sorang ke wat balik mr sayang etek? :P

Dania said...

no hp masih sama, cuma tukar kepada bil. Mudah skit, tidak kena g topup pah cerah..

tok,ma dengan abah bereh belaka dah..mu memang hebak bahagian tilik nasib..pahni doa ke aku boleh kije kemaman deh.~~winkk